Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Biczi: Mi lesz veled, soproni GyIK?

˝A Gyermek- és Ifjúsági Központtal kapcsolatban napvilágot látott hírek teljességgel érthetetlenek és minden korábbi ígérettel szöges ellentétben állnak.˝

- A Gyermek- és Ifjúsági Központtal kapcsolatban, a múlt héten több sajtóhír jelent meg, ügyvezetői nyilatkozatok hangzottak el. Az MSZP nem akart pártpolitikai ügyet csinálni ebből, de most már muszáj megszólalnunk! - hallhattuk Biczi László MSZP-s önkormányzati képviselőt keddi sajtótájékoztatóján.

- A napvilágot látott hírek teljességgel érthetetlenek és minden korábbi ígérettel szöges ellentétben állnak! A Gyermek- és Ifjúsági Központ működtetését a városvezetés garantálta.

Februárban, a város közgyűlésén, több kérdésünkre is azt állították, hogy a GyIK továbbra is üzemelni fog. Ezek után érthetetlenek a mostani nyilatkozatok, egyiket szó szerint idézve: ˝Finanszírozási, szerkezetátalakítási okokból, nem tudjuk tovább működtetni a Gyermek- és Ifjúsági Központot˝.

Azt kérjük, azonnal szólaljon meg az ügyben Fodor Tamás polgármester, aki eddig megmagyarázhatatlan módon hallgatott, és tegye világossá, milyen jövőt szán a városvezetés a Gyermek- és Ifjúsági Központnak! - mondta az MSZP képviselője, majd így folytatta:

- Az MSZP már évekkel ezelőtt kiállt a GyIK működésének az érdekében, akkor sikerült elkerülni a bezárást és most is ilyen ígéretet kaptunk! A városvezetésnek kutya kötelessége, hogy forrást biztosítson a gyermekek programjaira, nem igaz az, hogy ha elviszik onnan ezeket a gyerekprogramokat, vagy ha kiadják valakinek az épületet, akkor azzal mindenki jobban jár, ahogyan az szintén megjelent az egyik újságban.

A Központ bezárásával, a programok szűkítésével, maximum 30 millió forintot lehetne megspórolni. A Fidesz pártlapja, a Helyi Téma, 36 millió forintba kerül a városnak.

Tessék végre eldönteni, mi a fontosabb: pártpropaganda, vagy a több évtizedes múltra visszatekintő Gyermek- és Ifjúsági Központ teljes értékű működése?

Itt nincs helye tovább a ˝mismásolásnak˝, itt ezt az egyszerű kérdést kell eldöntenie a városvezetésnek! - zárta szavait Biczi László.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Zichy 2011. március 24. 22:29
  „Az állandó gyerekprogramok színtere volt a GyIK. A gyerekeket a Lisztbe be fogják vinni, hogy festékes kézzel maszatolják a drága falakat???
  Nem...
  Az ELIT mozit (Huszárik teremmel együtt) bezárják, a város nem ad rá pénzt. Élt 85 évet.
  (Hétvégén délelőtt nagyon sok gyerekes szülő vitte a matinéra a gyerekét.) Menjen mindenki a Cinema Citybe popcorn-t morzsolni.
  Ja, és ez a város pályázott Pécs ellenében Európa Kulturális Fővárosa címre?!
  No comment!”
 • 28. ujidok 2011. március 24. 19:31
  „Mit gondoltok a mai bejelentett GDP 4.2% hiánycélról?
  Ezt hogyan magyarázzuk meg az Eu-nak? Viszlát 3.8% ?”
 • 27. 1soproni 2011. március 24. 13:36
  „Egyébként a Magyar Nemzet, vagy a Magyar Hírlap ingyenes volt? Bedobták mindenkinek?”
 • 26. 1soproni 2011. március 24. 13:25
  „Orfeusz!
  Olvastál már benne riportot, amit mszp-s képviselővel készítettek?
  Olvastad már benne a fideszen kívül bármely más párt véleményét? (Úgy, hogy azt nem egy fideszes képviselő mesélte el)
  Láttad már a címlapon, hogy Gyurcsány így, mszp úgy?
  Olvastál már benne kevéssé támogatott, netán balul elsült fideszes elképzelésekről? Vagy ilyenek egyáltalán nem is léteznek?”
 • 25. Orfeusz 2011. március 24. 10:35
  „Kedves meksz! Én olvasom, Te úgy látszik nem vagy rossz a szemüveged. Írd le, hogy az utóbbi hetekben melyek voltak a "Fidesz"-cikkek? A kormány fideszes, a városvezetés fideszes. Tehát az ezzel, a munkájukkal kapcsolatos hírek a tényszerű tájékoztatás hírei. A cucilisták-szadeszesek országlása és városlása idején az ő híreiket olvashattuk kormányzásról, városvezetésről. Mi az hogy, nagyon is! A Magyar Nemzetben, a Magyar Hírlapban (is)! Mert ők kormányoztak. Azután megbuktak és egy polgári kormány került hatalomra. Ha nem vetted volna észre.”
 • 24. meksz 2011. március 24. 09:37
  „Hogy miért FIDESZ-lap a Helyi Téma kedves Orfeusz?Lapozd fel és megtudod.Valószínüleg még nem tetted meg.Ennek tudom be a tájékozatlanságod:).”
 • 23. Orfeusz 2011. március 24. 08:54
  „Valaki írja már le egyszer tényszerűen, hogy miért FIDESZ-lap a Helyi Téma? Vegyenek már elő egy lapszámot és nézzék át! A soproni oldalakon mi benne a pártlap? A választók által 2006-ban és 2010-ben is megválasztott városvezetés munkájáról, Sopronról szólnak a hírek. Ha most a cucialisták és a szadeszesek lennének hatalmon, az általuk delegált városvezetők tevékenységéről szólnának a hírek. Legfeljebb más lenne a lap neve. Tetszettek volna választást nyerni és akkor ugyanígy mehetne a hírfolyam.”
 • 22. pkajos 2011. március 23. 21:42
  „Jól tükrőződik itt a hozzászólásokból is egyesek "begőzöltsége".. Mi lenne, ha kivételesen elvonatkoztatnának attól, hogy Biczi éppen milyen "színű" képviselő és a tényeket és a konkrétumokat figyelmesen újra elolvasnák Nem ártana néha gondolkozni ...

  "Februárban, a város közgyűlésén, több kérdésünkre is azt állították, hogy a GyIK továbbra is üzemelni fog. Ezek után érthetetlenek a mostani nyilatkozatok, egyiket szó szerint idézve: ˝Finanszírozási, szerkezetátalakítási okokból, nem tudjuk tovább működtetni a Gyermek- és Ifjúsági Központot˝. " IGAZ v. NEM?

  "...szólaljon meg az ügyben Fodor Tamás polgármester, aki eddig megmagyarázhatatlan módon hallgatott, és tegye világossá, milyen jövőt szán a városvezetés a Gyermek- és Ifjúsági Központnak!" IDAZ v. NEM ??

  "A Központ bezárásával, a programok szűkítésével, maximum 30 millió forintot lehetne megspórolni. A Fidesz pártlapja, a Helyi Téma, 36 millió forintba kerül a városnak." IDAZ v. NEM.

  MOST éppen erről van szó, a soproni polgároknak erre kellene röviden, tömören válaszolni.

  .... és nem arról, hogy Gyurcsány, meg az előző kormány mit csinált.. Az is fontos, érdekes, de a GYIK fenti dolgaival kapcsolatos Biczi féle kérdésekre, észrevételekre mi is a válasz? Biczi nem mond igazat?”
 • 21. ujidok 2011. március 23. 19:37
  „Nagyon érdekes dolog az, hogy jelen esetben Biczit támadja mindenki.
  Úgy gondolom, hogy a Soproni MSZP számára sem elkerülhetetlen a megújulás, ezért a jövőben egyre több új arc kerül majd előtérbe.
  Persze ez nem baj, csak ezen embereket talán nem kellene össze keverni a régi párttagokkal.
  Talán Biczi sem követett el még akkora hibákat, hogy most őt kellene támadni minden egyes alkalommal, lehetséges, hogy valóban egy új helyes irányt szeretne vinni a pártban.

  GYIK esetében pedig a megszorítás látszik, ami persze nem baj, csak lehet, hogy rossz helyen kezdték el a takarékoskodást.
  Szívesen olvasnám látó hosszabb véleményét a jelen átalakításokról.”
 • 20. ÁrtatlanBárányka 2011. március 23. 13:42
  „Orfeusz:
  Nem is olyan rég, bár lehet, hogy te akkor még nem voltál, akkor már volt ott üzlet, volt ott játékterem, ott lehetett először kürtőskalácsot venni...”
 • 19. Orfeusz 2011. március 23. 13:29
  „Tényleg bezárják? Ha bérbe adják, ahogyan azt a Kisalföld pár napja írta, akkor nem bezárják, hanem hasznosítják. Gondolom nem autógyárnak vagy raktárnak, hanem szolgáltatási célra. Mi itt a hiba? Legalább nem Sopron fizeti a fenntartási költségeket, hanem a bérlő.”
 • 18. Alpokalja 2011. március 23. 10:56
  „A GYIK megszüntetésének/áthelyezésének nem örülök. Építészetileg nem biztos, hogy a legszerencsésebb hely, a morgós nyugdíjas személyzetről nem is beszélve, de mégis egy jó hely a gyerekeknek.
  Az viszont nagyon zavar, hogy Biczi elvtárs minél messzebb kerül a húsos fazéktól, annál többet aggódik és annál több problémája van. Korábban vajon miért nem hallottunk róla ennyit?”
 • 17. falcobiarmicus 2011. március 23. 07:15
  „Korábban a Liszt-ben voltak a programok a folyosókon, majd átvitték a GYIK-ba a felújítás után,aztán mostanában
  a Petőfi Iskola néptáncosait(Táncfórum) "kinézték" a Lisztből átmentek a GYIK-ba,most onnan vissza
  a Liszt-be? Kitették a könyvtárt a Liszt-ből már megszoktuk az új helyet, de kiesik a belvárosból a Pócsi utca valljuk be jobb volt a Liszt-ben. EBBEN A VÁROSBAN NULLA A GYERMEK PROGRAM! Nézzétek meg Győrt, Sz.helyt !
  Olykor van egy kis rendezvény a városban akkor meg annyian vannak hogy nem lehet megmozdulni!
  Nincs a városnak olyan koncepciója ami a gyerekek szabadidős tevékenységét rendezné!Nincs gyermekélet itt ebben a városban,és az oviktól elveszik a pénzt! Elképesztő!”
 • 16. csípőspaprika 2011. március 22. 23:26
  „Egyébként már az LMP is tiltakozott:
  ld. honlapjukat: (különösen az utolsó mondat találó!

  "A soproni LMP megdöbbenéssel áll a másik hír előtt, miszerint a tervek szerint a város áprilisi közgyűlésén döntés születik a soproniak által oly közkedvelt Gyermek- és Ifjúsági Központ (GYIK) bezárásáról. Annak idején, mikor évekkel ezelőtt a GYIK-ot beolvasztották a Pro Culturába, ígéretet kaptak az intézmény sorsa iránt aggódok, hogy az teljes körűen, zavartalanul működik majd tovább. A Pro Cultura vezetése a takarékoskodást most mégiscsak a ,,mostohatestvér"-en kívánja eszközölni!

  Nem tartjuk reálisnak, miszerint a GYIK bezárása után az eddig ott megrendezésre kerülő rendezvényeiket, szakköröket, gyermekfoglalkozásokat a jelentősen eltérő adottságú Liszt-központban, illetve Festőteremben is a korábban megszokott színvonalon lehetne megtartani, amint azt Nyerges Ferenc, a Pro Cultura ügyvezető igazgatója ígéri! Megfontolt döntésre van szükség! Gyakorló szülőkként illetve nagyszülőkként is arra kérjük a városvezetést, hogy tájékozódjon a soproniak véleményéről, igényeiről, mielőtt ezt a nagyhorderejű döntést meghozza, mely egyúttal a cca. tíz éve teljesen felújított patinás épület (egykori SOTEX-kultúrház) sorsát is alapvetően befolyásolhatja.

  Bízunk a magát családbarát politikai erőként beállító Fidesz felelősségérzetében!"
  http://sopron.lehetmas.hu/hirek/796/ujabb-megszoritasok-sopronban-intezmenybezaras-illetve-kozel-1-milliard-ft-nagysagu-elvonas-az-egyetemtol/”
 • 15. csípőspaprika 2011. március 22. 23:25
  „Valóban nagyon gáz intézkedés ez!
  Elhiszi ezt valaki, hogy a GYIK bezárásával nem sérülnek a gyerekprogramok, nem lesz színvonalcsökkenés? Egyrészt embereket küldenek majd el, tízet-tizenkettőt. Másrészt el nem tudom képzelni, hogy a Lisztben vagy a Festőteremben hol fognak gyerekprogramokat biztosítani. A Liszt egy alig tagolt, reprezentatív épület. Hol lesz ot különböző foglalkozási, kézműves programok. Az előtérben?
  Valóban kell neki a bulváros pártpropaganda lap közpénzen. Ez abszurdisztán. Abból a lapból a fideszen kívül mindenki ki van tiltva!”
 • 14. látó 2011. március 22. 22:21
  „Biczi úr, inkább azon aggódjon, hogy már főkönyvelő sincs..elfogyott az utolsó teremtő típusú ember is, jöhetnek a végrehajtók! Oszt jó napot!”
 • 13. Csetneky 2011. március 22. 21:04
  „Ha elviszik a programokat máshová, az nem azt jelenti, hogy megszűnnek, csak azt, hogy máshol lesz. Nem mindegy.
  Egyébként annyira jó duma ez a gyerekek nem tudják megvédeni magukat szöveg, hogy majdnem sírva fakadtam. Amikor pedig a gyermekek után járó plusz szavazatról volt szó, mindenki rettentően tiltakozott, pedig ugyebár úgy tudnák igazán megvédeni magukat, a szüleiken keresztül. Akkor hogy is van ez?”
 • 12. vlajos43@gmail.com 2011. március 22. 20:29
  „Szeretem, ha Biczi elvtárs aggódik. Mi lesz a 11-es ABC-nél "épülő" lakóházzal. Műszaki ellenőr bizonyos Kóczán?”
 • 11. Adeleida 2011. március 22. 20:25
  „Persze. A GYIK üzemeltetésére nincs pénz, de kíváncsi lennék hány millió röpül ki a költségvetésből a vezetőknek évente.....”
 • 10. ujidok 2011. március 22. 20:10
  „Megszorítások első áldozata GYIK.
  Sopronban elkezdődött egy költség takarékoskodás.
  Itt annak a világnak vége, hogy félre beszélnek.

  Azt, hogy mennyire helyes út ez, szerintem mindenki eltudja dönteni!
  Személyes véleményem az, hogy könnyen lehet a gyerekeken spórolni, mert valóban ők nem tudják megvédeni magukat.
  A jövő felélése pedig elkezdődött...”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felállt a padlóról az MKB-Euroleasing

Aranyérmet ünnepelhetett az MKB-Euroleasing a Magyar Kupa négyes döntője után. Egy hete még harminc… Tovább olvasom