Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Biczi László - Fogjunk össze újra a soproni kórházért!

Ma Sopron egyik legnagyobb kérdése, hogy mi lesz a kórházunk sorsa – mondta Biczi László (MSZP).


A soproni kórház a továbbiakban nem lehet pártpolitikai adok-kapok része. 2006 végén, itt Sopronban Firtl Mátyás KDNP-s képviselő még azt mondta:
„…közös összefogással támogassák a soproni Erzsébet-kórház kiemelt kórházként történő besorolását…"

Akkor meg is valósult a közös összefogás! Sopron súlyponti, önálló kórház maradt – kezdte pénteki sajtótájékoztatójátBiczi László(MSZP), önkormányzati képviselő.

Kiemelte: most, több, mint nyolc évvel később, teljes a bizonytalanság a kórházunk körül.

Óriási átalakítást tervez a kormány még a tavasszal, de nincsen semmilyen társadalmi egyeztetés. A hírek szerint a soproni kórház elveszti önállóságát és a győri intézmény alá kerül, de ezúttal most már kormányoldalon, nem szólalnak meg a fideszes politikusok.

Mivel a nyilvánosan feltett kérdéseinkre nem érkezett válasz, csak a szokásos pártpolitikai sárdobálás, ezért most arra kérjük az összes helyi kötődésű politikust, parlamenti képviselőt, hogy hasonlóan a 2006 végén létrejött összefogáshoz, álljanak ki ismét a kórházunk függetlensége mellett.

Fogjunk össze újra, párthovatartozástól függetlenül – javasolta a politikus.
Dr. Molnár Ágnest, aki nemrég még ennek a kórháznak a főigazgatója volt, ma pedig a Fidesz parlamenti képviselője, külön kérjük, álljon ki és tájékoztassa a soproniakat, mi lesz a kórház sorsa. Talán ő tudja a legjobban milyen sors vár ránk, hiszen ma is sokat lehet látni a kórház körül, sokat nyilatkozik a kórházi beruházásról.

A krónikus orvos és ápolóhiány rengeteg problémát okoz. Szinte mindenkinek van valamilyen rossz élménye egy-egy kórházi ellátás során. Ha megszűnik az önállósága ennek az intézménynek, az csak tovább ronthatja a helyzetet. Ezt ne hagyjuk – zárta Biczi László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják a múzeumvasúti átjárót Nagycenknél

A lezárás a Nagycenk és Fertőboz közötti összekötő utat érinti. Az említett időpontban a gépjárművek… Tovább olvasom