Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Biczi: Mi jut Sopronnak?

Nemrég, Orbán Viktor disznóólnak nevezte az eddigi, „Új Magyarország", fejlesztési tervet és az ahhoz tartozó pályázati rendszert - fogalmazott Biczi László, önkormányzati képviselő.

Csak emlékeztetőül, ebből a disznóólból nyert Sopron városa több mint 10 milliárd Forint pályázati támogatást, a szocialista kormányzatok alatt. Ezzel maga Fodor Tamás polgármester dicsekedett, több alkalommal. Ugyancsak ebből a disznóólból nyert a Nyugat-magyarországi Egyetem és nyertek a soproni vállalkozók pályázati támogatásokat, szintén 10 milliárd forintos nagyságrendben - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő.

A politikus kifejtette: Most újra Széchenyi tervünk van, ráadásul az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a fejlesztésekért felelős államtitkár, Sopron város alpolgármesterének a felesége, a városi Fidesz meghatározó tagja.

- Molnár Ágnes több fórumon el is mondta, hogy milyen nagyszerű pályázatok indulnak útjukra. Azt is tudjuk, hogy pályázati, azaz közpénzből szeretnének bevásárlóközpontot építeni a Duna fölé Budapesten, majd 10 milliárdból épül stadion Debrecenben - tette hozzá Biczi László.

Arról azonban egy szót nem szólt sem az államtitkárasszony, sem a város országgyűlési képviselője, sem a polgármester, hogy Sopronban mi épül, mi szépül az új pályázati rendszer segítségével? - tette fel a kérdést.

Sokszor elhangzott, az a jó, ha a városvezetés is olyan színű, mint az ország vezetése. Már majd egy éve így van ez már Sopronban is, de eddig ennek nem sok hasznát láttuk. A város adóssága nem csökken, új pályázatok eddig nem nagyon voltak. Sopron jövője nagyon bizonytalan.
Reméljük nem csak a szocialista kormányok alatt sikerült ilyen sok pénzt megnyerni a város számára, hanem a Fidesz is igyekszik majd segíteni a saját városvezetésén! - zárta Biczi László.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. reális 2011. február 01. 21:04
  „Bocsánat megint tévesztettem: komadi, csökmő?”
 • 42. reális 2011. február 01. 21:00
  „komadi .csökmö ! Tovább, tovább.............!”
 • 41. Biczi_László 2011. február 01. 19:36
  „Ad 40. komady.csokmo 2011.02.01. 18:27
  Akkor ezt megbeszéltük. (Mármint a lehetőségeinkhez mérten)
  Elütést írtam, íme egy példa:
  "...8 éves posztummunista kurzusuk..."”
 • 40. komady.csokmo 2011. február 01. 18:27
  „Ad 38. Biczi_László 2011.02.01. 15:03
  Azért WD-t én okosabbnak tartom, mint ön, aki polgármesternek is támogatta őt. Ő nem adott erről írásos dokumentumot, különösen nem nekem. Egyébként mértékadók, balos társasági hencegésben beszéltek erről a Jereváni rádióban (Ez volt a neve anno köznyelven a SZER-nek). Szerintem ezt az ügyet egy kicsit túlragoztam/túlragoztuk. Nemde? Lapozzunk...
  Bevallom önnek, én is csalódtam eleget, talán az elégnél is többet. Ezért szolidáris vagyok önnel addig, ameddig nem akar rohamra indulni, amikor éppen csalódottságra van inkább oka...
  Minden hozzászólásban van valami, ami konkrét, van olyan, ami hangsúlyt adó szubjektív aláfestés. Minden szót/fogalmat, amit kiejtünk/gondolunk genetikai és szocializációs struktúránk és működése szerint determinálva érzelemmel kísérünk.
  Ezt nálam súlyosabb/mértékadóbbak már régen leírták...
  Nagyon érdekelne inkább, hogy hol vétettem helyesírásomban? Szeretnék jól/helyesen magyarul beszélni/írni.”
 • 39. c77 2011. február 01. 18:05
  „lacikám. Megint "BUKTA" elnézést "BUKTÁL"? Ok ez van "veled és a pirosakkal". Ismered a zenét a KEX-töl? Pirosmadár?”
 • 38. Biczi_László 2011. február 01. 15:03
  „Kedves Komady.csokmo!
  Nem szándékom személyes vitákba bonyolódni, különösen nem egy cikk kommentjei között, de azért emlékeztetném, hogy az 5. hozzászólás a 4/8 évről szólt. Reagálásaim, nem kizárólag az Ön által írottakra vonatkoztak.
  Azt, hogy kinek mi a lényeg, döntse el mindenki maga. Ön is, én is, más is. A kampány során én nem emlékszem arra a kampányelemre, hogy W.D. dicsekedett volna az "általa" idehozott pénzekkel. Kérem, idézzen ilyen jellegű megszólalást, vagy írást. Nem én, hanem Ön állította, hogy valamiféle paktum keretében, kvázi Gy.F. segédletével, ,,Walter újraválasztásának az érdekében fektettek be" itt a szoci kormányok. Mondjuk, ha így lenne sem hiszem, hogy baj lenne, hiszen akkor is Sopron épült belőle, de aligha hihető ez a kissé kifacsart gondolatmenetű ármánykodás. Attól tartok, még a városvezetés sincsen tisztában saját jövőbeni elképzeléseiről.
  Ami a csalódást illet. Senkinek, sem öröm, ha csalódást okoz, így én sem örülök, de mint közszereplő mindig is lesz, akiknek szimpatikus és lesz, akiknek antipatikus leszek. Kár, hogy az érvek helyett, vagy azok mellett, ilyen mértékben áthatja a személyeskedés is az írásait. Én magam is csalódott vagyok!

  További jó fórumozást!

  u.i.: Azért akad néhány elütés az Ön hozzászólásaiban is...”
 • 37. komady.csokmo 2011. február 01. 11:30
  „Ad 30. reális 2011.01.30. 21:13
  Az ön helyében én nem viccelnék azzal, ha nem tudnék magyarul írni/értelmezni. Egyébként, ,,vicc,ahogy" között most is hibát ejtett, mert vesszőt a vicc után tesszük ki és ezután szóközt, ahogy előtt hagyunk. Csak azért írom ilyen dedósan, hogy ön is értelmezni tudja... Úgy látom nem értelmezte intelmemet. Megismétlem: ,,Fogadjon meg egy jó tanácsot: tanuljon meg magyarul beszélni/értelmezni és helyesen írni; mielőtt fellép egy fórumon."”
 • 36. komady.csokmo 2011. február 01. 11:27
  „Ad 31. Biczi_László 2011.01.30. 23:29
  A narativa nem arról szólt/szól, hogy 4, vagy 8 év alatt érkezett-e az a bizonyos pénz a városba. Az a lényeg, hogy Walter magának tulajdonította a pénz megszerzését, haverjától (sic!) GyF-től... Inkább sírni kellene, mint haházni! -ezen az ócska/pitiáner trükközésen... Valóban, Walternek a inkább a város kétes elemeiből kerültek ki barátai/tisztelői; ezek között volt otthon... Előttem kocsmai kultúrájúak dezsőzték haverjukat... Ami pedig, az ön tájékozatlanságát illeti a város vezetőinek terveiről, az siralmasan primitív lehet, csalódtam önben... Mint a hogyan sokan az ön választói közül... Csak nézzen szét a városban és meg fogja látni, hogy amit a 8 éves posztummunista kurzusuk alatt lehetett azt a város vezetése megtette... Tudom, messze vagyunk még az önök aranyborjújának felállításától, mert aranyunk az ma sincs. Ui. azt is az önök tényleges/jogos elődei tékozolták el...”
 • 35. Eüdolgozó 2011. január 31. 16:54
  „32. máris!
  A FIDESZNEK pedig már nem visszafelé kellene mutogatni! Több mint 4 éve vannak hatalmon a városban és lassan 1 éve a parlament is Fideszes. Talán dolgozni is kellene már ha az adófizetők pénzén élnek!”
 • 34. zeta62 2011. január 31. 13:57
  „32. máris 2011.01.31. 11:49

  Ha legalább valami halvány lila önálló elképzelés lenne a soproni városvezetés részéről, hogy mit is kellene csinálni, akkor nem kritizálná őket senki.
  De CSAK annyit elérni, hogy ne fityeszes nyerjen, és ezzel kimerült az igyekezet, az gáz! Hitelt se vehetnek már fel, akkor mi lesz Sopronnal? Még csak a szocikra se mutogathatnak, mert az előző négy évben is ők voltak hatalmon, s akkor se produkáltak semmit...”
 • 33. bennevagyok 2011. január 31. 12:09
  „De ha egyszer ellenzékben van, akkor az a dolga, hogy bíráljon. Vagy nem jól látom a dolgot?”
 • 32. máris 2011. január 31. 11:49
  „Biczi_László! Önt ne bíráljuk, de Ön leszólja a P...mestert !
  Persze, hogy dicséri Waltert, MSZP-S-től furcsa lenne az ellenkezője !

  Ön állandóan csak bírál, meg kellene már emészteni , hogy a Fidesz nyert !!”
 • 31. Biczi_László 2011. január 30. 23:29
  „Csak néhány rövid reagálás, így a vita vége felé. A színtiszta személyeskedésre nem reagálnék, ezek velejárói a kommenteknek, tudomásul kell őket venni. (Egy másik fórum témája lenne, hogy lehet-e, érdemes-e, ezek ellen küzdeni.)
  Az említett támogatás nem 8, hanem 4 év alatt érkezett. Ez csak azért fontos, mert Sopron, kvázi, ellenzéki város volt, de a pályázati támogatásokban - egyébként helyesen - ez nem látszott meg. Amúgy nem tettem semmilyen összehasonlítást, egyszerűen csak remélem, hogy most is lesz legalább ennyi sikeres pályázat. Ebből, ennek terveiről, egyelőre nem látunk semmit.
  Azt gondolni, hogy azért nyert a város 4 éven keresztül, kb. 14 milliárd támogatást, mert Walter Dezső megválasztását akarták segíteni a szocik, azaz, mi, háááát....
  Walter Dezsőt, minden hibájával együtt, kifejezetten olyan embernek tartom, aki képes és tud kapcsolatot teremteni a hétköznapi emberekkel és vannak városvezetői képességei. Engedtessék meg az elfogultság, sokkal inkább, mint a jelenlegi polgármesternek.

  Kifejezetten furcsának tartom, hogy nem is próbálnak felvázolni egy fejlesztési elképzelést, kihasználva a kormányzati kapcsolatokat. Ezt azért tartom rossznak, mert azt sugallja, hogy nincs is ilyen az elkövetkezendő 4, pontosabban már csak 3 és fél évre.

  Ami a Fidesz válaszát illeti. Tragikusan semmitmondó!

  Ez pedig baj!”
 • 30. reális 2011. január 30. 21:13
  „komadi.csokmo az egész úgy vicc,ahogy van!”
 • 29. 1soproni 2011. január 30. 19:09
  „26.!
  Akkor elég szarul fütyülnek fentről...”
 • 28. komady.csokmo 2011. január 30. 18:58
  „Ad 11. reális 2011.01.29. 12:56
  A nevem: Komády (y-al) Csökmő. ,,söt"-öt hibásan írta. Helyesen: sőt. Sőt, az ,,írigy"-et is írta. Helyesen: irigy. ,,távól"-t sem tudta gyűlölködő izgalmában helyesen leírni. Az ó, az rövid o, azaz: távol. Fogadjon meg egy jó tanácsot: tanuljon meg magyarul beszélni/értelmezni és helyesen írni; mielőtt fellép
  egy fórumon. Úgy látszik, ön ,,Értelmére és becsületére ,egyenes gerincére" nem is olyan kényes, mint szeretne lenni. Elolvasott, sőt reagált is... Arról már nem is írok, hogy izgalmi állapotában is a vesszőt nem a szóköz elé, hanem mögé szokás tenni. A nevemben az y nem tévedés...”
 • 27. komady.csokmo 2011. január 30. 18:52
  „Ad 10. fcsoproni 2011.01.29. 11:19
  Azt mondják sokan: csak az ökör következetes. Ezt a szélkakasok maguk megnyugtatására mondogatják. Azt mondom én: sok ökrös szekeret láttam, de egy sem ment neki a falnak, hiába ösztökélték. Sajnálom önt: volt 2 x 4 = 8 évük és a lejtőn csak lefelé mentünk. Már alig kellettek valakiknek, mert megmutatták mire képesek. Önöktől most nem kérünk tanácsot. Széchenyi nem tudhatta, hogy Sopron alatt van e termálvíz... Ebben a kérdésben reá hivatkozni dilettantizmus...”
 • 26. norbi29 2011. január 30. 18:44
  „no no
  annyira ne dicsérjük a szockókat,
  csak rá kell nézni az országra hova juttátták,

  az viszont igaz, hogy ez a mostani városvezetés egyenlő a nullával

  ugy ugrálna ahogy fentről fütyülnek nekik
  egy ép gondolatuk nincsen

  na ja M9 elkerülö, ha ha ha majd 10-20 év múlva”
 • 25. vlajos43@gmail.com 2011. január 30. 17:49
  „Ha mást nem, esetleg folytatják az M9-es Sopront Szombathely felé elkerülő szakaszának építését, ahogy elintézték 2002és 2010 között .”
 • 24. zeta62 2011. január 30. 15:05
  „Mellesleg az én "fülem" ugyanúgy bántja, ha leq..ázzák az országot, ahol élek, mintha disznóólnak nevezik!”
43 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az M9-es leghamarabb 2027-ben érhet Somogyba

Az országot kelet-nyugati irányban átszelő M9-es autópálya leghamarabb 2027-ben érhet Somogyba -… Tovább olvasom