Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Biczi László: Trükköző városvezetés Sopronban

Sopron - A városvezetés közel egyéves előkészítés után a legdrágább ajánlatot adónak – és Fidesz-közeli cégnek – adta Sopron internetes portáljának készítési jogát – jelentette ki Biczi László (MSZP), a közbeszerzési bizottság megbízott tagja.
– Már a pályázatot is úgy írták ki, hogy mindössze öt munkanap állt rendelkezésre a pályázat elkészítésére, augusztus 10. és 21. között – mondta a képviselő. – Azonban még ez is kevésnek bizonyult, és további olyan trükköket alkalmaztak a pályáztatás során, amelyek segítségével az a pályázó nyerhetett, amelyiket az eredeti ajánlat alapján ki kellett volna zárni.

Az eljárás során volt egy tárgyalásos szakasz, ahová a bírálóbizottság tagjait meg sem hívták. Végül a két megmaradt pályázatból sikerült a több mint húsz százalékkal drágább ajánlatot nyertessé varázsolni. A nyertes cég – amely 24 millió forintért készítheti el a portált – ügyvezetője Orbán Viktor egykori informatikai főtanácsadója, a fideszes Simicska Lajos volt APEH-elnök jobbkeze a Fidesz kormányzása idején.

A vesztes cég egyébként Magyarország vezető internetes szolgáltatója. Szó sincs tehát a polgármester által többször hangoztatott takarékosságról, viszont van egy fontos üzenete: ez a polgármester és a városvezetés hiteltelensége és szavainak, ígéreteinek megszegése, a központi Fidesz-akarat kiszolgálása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertek iskolásoknak Doborjában

Doborján - A doborjáni (Raiding) Liszt-központ novembertől egyedi, az iskolákra szabott… Tovább olvasom