Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Biczi: Sopron tovább csúszik a lejtőn

Szinte hihetetlen, de további hiteleket akar felvenni a Fideszes városvezetés, ezzel akarja elkerülni a fenyegető csődöt - fogalmazott Biczi László (MSZP).

Csütörtökön arról döntött a fideszes többség, hogy újabb 2 milliárd értékben bocsátanak ki kötvényeket. Minden ködösítés és mellébeszélés ellenére, ezzel tovább nő Sopron adósságállománya, ami már így is az egyik legnagyobb Magyarországon - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Biczi László az MSZP Sopron elnökhelyettese
önkormányzati képviselő. -
Más furcsaságok is vannak azonban a legújabb hitel mögött! Egy eddig kevéssé ismert banktól kapjuk majd a pénzt. A városvezetés mindössze 3 ajánlatot kért be és mindössze egy-másfél hét határidőt szabott az ajánlatok elkészítésére. Ennek megfelelően csak 1 bank adott ajánlatot. Valószínűnek tartjuk, hogy ez is volt a cél!

Így aztán, ha a kormány is rábólint, Sopron felveheti, az eddigi legdrágább hitelét, ami a majdnem 11 százalékosos kamatból ered. Ezt nem vállalhatja Sopron. Ezt nem lehet finanszírozni - folytatta a politikus.
Számos kérdést tettem fel a városvezetésnek, de sem az nem derült ki, miért nem elég egy kisebb összeg, miért csak 3 banktól kértek ajánlatot, miért volt ilyen irreálisan rövid az ajánlattételi határidő, miért ilyen magas a kamat?

Az azért kiderült, hogy a városvezetés szerint, a kialakult helyzetért, szinte mindenki hibás, csak ők nem. A gazdasági ügyekért felelős Alpolgármester és a Polgármester szerint, hibás a bankunk, akihez éppen ez a városvezetés fordult még pár évvel ezelőtt, otthagyva a magyar tulajdonú legnagyobb hazai bankot, hibás az euro-válság, hibásak még természetesen az 5,5 évvel ezelőtti városvezetők, egyedül csak a mostani Fideszes városvezetés és az őket támogató képviselők nem hibásak.

Itt lenne az ideje lassan vállalni a felelősséget is az elmúlt évek hibáiért, mert egyre inkább úgy néz ki, Sopronnak már csak múltja van, jövője nincs - zárta Biczi László.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. ruig 2012. április 24. 14:43
  „39. 50%-os H2SO4 2009.03.31.-től kezdődően pár hozzászólását tanulmányoztam. Siralmas. Elnézést kell kérnem a haszonállatoktól és a "sertés pásztoroktól is ". Meg említésük azonos napon és lapon történt.
  A tisztességes ember ,még a párt munka mellett is el rebegett volna egy:" Részvétem a családoknak" ez szomorú.stb.
  Helyette "Biczi elnézést !
  "A gyilkólászó úrfik elterelték a témáról a figyelmet". Szegényes a lelkület kénsav úr!”
 • 47. BLA 2012. április 23. 20:27
  „40-es. Ovidon!!!!!!!!!! Ezt kellett volna hasznaljon anyukad, csak rosszul emlekezett o is a nevere,s ovinkornak hivta.”
 • 46. soproni 2012. április 23. 13:23
  „45.potyesz! A piaccal kapcsolatban írok.Múlt héten kérdeztem egy illetékestől,hogy mi lesz a felújítással,de sajnos kiderült,hogy abból sem lesz semmi,mivel több saját tulajdonú standdal rendelkező árus nem tud milliókat áldozni a piac szebbé tételére és az önkormányzatnak sincs elegendő pénze.”
 • 45. potyesz 2012. április 23. 08:00
  „Én bár merre járok az országba mindenki irigyel ,hogy Sopronba élek hisz itt minden rendbe van ,van munkahely ,meg lehet élni ,el lehet adni a lakást ,eszt látják mások az ország más városaiból. Én aszt látom minden város fejlődik szépül Sopron meg olyan mind húsz éve csak az osztrákok hiányoznak,hisz meg unták ,hogy le lettek húzva. Sopron nem becsüli meg az adottságait ,csak kényelmesen hátra dől és nem tesz semmit sem a turistákért sem a munkahelyekért. A Károly kilátó ,Tűztorony , Lövérek ön magában már kevés. A város piaca elavult ,nincs parkoló esővel széllel küzdenek a vevők és el adók. Van néhány szökőkút amikre több tíz milliót költünk évente .A rendezvények (karácsonyivásár ) színvonal alattiak.”
 • 44. Figyelő2012 2012. április 22. 20:06
  „Minden egyes hitel mögött, azt látóm, hogy előre menekülünk!
  Hiszen pénz áll a házhoz, és megoldódik a gondunk.
  Közben feléljük a jövőt!
  Nem számít, mi lesz évek múlva, hiszen 4 évig vagyunk ott, utána pedig aki jön, annak gondja a baja!
  Ez a baj, hogy mindenki csak 4 évig gondolkozik!!!

  Olyan törvény kellene, ami megtiltaná, hogy városok, ész nélkül eladósodjanak!!!!”
 • 43. soproni 2012. április 22. 17:43
  „42.látó."majd ha nem lesznek hatalmon " Lehet,hogy ők is így gondolják,azért szórják meggondolatlanul a milliókat és gyűjtik az adósságot a következő ciklus vezetőinek és nekünk soproniaknak.”
 • 42. látó 2012. április 22. 16:19
  „Már most jelzem, hogy ahogyan az Erste Bank úgy a Takarékbank sem a Polgármester "úr" 2 szép szeméért fog hitelt nyújtani, ezt kőkeményen fogjuk mi Soproni lakosok megfizetni...az Önök döntései évtizedekre "lerendezték" Sopront, majd ha nem lesznek hatalmon (csak bízhatunk benne minél előbb távoznak) és életükből hátralévő napjaikban elgondolkodnak, emlékezzenek mit tettek Sopronnal és nem mellékesen lakosságával!!!”
 • 41. Pretorianus 2012. április 21. 19:43
  „40. Ovinkor
  Folytatom:marxizmus,leninizmus,kommunizmus,szocializmus,ateizmus.”
 • 40. Ovinkor 2012. április 21. 17:54
  „37. igazember 2012.04.21. 14:38
  Igazad van: konzervativizmus, nacionalizmus, fasizmus, katolicizmus.”
 • 39. vitriol2 2012. április 21. 15:15
  „36. ruig 2012.04.21. 12:51
  maga- akivel tényleg nem öriztem "(szerencsémre) soha "haszon állatot-mestere a mellébeszélésnek(irásnak).
  -ferdit/hazudik
  - egyik irásában -máshol(korábban beidéztem) burkoltan szidja a cigányokat, majd itt cigány iskolatársrol regél
  - majd jön az elkövető családi hátterének emlegetése- itt is ferdit- hazudik:tudja az a pap felszentelt pap
  -majd jön a mások besározásával. kit sároztam én be? tudja én csak annyit mondtam/irtam, hogy nem gondolhatja senki, hogy az elkövetöket- kik gazdag családok gyermekei- a liberalizmus káros hatása miatt lettek gyilkosok- és itt céloztam például a leggazdagabb elkövető- pap.rokonára-akit maga- aki ismeri a családot -"letagadott"- ja és kit kell besározni azok közül akik gyilkolnak-ja és a családi háttér: hát már olvashato már szinte mindenhol az a "jó" családi""háttér"
  ja és ne adjon a számba(tollamba) olyanokat amikről én sem itt sem máshol nem irtam.

  ja és az sem igaz, hogy a "vaklárma:..." cikknél ferditve hazudik?

  és a lényeg én senkit nem "köteleztem" arra, hogy elfogadja azt amit én irok- mert valoszinü nagy sok dologban én is -mint más - nem biztos, hogy jol értékelem a "jelenségeket". én nem beszélek/irok az un."többség" nevében mint maga, söt nem is a zembereke hivatkozom.
  beirások időpontjai? talán van valami köze, hogy mikor irok-vagy tán ön orvos, hogy az alvás "elégséges" időtartamára figyelmeztet?”
 • 38. 1x2=? 2012. április 21. 14:48
  „9
  12
  Köszönöm.”
 • 37. igazember 2012. április 21. 14:38
  „Üdv "soproni "Látom "ruig"barátunk kökemény harcot viv.Jól jön egy ilyen harcos a csapatunkba.Azért az "izmus" megfogalmazása egész jó.Volt egy Patyi bácsi nevezetü bácsi gyerekkoromban,aki mindig azt mondta "Az a szó amiben az izmus szerepel ,az mindig rossz",hát még ha ráeröszakolják az emberre. ruig ,valóban kevés az 5 óra alvás:)”
 • 36. ruig 2012. április 21. 12:51
  „34. vitriol2 Látom ,ha nehezen is kissé megérti mondani valóm lényegét.Kettőn között nagyon nagy az eltérés!! A jellem az igazmondás a stílus min említette kor továbbá a befutott élet pálya.Ügyes propagandisztikus fogása a kettős mércével történő vád.A bőrszínnel való gusztustalansága szintén nem nyert. Engem ezekkel a vádakkal nem értetten.
  Az említett rokon felvetésének célja mindenki számára világos volt csak vitriol2 úr részére nem. Érzékeltetni szerettem volna az ön becses személyével is,hogy ismerem az elkövetők egyikének családi hátterét,ugyan is minden módon SZERETETT VOLNA RASSZISTA váddal bemocskolni.Lételeme a másik ember besározása és nem riad vissza a csúsztatások a tények elferdítésöl sem. Nem ez ön írt "zemberekre" hivatkozom hanem a matematikára"abban ön jó nem?".Az országban élő választásra jogosult polgárok(ez tetszik mi )nagyobb számban vannak,mint a valamely párthoz tartózok. Még egyszer az országnak nagyot ártott a rosszul felfogott értett és főleg gyakorolt liberalizmus.Le írtam önnek, hogy ellenkezőjét kinek próbálja megmagyarázni. Azt hiszem közérthetően fogalmaztam.Minden vallás,"izmus" amit erőszakkal hirdetnek káros a többségi társadalomra.Ön mondani valójának tartalmában vannak nyomon követhető kis szösszenetek.
  Döbbenet ennyi el zárt rossz indulattal,tele igaztalansággal létező ember a mai világban itt vagdalózik, sértegetni próbál vele nem egy gondolatot valló polgártársát! NEM ÖN A HIBÁS a környezeti hatások. Idézet!!!
  Egy gyermek nem születik sem jónak,sem rossznak. Az adott környezet rá gyakorolt hatása formálja alakítja jellemét! Önt nem a tartalmas és észérveken alapuló vita híve,erre ne hivatkozzon.Lehengerelni,le gyűrni a más véleményt alkotókat. Ön beteges agitátor és propagandista,kárt okozva azoknak is kit védeni szeretne.Jó hétvégét aludjon sokat,mert 02.0:0-kor hozzászólni,majd 07. 0:1-kor ismételni a két időpont közötti alvás nem elégséges,feszülté ingerülté tesz.”
 • 35. Figyelő2012 2012. április 21. 12:36
  „Mire költik a 2 milliárd hitelt?
  Miért van rá szükség?

  Valamint, miért nem nyújtanak be olyan törvényt a parlamentbe, amely óvná a városokat az eladósodástól?
  Végtelenségig ezt nem lehet csinálni!”
 • 34. vitriol2 2012. április 21. 11:42
  „32. ruig 2012.04.21. 09:36
  tudja kettönk közt az a marha nagy különbség, hogy én nem mérek kettős mércével.Nálam nem a börszin, nemzetiség a meghatározo mint magánál-tudja beidéztem a kettős mércéjének egyik példáját.
  Nagyfiu! tudja van egy mondás: a kor az nem érdem, hanem állapot.és mégegyszer! tudja én arra reagáltam, hogy maga-kivel tényleg nem öriztem(szerencsémre) soha "haszon állatot"- azt irta az első beirásában, hogy minden bün és ez a mostani is a liberális gondolatok térnyerésének köszönhető- és én probáltam ezt cáfolni, azzal, hogy az egyik gyilkolászó ficsur családi háttere nem éppen erre utal.ja és tudja az pap"rokon" az felszentelt pap.
  ja és ne adjon a számba(tollamba) olyanokat amikről én sem itt sem máshol nem irtam.

  ja és az sem igaz, hogy a "vaklárma:..." cikknél ferditve hazudik?

  és a lényeg én senkit nem "köteleztem" arra, hogy elfogadja azt amit én irok- mert valoszinü nagy sok dologban én is -mint más - nem biztos, hogy jol értékelem a "jelenségeket". én nem beszélek/irok az un."többség" nevében mint maga, söt nem is a zembereke hivatkozom”
 • 33. soproni 2012. április 21. 11:11
  „Szemtől-szemben azt hiszem,csak "ruig"merne kiállni és kétlem,hogy komoly ellenfél lenne számára olyan,aki hirtelen felindulásból írja véleményét.”
 • 32. ruig 2012. április 21. 09:36
  „27.vitriol2 .Nagyon ügyes.Nem tud felbosszantani,sem megsérteni ön nem.. Tökéletes tükröt tartott jelleméről.
  Kisfiú én éltem az 50-es években a tipikus vádaskodó a tömegből kitűnni akaró,mocskolódó,értékrend nélküli emberek kiváló példánya.A nagyon nem tudja lenyelni ,hogy nem felügyeltünk együtt disznóra,uram az az én szerencsém mint írtam.Tudja a korpa effektus miatt.Szánalmas az erőlködése a mindenáron meg mutatom stílus.
  Embertársaim érthetően nem szeretik ezt az erőlködő,vagdalózó és vádaskodó szélsőséges Propagandát.
  KI NINCS VELÜNK AZ ELLENÜNK! Gratulálok hozzá.Remélem a Biczi úr nem ért egyet az ön módszereivel.Cak egy megjegyzés még.Szerintem a város idegenforgalmára és a városlakok biztonságérzetére károsan hat a rósz szándékú emberek nagyszámú megjelenése.A kiskertek kifosztása,a tanárnő napközbeni kirablása és még sorolhatnám,30%-al emelkedett az elkövetések száma.A világban több pozitív példa van a probléma kezelésére és a szakemberek vélemény e a rendőrség egyedül képtelen megoldani,szükséges a várost irányítói és a lakosság szélesebb bevonása.Nincs kétségem ön ezt is jobban és másként tudja. A lőtéren brutálisan meggyilkolt lőtér vezető is a rendőrséget segítve polgárőr volt.mind több jó érzésű ember le írta a borzalmas tett gyászként vonult be Sopron életében. Vitriol2 úr az ön véleménye erről is más? Jelölje ki nekünk tudatlanoknak esetleg egy kicsit eltérő véleményen lévőknek a helyes utat. Ó áldott KIM IR SZEM mutatod a helyes utat?”
 • 31. vitriol2 2012. április 21. 08:55
  „ezt adja a fülkés hatalom:
  ujabb hitelek, ujabb adok
  más már nincs a tarsolyukban!!!”
 • 30. vitriol2 2012. április 21. 08:45
  „Bocsi Biczi!
  az urfik gyilkolászásaikkal elterelték a figyelmet a témáról.

  ja és tényleg igazat mondtak a fülkések: hibás itt mindenki- föleg azért mert hittek szép szavaiknak- és rájuk szavaztunk.
  de azért van biztato is -senki nem áll már "ki" a fülkések marhaságainak megvédésére, legfeljebb egykét "nyoccévező" találhato még.”
 • 29. Pretorianus 2012. április 21. 08:30
  „23. Ovinkor 2012.04.20. 22:06
  "A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk."
  Akkor hogy jelenhettek meg azok a hozzászólások?Ez itt a kérdés...”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszezer forint büntetés a WC papírt lopó soproni nőnek

20 ezer forint szabálysértési bírság megfizetésére kötelezte a Kőszegi Városi Bíróság azt a nőt,… Tovább olvasom