Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Biczi László: titkos döntések

Sopron - Ezentúl Fodor Tamás és a fideszes városvezetés mondja meg, hogy ki szállítsa az óvodáknak a tisztítószert, az iskoláknak a krétát, a kórházba a gyógyszert és a műszereket – jelentette ki sajtótájékoztatóján Biczi László.
A szocialista önkormányzati képviselő ezzel az önkormányzat legutóbbi ülésén elfogadott helyi rendeletre utalt, amely bizonyos intézményi körben központi beszerzést ír elő.
– Megdöbbentő, hogy ezt a tervüket nem is közölték az érintett intézmények vezetőivel – mondta Biczi László. – Ez azt eredményezheti, hogy a jövőben a Fideszhez közelálló beszállítói kör látja el az intézményeket.

A képviselő azt is kifogásolta, hogy a közgyűlést megelőzően egy bizottsági ülésen kiderült, titokban 12 millió forintot akarnak kifizetni a REAC-nak. Az önkormányzati ülésen kérdéseinkre nem kaptunk választ. Senki sem tudja, hogy ezt a pénzt miért fizeti ki a város, azon a nyolcmillió forinton túl, amit a csapat szállodai és étkezési költségeire biztosít Sopron. Fodor Tamás megmagyarázhatatlan, kétes döntéseket hoz, messze került választási szlogenjétől, amely így hangzott: „Tisztesség és szolgálat".

Olvasóink írták

 • 10. belekotty 2008. április 03. 07:17
  „Üdvözlök újra mindenkit a "Balkánon"!! Központi beszerzés, központi irányítás.”
 • 9. hehe 2008. április 02. 21:55
  „héééé srácok!!!!
  Nem a budipapír a lényeg, hanem az, hogy a beszerzett eszközök és munka értékének sokszorosát fogjuk nem soproni cégeknek kifizetni!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. pOSTÁS 2008. április 02. 14:47
  „IGAZA VAN A levélírónak, amilyen korrupt a társadalom, olyan
  gyarló, korrupt az azokat kiszolgáló közszolgák:”
 • 7. csabazs 2008. április 02. 06:00
  „Ez igen!
  Vonatkozik ez a Polgármesteri Hivatalra is?
  Ott ugyanis egy külsös cég végzi a takarítást, s biztosítja az ehhez szükséges takarítószereket, WC-papírt, kéztörlőket, stb!
  A majdnem titkosított millás perköltségeket is mi fizetjük! Jó lenne, ha a Polgármester Úr egy kicsit szétnézne a saját "háza", mármint az önkormányzat táján! Pl. milyen külsős cégeket alkalmaznak, s azok hogy zsigerelik ki a munkavállalókat!”
 • 6. joco1 2008. április 02. 05:49
  „"Tisztesség és szolgálat" ebböl maradt a szolgálat vagyis a saját-egyesek szerint a Simon -pár-érdekeit szolgálo döntések. Hiába "sok ujat" tudott alkotni az uj önkormányzat: "majdnem"titkositott sok millás sikerdijas bukott perek halmazza, "majdnem" titkositott helyi rendeletek .”
 • 5. mokus 2008. április 01. 18:59
  „Wombat!
  Na féltsd te az óvónéniket, pedagógusokat.Nem beviszik a WC papirt, stb-t, hanem haza. Mi szept óta harmadszor viszünk tiszt. csomagot az óvodába, pedig a gyerekünk összességében talán két és fél -három hónapot járt!!!”
 • 4. hehe 2008. április 01. 09:55
  „Wombat!!!!

  Ne legyél már degradált!!!
  Itt nem arról van szó, hogy kinek az üzleti köre, hanem arról, hogy minden önkormányzati intézmény köteles lesz az önkormányzaton keresztül intézni a mindennemű beszerzéseit....
  Tehát nem a soproni kereskedéshez megy be az iskolából az ügyintéző és nyomott áron (a mennyiségre hivatkozva) vásárol a sulija részére, hogy a többi költségre is jusson (hiszen az önkormányzat jócskán csorbította a keretet!!!), hanem valamelyit "baráti" biszállító hozza majd a máshol el nem adható cuccokat borsos áron......
  Olyan ez, mint a sulinet.... az is csak egy ócskás kiárúsítás volt....
  Ja, azért majd kiváncsi leszek, hogy amikor az ovónénik, meg a tanárok a wc-papirt is maguk viszik a suliba mert tavaly nem tudták eldönteni, hogy pontosan mennyi kell...... hehe....”
 • 3. Wombat 2008. április 01. 08:20
  „Tipikus Biczi-féle szöveg: mindig csak az egyik felét írja le egy dolognak, így aztán aki nincs tisztában a teljes döntésekkel, az könnyen bedől neki. Ezt pedig Ő és a hozzá hasonlóak kegyetlenül kihasználják. Ami pedig a "Fideszhez közelálló beszállítói kör"-t illeti, hát valóban, egy Walter Kft-nek nem sok esélye van arra, hogy a városháza autóbeszerzési tenderén induljon....mint ahogy tette ezt az Önök idejében. Na, ennyit az etikus sajtótájékostatókról!”
 • 2. TRAGÉDIA 2008. április 01. 07:56
  „Ó igen és sorolhatnánk még a pancser fIdesz ígéretei és tettei közti különbséget. Pl. a kommunistáktól örökölt jegyző és apparátus garázdálkodik, osztogat engedélyeket ahogy nekik tetszik, ad tanácsot ami semmire sem jó stb... Fodor polgármester sajnos egy alvajáró a háttérben a Simon család osztja a lapokat és ehhez statisztálnak a semmihez sem értő helyezkedő abdaipongáczkocsismágelrádonyis simanyelvűek...
  Teljesen igaz kedves Biczi úr NEM ERRŐL VOLT SZÓ!!! Azt azért hozzá kell tenni a tisztesség kedvéért Önök még ezeknél is több kárt okoztak walteükkel egyetemben! EZ SOPRON ÉS A SOPRONIAK TRAGÉDIÁJA!”
 • 1. belekotty 2008. április 01. 07:16
  „Ez igen! Ezt hívják aztán demokráciának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer köbméter fa dőlt ki

Sorpon - Nem kímélték a téli viharkárok a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. területét sem: a szél több… Tovább olvasom