Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Biczi: Soprontól elveszik az iskoláit!

A Fidesz legújabb őrülete, hogy egyetlen önkormányzat, így Sopron sem lehet egyetlen általános iskola, szakiskola, vagy gimnázium fenntartója a jövőben - mondta el Biczi László (MSZP).

A csütörtöki közgyűlésen nem volt választási lehetősége a városnak, mert az új törvény nem engedi, hogy továbbra is a helyi közösség gondoskodjon az oktató, nevelő munkáról - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Biczi László, az MSZP soproni szervezetének elnökhelyettese. - Ebből következően tévedés azt mondani, hogy Sopron ragaszkodik az iskoláihoz. Sopron kiszolgálója lesz egy központi, mindent irányítani akaró hatalomnak. Erre kényszeríti a Fidesz, mindent maga alá gyűrő gépezete.

Óriási a bizonytalanság, hiszen semmit nem tudunk arról, pontosan mi is fog történni 3 hónap múlva - folytatta a politikus.

"Nincsenek meg a munkatársak, az irodák, nem derült ki, kik veszik át az iskolákat az önkormányzatoktól bő három hónap múlva. … ez egy akkora szervezet lesz, amekkora talán csak a Kádár-kori néphadsereg volt…egy furcsa rendszer képe bontakozik ki…" Ezeket a mondatokat nem én, hanem a Fidesz szakpolitikusa, Pokorni Zoltán mondta. Képzeljük el, mekkora lehet a káosz, ha még az az ember sem tudja mi fog történni, aki pedig ezt napi szinten követi a Parlamentben - tette hozzá Biczi László.

A szemünk előtt veszik el azt a jogunkat, hogy mi, helyi közösség, mi soproniak dönthessünk saját sorsunkról, saját jövőnkről, saját gyermekeink oktatásáról. A módszer pedig, ahogyan ezt a kétes rendszert kiépítik, egészen megdöbbentő és elfogadhatatlan.

Nagyon rossz irányba mennek a dolgok! Figyelmeztetnünk kell a Fideszt, ezért is menjen el október 7-én az időközi soproni választásra és szavazzon az MSZP jelöltjére, Varga Gyulára, a 12-es választókerületben - zárta szavait a politikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 nap elzárás tiltott kéjelgésért Sopronban

Szeptember 26-án vontak igazoltás alá a soproni járőrök tiltott kéjelgés szabálysértése miatt egy… Tovább olvasom