Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Biczi: káosz és zavarodottság Sopronban

Sajnos Sopront, még az átlaghoz képest is hátrányosabban érinti a fideszes káosz - mondta el Biczi László (MSZP).


- 2013 elejére, káoszba fulladt a Fidesz országlása. Folyamatosan Magyarország átalakításáról beszélnek, de inkább csak a káosz és az ezt övező zavarodottság látszik mindenhol - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Biczi László, az MSZP soproni szervezetének elnökhelyettese.

 - Sopron korábban iskolaváros volt, pezsgő diákélettel. A fideszes központosítás miatt most egy olyan káosz alakult ki a város iskolái körül, amit nehéz megmagyarázni. A soproni pedagógusokat egy új állami monstre intézmény alkalmazza, az iskolák épületeit a soproni szociális intézmény tartja karban, a krétát a Polgármesteri Hivatal szerzi be, a felújítást az állam végzi, ha lesz rá pénze, de az önkormányzatunk a tulajdonos. Ez a követhetetlen rendszer szinte garancia a kudarcra, ez a kudarc pedig sajnos a gyerekeinket is érinti - folytatta a politikus.

Biczi László hozzátette, az is jól látszik, hogy a városvezetés kétségbeesetten igyekszik minden fejlesztést magához kötni, de az igazság az, hogy inkább csak a szalagátvágásokban jeleskednek. A város saját beruházásai, projektjei körül szintén nagy a káosz. Jó példa erre a már hat éve húzódó hulladékgazdálkodási projekt.

Ezt a projektet a város koordinálja, de sem a szakmai érvekre sem az érintett lakosok problémáira nem figyelnek! Még azt az arcátlanságot is megcsinálták, hogy egy, a témával foglalkozó, előre meghirdetett, leegyeztetett internetes fórumon, nem jelentek meg. Egyszerűen nem tudtak, nem mertek vagy nem voltak hajlandóak válaszolni az érintettek kérdéseire - közölte.

További furcsaság, hogy úgy néz ki a fideszes városvezetés még saját fideszes kormányánál sem áll túl jól, hiszen a nagy önkormányzati adósságátvállalás során, a hírek szerint, Sopront a lehető legkevésbé segítik meg, szemben például Hódmezővásárhellyel, vagy Egerrel. Ezzel a fideszes városvezetés által felhalmozott óriási adósság jelentős részét tovább nyögi majd a város.

Káosz az országban, káosz Sopronban. Ideje van a változásnak! - zárta Biczi László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőtörés Sopronban - Ágfalván már van víz - videó

Csőtörés történt pénteken délelőtt Sopronban a Bánfalvi út, Keretvárosi út kereszteződésében. Este… Tovább olvasom