Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Biczi: Hova tűnt hatvanmillió forint?

Sopron - Biczi László (MSZP) szerint a közgyűlési határozat arról szól, hogy a kutatófúrás hatvanmillió forintba kerül. További hatvanmilliót akkor kell kifizetni, amennyiben lesz víz. Mégis a teljes összeget fizették ki.
– A nagycenki termálvízkutató fúrás finanszírozásából a soproni önkormányzat túlságosan nagy részt vállalt – mondta el tegnap sajtótájékoztatóján Biczi László (MSZP). – Az a polgármester, aki szóban a közpénzekért aggódik, most százhúszmillió forintot áldozott a neki tetsző fúrásra. Miközben a befektetők és a nagycenki önkormányzat nem adott erre a célra, mert kockázatosnak tartották. A közgyűlés kizárólag hévízkút létesítéséhez adott hozzájárulást, az MSZP akkori tiltakozása ellenére. Minden egyéb kísérletezést megengedhetetlennek tartunk. Nem mellesleg a kifizetett pénzből egy évig lehetne üzemeltetni a mélygarázst vagy három Ady Endre utca felújítására is elegendő lenne.

Biczi László hozzátette: mielőbb tisztázni kell a költségeket. A közgyűlési határozat értelmében a fúrásra hatvanmillió forintot fizet a város. További hatvanmilliót csak akkor, ha lesz termálvíz. Ugyanis csak ez esetben kell kialakítani a kutat. Amennyiben a városvezetés nem korrigálja a sajtóban megjelent pénzösszegeket, írásban fordul a pénzügyi bizottsághoz és vizsgálatot kezdeményez.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. c1 2008. augusztus 03. 11:58
  „Kedves 31
  Gondolom hibáztam, mivel Te az utolsó látogatóra is figyelmes vagy.
  Üdv és szép hétvégét!”
 • 31. Biczi László 2008. augusztus 03. 09:45
  „Kedves c1!
  Mivel már valószínűleg csak kettőnk között folyik a társalgás, így bátran beismerem, egyszerűen nem értem amit írsz.
  A kérdőjelek ezt voltak hivatva kifejezni.
  A hovatartozásom sosem volt kérdéses, hiszen az mszp helyi képviselője vagyok...:)

  üdv!”
 • 30. c1 2008. augusztus 03. 09:40
  „29
  ???? Ennyi rólad, itt látható a "hovatartozásod"!!??
  Receptet vigyél! A patikába!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 29. Biczi László 2008. augusztus 02. 19:03
  „Kedves Feri!
  Nem a határozat fogalmazta ezt meg - a cikk tévesen idézte a sajtótájékoztatón elhangzottakat -. A vitában mondta el többször is, mind Havas, mind Fodor az általam említetteket. Erről viszont van jegyzőkönyv és nem is fogom annyiban hagyni, mivel semmilyen korrigálás nem történt eddig.
  A mélygarázsról meglehetősen sokat írtam már, az elmondottakat továbbra is tartom.

  c1!
  ????”
 • 28. c1 2008. augusztus 02. 17:10
  „19
  Ismered az orosz himnuszt? ( Ja nálatok tegezés volt és van a "pártban") Probáld énekelni, mivel a hangog szuper, ha náthás vagy!

  Különben minden jót a Patikában.”
 • 27. Feri 2008. augusztus 02. 10:28
  „kedves Kóczán Úr!
  A szavaink és tetteink minősítik az embert! Ezen egy kicsit javított a "Bocs".
  Kedves Biczi Úr!
  Ha tényleg úgy volt, ahogy leírja, akkor csak járjon a végére. Nekem, mint jobboldalinak is fontos, hogy a közgyűlés döntései legyenek úgy végrehajtva, ahogy Ők döntöttek. Az is fontos, hogy a közgyűlés döntései ne legyenek akármilyen indokkal megkerülhetőek. És ez érvényes a mindenkori városvezetésre. Most ellenzékiként Önök az igazság bajnokai (és ez így van jól), de amikor irányították a várost, akkor hol volt ez az igazságérzet. Vagy ezt a hatalom és pénz csökkenti?! Legyen következetes! Hasonlóan bírálja el a mélygarázs szerződést (miiliárdos pénzkidobást,) és az áron alul eladott ingatlanok ügyét is. Melyik fontosabb: a lelkiismerete vagy a párt érdeke?”
 • 26. Mea culpa, mea maxima culpa...... 2008. augusztus 01. 08:23
  „A városvezetés kérjen bocsánatot és elnézést legalább a sikertelen eredményért. Hallom Havas hangát 80%-os biztonsággal
  termál viz lesz Nagycenken! Hát nem lett, ez a kokázat sis benne volt a FIDESZ sikertelen vállakozásba.”
 • 25. Egy Ember 2008. július 31. 15:03
  „BOCS!”
 • 24. barokk 2008. július 31. 11:40
  „Arra a 60 millára még mindig semmi reakció?”
 • 23. Pozitio 2008. július 31. 10:21
  „Havas úr, miért nem áll ki a soproniak elé, miért nem kér elnézést, hiáiért, tévedéseiért. Ezt várjuk el öntől ,tévedtem, bocsánat, hibáztam bocsánat. Ezt várják el a Viz és Csatornamű Zrt Gzdasági Igazgatójától a soproni emberek. Ez lenne az Ön részéről korrekt és követendő magatartás! Ne késlekedjen, már eddig is meg kellett volna tennie.”
 • 22. véleménykülönbség 2008. július 31. 09:37
  „Tisztelt Kóczán Úr! Írásban ugyan nincsenek hangsúlyok, de ha valódi a bocsánatkérés, akkor ez egy lovagias dolog. Mások is követhetnék a példát...”
 • 21. Kóczán Zoltán 2008. július 30. 23:10
  „Tisztelt "bal-fék"!
  Bocs!”
 • 20. Csaba Zsuzsanna 2008. július 30. 22:17
  „Tisztelt Biczi Úr!
  Kérem olvassa el A Kóczán: Előre... topikot, ott őnt is megszólítottam!”
 • 19. Biczi László 2008. július 30. 20:17
  „Kedves Fórumozók!

  Visszatérve a témához pár gondolat erejéig.
  Én a közgyűlésen, szemben például Kóczán Zolival, azon a véleményem voltam, hogy van abban ésszerűség, ha az önkormányzat belevág valami olyanba, ami később bevételt termelhet neki. Vallom, hogy egy önkormányzat próbáljon új lehetőségek után nézni, ne csak várja a központi költségvetéstől a megváltást. Nyilván ezt politikusként mondtam, nem mondhattam volna másképp, mintegy alapelvként. A szakemberek között is vannak véleménykülönbségek, így ők is csak a véleményüket mondják, jó esetben kellő megalapozottsággal.

  Ami azonban itt a lényeg. Szerintem a városvezetés nem is akarta, hogy más is beszálljon a fúrásba, valamiért ő akarta kizárólag felügyelni az egészet. Az alpolgármester érvei e mellett finoman szólva gyengék. Sopronnak nem lett volna szabad ekkora összeget kockáztatni. Látni kell, ez már kidobott pénz!!!

  És ami tényleg megdöbbentő, az a teljes 120 misi elköltése. Hallani kellett volna hogyan oktattak minket a közgyűlésen, hogy itt pontosan kiszámított kockázat van, ami max. 60 millió. Ha ugyanis van víz csak akkor kerül kiépítésre a kút, maga a fúrás "csak" 60 millió. Én komolyan azt hittem, hogy az újságíró rosszul értelmezte a vízmű vezérig. mondatait. Azóta ez utóbbit - mármint a rossz értelmezést - többen cáfolták.

  Szóval nem vagyok egy naív gyerek és megjátszani sem akarom magamat, de ez azért enyhén szólva durva! Nem fogok leszállni a témáról, mert ezek után már az is megfordult a fejemben, hogy az egész fúrás egy nagy kamu volt. (ez utóbbit szeretném nem komolyan hinni)”
 • 18. véleménykülönbség 2008. július 30. 19:17
  „Kóczán Zoltánnak: "aki korpa közé megy, azt megeszik a disznók" Nem célszerű bunkónak nevezni valakit azért, mert markánsan más a véleménye. Miért baj, ha történetesen le is írja? Nem volt az olyan durva. Pl. Horn Gábor Fletóval kapcsolatos megnyilvánulásához képest ez semmi. Ön szerint akkor Horn Gábor SZDSZ-es ügyvezető is egy bunkó? Tudomásul kell venni, hogy aki névvel akar véleményt mondani (ráadásul értelmes formában) az nem egy ilyen fórumot választ magának. Ha ez nem tetszik, akkor nem kell beírni. Ilyen egyszerű.”
 • 17. Egy Ember 2008. július 30. 17:16
  „bal-fék!

  VALÓBAN CSAK EGY EMBER, RÁADÁSUL EGY EGYSZERŰ EMBER VAGYOK!

  DE MINEK KELLENE LENNEM, HOGY MEGFELEJEK NEKED???

  BALFÉK!!!!!

  HOGY BUNKÓ VAGY-E, VAGY SEM - EZEK UTÁN MÁR NEM IS KELL ELDÖNTENI!!!”
 • 16. bal-fék 2008. július 30. 17:00
  „Kóczán úr! Attól, hogy vállalja a nevét, attól még nem lesz jó fej, bár ahogy figyelgetem mástól sem! Aztán mesélje el, hogy mitől lettem hirtelen bunkó? Melyik mondat verte ki a biztosítékot? Baromi könnyű ám leírni, hogy BUNKÓ, de a, hogy bunkó vagyok-e, avagy sem, azt sajnos nem Ön fogja eldönteni! Sajnálom, ha abelegázoltam volna sötét lelki világába! Ja, és NE TEGEZZZZZZ!”
 • 15. fc soproni 2008. július 30. 16:22
  „Szerintem a pénz keressük és a megoldásokat. Vitatkozni lehet, de a jobboldali beírók csak a másikat gyalázzák a téma nem sokszor érdekli őket. Olyan még nem volt, hogy elismerjék ezt tényleg elszúrta az önkormányzat (most nem a jelenlegi ) témára értem . Ami nem tettszik nekik, egyszerre gyalázzák a másikat sigerből mintha tényleg alacsonyabb rendű személy lenne. Ezen kellene változtatni, vagy komolyabb moderálás kellene. Lehet komcsizni engem is nyugodtan, Pedig nem is voltam és nem is leszek.”
 • 14. látó 2008. július 30. 16:08
  „13. Hogy ki hová való...azon lehetne élcelődni! De pont Önnek?”
 • 13. Kóczán Zoltán 2008. július 30. 15:36
  „Tisztelt "bal-fék"!
  Bunkó vagy kár, hogy nem veszed észre!
  Ez egy beszélgetős fórum akar lenni, de Te nem vagy ide való!
  Azt hittem talán a vélemények cseréje oldja a nézetek közti különbséget, feszültséget. Te balhézni jöttél ide, de ahhoz más helyszínt keress!!
  Sajnálom!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik a térfigyelő rendszert

Sopron - A Kőszegi út és a Jereván-lakótelep térfigyelő kameráival bővítik a tízmillió forintos… Tovább olvasom