Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Biczi: hatalmasat bukott Sopron

A nagy országos átalakításnak, ami a Fidesz kormányzását kíséri, Sopron az egyik nagy vesztese - közölte Biczi László (MSZP).


1000 millió forinttal jut kevesebb a város működtetésére, mint a korábbi időkben - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő.

- A Fidesz óriási propaganda gépezete, hamis dicshimnuszokat zeng az ország és a város átalakításáról, fejlődéséről. Az igazság azonban szöges ellentétben van a Fidesz állításaival. Sopronnak elvették a kórházát és az iskoláit is államosították. Ez az átszervezés már önmagában is teljes káoszt okozott, például számos munkavállaló fizetése, jövője került veszélybe, de ezen felül sajnos a város bevételeit is jelentősen megcsapolta a kormány. A végső szaldó azt mutatja, hogy a várostól lényegesen, 1000 millió Forinttal többet vettek el, mint az iskolák, a kórház és egyebek fenntartása indokolta volna.

A politikus így folytatta: a Fidesz tönkre tette ennek az országnak a gazdaságát. A legújabb adatok szerint, több 10 ezer munkahely szűnt meg, az emberek reálkeresete akkorát zuhant, mint az elmúlt 5 évben és az azt megelőző 10-ben még soha. A szegények száma egyre nő. Ma már Sopronban is mindennapi életünk része, hogy az ország szegényebb részeiről idevándorló emberekkel találkozunk sokhelyütt, ami bizony a közbiztonságunkra is hatással van.

De a soproni városvezetés nem a városi rendőrséget, vagy a polgárőrséget erősíti, hanem a kommunikációs kiadásokra csoportosít át még több pénzt. Évi 130 milliót akarnak médiára költeni, de a városi rendőrség csak 0,6 millió városi támogatást kap. Belvárosi sorompó javíttatása évi 6 millió, Tűztorony makett 10 millió, de a polgárőrség mindössze 0,5 milliót kaphat.  Ez elfogadhatatlan!

Rossz kormányzás, rossz városvezetés, hanyatló gazdaság, növekvő szegénység. Változásra van szükség - zárta Biczi László.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz hektáron épül a cséri hulladékkezelő központ

3,5 milliárd forintból, 14 hónap belül kell elkészülnie a Sopront és 38 térségbeli települést… Tovább olvasom