Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Biczi: Függesszék fel a 7 milliárdos kötvénykibocsátást!

Sopron - Azonnal fel kell függeszteni a hétmilliárdos kötvénykibocsátást. Le kell ülnie az összes politikai szereplőnek és megegyezésre jutni a város finanszírozásában – mondta el Biczi László (MSZP) a pénzügyi bizottság tagja.

A városvezetés elfogadta a hétmilliárdos banki ajánlatot a kötvénykibocsátásra – fogalmazott Biczi László (MSZP) pénteki sajtótéjékoztatóján. – Pénzügyi és gazdasági válaság kellős közepén a város közel duplájára emeli a hitelállományát, ezzel a legeladósodottabb városok közé kerülünk. Ezt már nem lehet az előző városvezetésre kenni, már több mint két éve vezeti a Fidesz a várost. Csak azért, hogy azt lehessen kommunikálni, hogy két évig nem vettek fel új hitelt, fontos döntések maradtak el, ez hozta most kiszolgáltatott helyzetbe a várost. A helyzet a városvezetés hibás és elmaradt döntéseinek következménye.

Biczi László hozzátette, fel kell függeszteni a hétmilliárdos kötvénykibocsátást, le kell ülnie az összes politikai szereplőnek és megegyezésre jutni a város finanszírozásában. – Mi készek vagyunk arra, hogy felelősen gondolkozzunk és megállapodjunk. Ez esetben nem egymás ellenfelei vagyunk, most tényleg a város jövője a tét. A pénzügyi bizottság MSZP-s elnöke egy hónapja megtette írásban is a javaslatát, kérjük, legalább válaszoljanak rá!

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. valaki13 2008. december 08. 18:39
  „A mai milliós, néha milliárdos sikerdíjak, pályázati pénzek, ingatlanbevételek mögött a közvagyon cinikus fosztogatása, szemérmetlen korrupció áll.
  Egyik napilapunk ,,hallgatag intellektuális bűnözőknek" nevezi a Kulcsár- vagy a Zuschlag-ügy vallomást megtagadó vádlottjait.
  Ezzel azt a látszatot kelti, mintha ezek az emberek önállóan, saját szakállukra követték volna el a bűncselekményüket, mint megannyi Osztap Bender.
  Mintha mondjuk, játékkaszinót fosztottak volna ki, rafinált módon, erre szakosodott ,,fehérgalléros" bűnözőként, de csalásuk titkát nem árulnák el.
  Holott jól tudjuk: itt egészen más jellegű csalásokról van szó: közpénzeket tüntetnek el, a politikusok hallgatólagos jóváhagyásával, részben a pártkasszák feltöltése céljából.
  A pénz végállomásáról általában csak találgatások látnak napvilágot.
  Mint a MÁV Cargo privatizációjánál, amelynél a senki által nem ismert törpecég, a Geuronet Bt. kétmilliárd forintos sikerdíjat vehet fel az osztrák vásárlótól.
  A Strabag beruházások, a Gripen vásárlás körüli botrányok csak megerősítik, hogy a kenőpénznek a magyar gazdaságban kiemelt szerepe van, és az időnként leleplezett vagy csak emlegetett ,,arcok" inkább csak alibiként szolgálnak.
  Ezeknek az ,,arcoknak" a bevállalása persze nem teljesen kockázatmentes.
  Amikor már túlságosan szemérmetlenül hágják át a törvényeket, nem ritkán immár saját iniciatívára, működésbe léphetnek a bűnüldöző szervek.
  Leleplezésük esetén nem mindegy, hogy a politikusok meddig fedezik saját Eskütt Lajosaikat. Zuschlag mögül kihátrált a politika, a kiskunhalasi mozgalmárnak elengedték a kezét, neki kell elvinnie a balhét.
  Ez történt Tocsik Mártával, az estin jogot végzett titkárnővel, vagy Kulcsár Attilával, a pénzügyi tranzakciók terén ügyesnek bizonyult egykori pénzváltóval is.
  Feltehetőleg ez a sors vár az ingatlanspekulációba beletanult, az SZDSZ színeiben önkormányzati karriert befutó egykori villanyszerelőre, Gál Györgyre is.”
 • 94. valaki13 2008. december 08. 07:33
  „II. Erzsébet királynő - annak tudatában, hogy a brit gazdaság a háború utáni időszak legsúlyosabb recesszióját éli - 50 fontban (nem egészen 16 ezer forintban) szabta meg a családtagok által egymásnak vásárolható ajándékok felső értékét.
  A News of the World brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint a 82 éves uralkodó emellett utasításba adta az udvari személyzetnek a karácsonyi ajándékok csomagolóanyagának újrahasznosítását. A sandringhami kastély séfjei pedig parancsba kapták, hogy a királyi család által a kelet-angliai téli rezidencián elköltendő hagyományos karácsonyi vacsora maradékát se dobják ki, hanem másnap szolgálják fel újra.
  A lapnak egy udvari bennfentes azt mondta: a királynő tudatában van annak, hogy a jelenlegi helyzetben semmiféle szertelen tékozlás nem lenne népszerű az alattvalók körében.

  II. Erzsébet felszólította Vilmos és Harry herceget - Károly trónörökös két fiát - is arra, hogy téli vakációjukat "a lehető legszerényebb" módon töltsék.
  MTI”
 • 93. valaki13 2008. december 08. 07:20
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 92. valaki13 2008. december 07. 07:50
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.


  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 91. valaki13 2008. december 04. 07:31
  „A gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, valamint az anyasági támogatás összege 2009-ben nem változik az ideihez képest, a családi pótlék összege pedig csak szeptember 1-jétől emelkedik. Ennek oka, hogy a parlament nem szavazta meg a magasabb nyugdíjminimumot, a segély és a támogatások összege pedig ahhoz igazodik - írta a csütörtöki Népszava.

  A szegények és a gyermekek büntetése a gazdasági válság miatt elfogadhatatlan, a segélyek és a családi pótlék vásárlóértékének csökkentése rossz út - reagált a lapnak a döntésre Ferge Zsuzsa. A szociológus szerint a családi pótlék összege eddig sem volt különösen magas, értéke jelentősen csökkent a 20 évvel ezelőttihez képest.

  A gyermekesek szempontjából az elmúlt 1-2 év legjelentősebb változása a családtámogatási rendszer átalakítása volt. 2006-ban megszűnt a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, a kedvezmény beépült a családi pótlékba, a családi adókedvezmény jogosultsági feltételei pedig szigorúbbak lettek.

  A családi pótlék az inflációval, a megszüntetett adókedvezmény egy részével és a megszüntetett rendszeres gyermekvédelmi támogatásnak megfelelő összeggel, valamint a 13. havi járandóság beolvasztásával emelkedett.

  2006-ban és 2007-ben a családi pótlékot a jogszabálynak megfelelően az infláció mértékében emelték. 2006-ban ez a 6,2 százalékos emelés egységes volt. 2007-ben a kormány figyelembe vette a sokgyerekesek és egyedülálló szülők lemaradását, és ennek megfelelően differenciáltan növelte a családi pótlékot - olvasható a Népszavában.”
 • 90. valaki13 2008. december 04. 07:22
  „ÍGY AZÉRT MÁR CSAKNEM MINDEN ÉRTHETŐ:

  Politikusfeleség fikázza a népszavazást indító családanyát

  Egy felháborodott politikusfeleség támadja a honatyáknak járó számla nélküli költségtérítésről népszavazást kezdeményező Seres Máriát. Szemezgettünk a dühös politikusfeleség irományából.

  A politikusok számla nélküli költségtérítéséről szóló népszavazási kezdeményezéshez szépen gyűlnek-gyűlnek az aláírások - egy győri lehetőségről lásd keretes írásunk -, a kérdés csupán az, hogy lesznek-e elegen?

  Mint írtuk: sikeres népszavazási kezdeményezéshez ugyanis 200 ezer szignóra van szükség, s ennek összegyűjtésére mindössze négy hónapot biztosít a törvény.

  Reálisan ez pedig csupán a két nagy pártnak kecsegtet sikerrel, de közülük is inkább a Fidesznek, hisz az ellenzéki párt tudhat maga mögött több ezer aktivistát.

  Akit mélységesen felháborít a kezdeményezés

  Nos, miközben zajlik az aláírásgyűjtés, Seres Mária levelet kapott egy felháborodott politikusfeleségtől.

  Személyiségi jogok miatt nem írhatjuk ki a nevét - a politikusfeleség nem közszereplő, ugye -, de azt tudjuk róla, hogy a férje a Fidesz listájáról került be a Parlamentbe, s már harmadik ciklusban polgármester is.

  Íme egy országgyűlési képviselő feleségének nekem írt levele.

  Tisztelt Asszonyom!

  Hát az én támogatásomra ne számítson! Mélységesen felháborít a kezdeményezése.
  Miért kell önnek mások zsebében turkálnia, és miért általánosít? Mitől érzi magát különbnek, mint azok, akiket oktalanul becsmérel?

  Képzelje az én férjem is országgyűlési képviselő és még ráadásul polgármester már harmadik ciklusban! A városunk abban a szerencsés helyzetben van, hogy 3 országgyűlési képviselője van. A férjem a FIDESZ listán, egy képviselő az MSZP listán került be és van természetesen egyéni képviselőnk is. Az MSZP-és képviselő feleségével beszélgettünk szombat este egy iskolai alapítványi bálom az Ön kezdeményezéséről - mert mi beszélünk egymással, elmegyünk együtt helyi rendezvényekre. Abban egyetértettünk, hogy szívesen cserélnénk Önnel csak egy hétre legalább!

  Önnek fogalma sincs milyen élete van egy képviselőnek és a családjának. Egy képviselő egy héten legalább 10 inget elhasznál, amit mosnunk, vasalnunk kell. Látott Ön már olyan inget amit 15-20-szor kimostunk? Látott már Ön olyan öltönyt amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben, És látott Ön már olyan öltönyt, amelyik mát ötször volt tisztítóban?

  Ha azt hiszi, hogy egy rendezvényre elmenni nagy élmény, mondjuk a potya vacsora miatt, hát téved! A hétvégén 74 db tombolát vettünk 200.- Ft/db, 60 db zsákbamacskát, 100.- Ft/db, 1 db kerékpárt vettünk tombolatárgyként, 26.000.- Ft/db és 10.000.- Ft-ot fizettünk be az alapítványba , el kellett mennem fodrászhoz, ami 2.000.- Ft volt - mert elvárják az emberek! A férjem pesti albérlete 34 négyzetméter 60.000.- Ft + rezsi, 25.000.-30.000.- Ft/hó. Pénteken "félidős értékelést" fog tartani a férjem a saját költségén, majd megírom mennyibe került!

  Mások nevében nem nyilatkozom, de elmondom Önnek, hogy az egyéni képviselőnk kislánya 8 hónapos volt mikor megválasztották, este már aludt mikor hazaért, reggel még aludt mikor eljött otthonról. És ez így ment heteken, hónapokon keresztül! A kislány nőtt-nőtt és eljött az az idő, mikor esetleg egy vasárnap délutánt a családdal tudott tölteni és a kislánya nem ismerte az apukáját és félt tőle, sírt, ha vele volt! Mikor felkerültek Budapestre, úgy élt a felesége a kislánnyal, hogy nem volt ismerőse, barátja a közelében! Az egyik nagymama Komlón, a másik Békéscsabán - dolgoztak!

  Hát ezt irigyli a képviselőktől és a családjuktól!

  Egyszer ki fogom számolni, hogy a férjem hány órát dolgozik és hónapban és elosztom a jövedelmével!

  Szégyelje el magát!

  Forrás: Kisalföld on line”
 • 89. TancsKaszabell 2008. december 03. 08:40
  „Nahát !Ezt a HVG-t kitörlöm a kedvencek közül.
  Aki ilyen hosszan ir az más gazemberségekre is képes.”
 • 88. valaki13 2008. december 03. 08:03
  „POLITIKUSI és KÉPVISELŐI JÖVEDELMEK
  ,,Ne legyünk álszentek, senki sem örül annak, ha csökken a havi bevétele, ez pártállástól függetlenül így van" - mondta az egyik, neve elhallgatását kérő forrásunk az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának csökkentése körüli konszenzusos megállapodásokkal kapcsolatban.
  Néhány településen ugyanis már döntöttek arról, hogy igazodva a gazdasági válság okozta körülményekhez, a helyi képviselők lemondanak tiszteletdíjuk egy részéről, sorsközösséget vállalnak a csökkenő bevételekből gazdálkodó és áremelkedéssel számoló szavazóikkal.
  Információink szerint a parlamenti folyosókon ilyenről nem ötleteltek.
  Vélhetően a költségtérítésük és költségátalányuk után jövőre fizetendő - Magyarországon a legalacsonyabb jövedelemadónak számító - 15 százalékot elég áldozatvállalásnak tartják.
  A tiszteletdíj mérséklése tehát az önkormányzati képviselők kiváltsága, a helyi politizálás eleme marad.
  Keveset tehetünk, de nem maradhatunk az események partvonalon kívüli szemlélői - így indokolták - némiképp patetikusan - a XVIII. kerület képviselőtestületének MSZP-s és SZDSZ-es tagjai döntésüket, miszerint lemondanak bruttó 90 ezer forintos tiszteletdíjuk 10, illetve költségtérítésük 30 százalékáról.
  Ez az önkormányzat számára évi 4-5 millió forintos megtakarítást jelent.
  Jelzésnek, példamutatásnak tekintik döntésüket.
  ,,Az önkormányzat a legnagyobb munkaadó, 89 intézményünk van, amelyekben elmarad a 13. havi fizetés, így úgy gondoltuk, nekünk is részt vállalnunk a terhekből" - magyarázza Kőrös Péter, a kerületi szocialista frakció vezetője.
  Tájékoztatása szerint 2009. január 1-jétől a ciklus végéig valószínűleg nem változtatnak a döntésen - vélhetően a gazdasági válság sem cseng le addig.
  Az országban elsőként a csődközeli Pécsett vetették fel az azóta terjedő ötletet - legalábbis a baranyai megyeszékhelyen így tudják.
  Az ok betűre pontosan megegyezik a fővárosi indokkal: ,,így kívántak a képviselők szolidaritást vállalni a közszféra dolgozóival, akik jövőre nem részesülnek béremelésben, és elesnek a 13. havi juttatástól".
  A városvezető MSZP-SZDSZ-koalíció indítványa nem aratott osztatlan sikert, Majdik Miklós fideszes képviselő egyenesen demagógnak nevezte.
  ,,Ugyanakkor az ellenzéki Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Páva Zsolt megértette és támogatta az elképzelést és méltatlannak nevezte a vitát, amely ekörül kialakult frakciótársai részéről" - mondta lapunknak Nyögéri Lajos, a pécsi közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője. A több milliárdos hiánnyal küzdő város évi 8-9 millió forintot takaríthat így meg, ami a képviselőknek fejenként havi 10-15 ezer forint mínusz jelent.
  Arra kérdésre, hogy ez az összeg mire elég, azt a tájékoztatást kaptuk: még nem tudják, mire fordítják ezt a pénzt, ,,talán valamilyen szolidaritási akcióra".
  Megfelezték juttatásukat a hódmezővásárhelyi képviselők is: 100 ezer forint helyett 50 ezret kapnak majd havonta. Emellett megszüntették a bizottsági elnöki és bizottsági tagságért járó díjakat, eltörölték a részönkormányzati és külső bizottsági tagok tiszteletdíját és a tanácsnokok díjazását is. A döntéstől évi 50 millió forint megtakarítást várnak.
  ,,A városvezetőknek jó példával kell elöljárniuk, s egy közösség szociális viszonyaihoz kell igazítani a képviselők javadalmazását" - mondta a hvg.hu-nak Lázár János, a megyei jogú város fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő, akit idén a legmagasabb költségtérítést felvevő honatyaként sokat idézett az országos sajtó.
  A politikus elmondta: a csökkentés miatt a városi kasszában maradó pénzt egy ad hoc bizottság kezeli majd, amelyhez bajba jutott vállalkozók fordulhatnak segítségért.
  Már november elején cikkeztek arról, hogy a szegedi polgármester, Botka László a tiszteletdíj 10 százalékos csökkentését javasolja majd.
  Egyelőre azonban nem született döntés, a város a december 19-i közgyűlésen tárgyalja a kérdést. Bár az egy hónappal ezelőtti hírekben az szerepelt: Szondi Ildikó szocialista képviselő azt mondta, Szeged eddig is önmérsékletet tanúsított, a képviselői tiszteletdíj ,,folyamatosan olvadt"; míg Szabó László fideszes politikus úgy fogalmazott: a 10 százalékos csökkentés ,,szép kezdeményezés, de nem célravezető".
  Van, ahol pedig már el is vetették az ötletet.
  A Tolna megyei közgyűlés jobboldali többsége elutasította a képviselői tiszteletdíjak 15 százalékos csökkentésére tett szocialista javaslatot.
  A szintén a szolidaritás jelszavával benyújtott javaslattal kapcsolatban Puskás Imre, a közgyűlés fideszes elnöke a szocialista javaslatra úgy reagált: az önkormányzat 2009-es költségvetési koncepciójában megjelenik a szolidaritás, mások mellett abban, hogy a külföldi utakon részt vevő képviselők ne vegyenek fel napidíjat. Az elnök hozzátette: a közgyűlés tagjainak országosan a legalacsonyabb a tiszteletdíja, és nem tartja arányosnak, ha ezt tovább csökkentik.
  Bár a hvg.hu által megkérdezett városokban a mostanihoz hasonló felajánlást korábban még nem tettek, más településeken volt már rá példa, hogy a képviselők efféle gesztust gyakoroltak, leginkább a város vagy a falu anyagi nehézségei miatt.
  A vidéki önkormányzati képviselők többsége főállás vagy nyugdíj mellett végzi a megbízatásából rá háruló feladatokat.
  Villányban szeptember végén mondtak le a képviselők tiszteletdíjukról - nem a válság, hanem a helyi oktatási intézmény fenntartása érdekében.
  Álljon itt még néhány példa:
  2004-ben Ágfalván az alpolgármester és az önkormányzati képviselők mondtak le több mint hét és fél millió forintnyi tiszteletdíjukról, hogy a ,,pénzt a település fejlődésére fordítsák" - nyilatkozták akkoriban.
  Ugyanebben az évben Szécsényben juttatásuk feléről mondtak le a képviselők a város rossz anyagi helyzete miatt, havi illetményüket 33 ezerről 16 500 forintra csökkentették.
  2007-ben Lázi község honlapján a következő híradás szerepelt: ,,a képviselőtestületi tagok 9 havi tiszteletdíjukról lemondtak, decemberben 3 havi tiszteletdíjat (bruttó 60 000 Ft) kapnak kézhez. (Bódis Ferenc alpolgármester erről a 3 havi összegről is lemondott, a 2008-as kétyi kirándulás javára.)".
  2006 októberében Ramocsaházán döntöttek nadrágszíjuk meghúzása mellett a politikai feladatot vállalók, ezzel 8 millió forinttal több maradt a település kasszájában.

  Forrás: HVG Online”
 • 87. valaki13 2008. december 03. 07:26
  „Csabazs!

  Akkor ő most "megélhetési képviselő"????”
 • 86. valaki13 2008. december 03. 07:24
  „Csabazs!

  Nem feltételeztem, hogy nem tisztességes!

  70 ezer az összes havi jövedelme, egy kanyi fillérel sem több - LELKE RAJTA!!!”
 • 85. Csabazs 2008. december 02. 20:52
  „Valaki13!

  Most mit akarsz Te számon kérni Biczitől? Van annyira becsületes ember, hogy ha azt írja 70ezret kap, akkor az úgy van!
  Hogy +-ba bejön -e neki az az ő dolga!
  Azért mert valaki MSZP-s még nem kell róla azt feltételezni,hogy nem tisztességes!”
 • 84. TancsKaszabell 2008. december 02. 20:24
  „Nyugalom,most olvassák a névsort.
  Ha egy órán belül nem válaszolnak csatold be a névsort,
  Majakovszkij stílusában.
  Persze csak ha kérhetlek.”
 • 83. valaki13 2008. december 02. 19:28
  „TISZTELT VÁROS VEZETŐ és KÉPVISELŐ HÖLGYEK és URAK!

  MI EZ A NAGY HALLGATÁS??????????????”
 • 82. valaki13 2008. december 01. 21:19
  „Biczi úr!

  KÉREM OLVASSA EL MÉGEGYSZER A 76. HOZZÁSZÓLÁST - AKKOR TALÁN NEM VESZI ANNYIRA SZÍVÉRE A DOLGOT, HA ÁTGONDOLJA, HOGY MI VAN EBBEN A HOZZÁSZÓLÁSBAN!

  EGYÉBKÉNT PEDIG NYUGODJON MEG - A SIKEREKET IS LÁTOM és ELISMEREM ( HA VANNAK!) - PERSZE AZ IS IGAZ, HOGY SIKER és SIKER KÖZÖTT IS VAN KÜLÖNBSÉG, NEM MINDEN SIKER AZONOS FAJSÚLYÚ!!”
 • 81. valaki13 2008. december 01. 20:55
  „TISZTELT ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ HÖLGYEK-URAK!

  DR. IFJ. ARSZIN MIKLÓS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  DR. ZOMBORI ISTVÁN FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  HAVAS ANDRÁS
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  BALOGH JUDIT FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  VARGA SZABOLCS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  HRUBY JÓZSEF MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  DR. SIMON ISTVÁN
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  KOCSIS JÁNOS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  SASS LÁSZLÓ FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  PONGRÁCZ ATTILA FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  KALMÁR ISTVÁN MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  ABDAI GÉZA
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  MÁGEL ÁGOST FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  VARGA GYULA MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  RÁDONYI LÁSZLÓ FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt

  OSVÁTH ANDRÁS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  DR. VARGA MÁRIA FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  NAGY TAMÁS MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM
  BICZI LÁSZLÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  BOROS LÁSZLÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  DR. HORVÁTH BÉLA MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  NÉMETH IMRE MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  NÉMETH ÁRPÁD SOPRONI VÉDEGYLET
  SZÖVETSÉG SOPRONÉRT
  DR. SZEKERES CSABA SOPRONI VÉDEGYLET
  SZÖVETSÉG SOPRONÉRT
  KÓCZÁN ZOLTÁN SZDSZ- A MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT

  A HELYI KÉPVISELŐTESTÜLET ÉS A VÁROS VEZETÉSE

  Sopron Megyei Jogú Város polgármestere


  Dr. Fodor Tamás


  Sopron Megyei Jogú Város alpolgármesterei


  Dr. Simon István gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

  Abdai Géza közösségi ügyekért felelős alpolgármester

  Havas András fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester

  Dr. Dobos József jegyző

  MIÉRT NEM SZOLIDÁRIS A MEGSZORÍTÁSSAL SÚJTOTT LAKOSSÁGGAL? - MIÉRT NEM VÁLLALJA SAJÁT és az ÖNKORMÁNYZATI VÁLLALATOK VEZETŐSÉGÉBEN LÉVŐK JÖVEDELMEINEK CSÖKKENTÉSÉT????”
 • 80. Intel 2008. december 01. 20:55
  „Biczi Úr!
  Mágel gondolom a szemét projekt után jó kis pénzt kap...
  Tanári fizetése se lehet rossz, hiszen főleg csak, az irodába üldögél már...
  A két pont, az csak egy ebben az esetben...
  Én a juttatásaira gondoltam...
  Arról nem beszélve, hogy megbízzák a szemét üggyel, aztán nagyon nincs képbe benne.
  Ez a mai napig nem fordul meg bennem, hogyan lehet olyan a vezetője, aki nem ért a dolgokhoz...

  Amúgy meg kell említenem, Ön egy úriember, hogy megvédi ellenfelét!
  Rádonyi tanítványai tanulhatnának Öntöl!”
 • 79. valaki13 2008. december 01. 20:54
  „Tisztelt Biczi képviselő úr!

  Nem vagyok arra kíváncsi, hogy milyen vagyona van, vagy milyen nincs - csupán az érdekel, hogy csak a képviselői juttatásából kell-e megélnie, vagy nem csak erre szorul - ILLETVE VÉGÜL IS EZ SEM ÉRDEKEL - MAGÁNAK KELL TUDNIA, HOGY MINT ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ A VÁROSÉRT és a VÁROS LAKOSSÁGÁÉRT MIT AKAR, ILLETVE TUD VÁLLALNI!!!”
 • 78. Biczi_László 2008. december 01. 18:56
  „Kedves valaki13, egy picit személyesebb vizekre eveztünk, ha nem haragszik inkább e-mailben válaszolnék ezekre részletesebben, bár a vagyonnyilatkozatom nyilvános.
  biczi.laszlo@mail.datanet.hu”
 • 77. Biczi_László 2008. december 01. 18:53
  „valaki13 sarkos véleményt közölt, szíve joga. Kicsit úgy érzem egyoldalúan közelíti meg a dolgokat, de kétségtelen, én sem vagyok elfogulatlan sem a mostani, sem más hozzászólásaimnál. Szerintem ő mindig elégedetlen lenne.(ez persze a mi hibánk is)
  Intelnek mondom, engem nem tudnak elővenni. Én a konkrét ügy kapcsán nem akartam más irányba vinni a beszélgetést. Ettől még sok mindenben igazad van. (bár Mágel kapcsán nem osztom a véleményed, pedig igazán nem a szívem csücske, de aki tanár az többnyire közalkalmazott, ezért nem is kaphat máshonnan fizetést mint az államtól.)”
 • 76. valaki13 2008. december 01. 18:36
  „A 70 ezer Ft Biczi képviselő úr egyetlen jövedelme? - ebből él? - vagy van más jövedelme is?

  Ez csak annyiban érdekel, hogy van-e, hogy mennyi az egyáltalán nem, mivel ahhoz semmi közöm - s a léte, vagy nem léte is csak azért, hogy igazságtalanul ne ítéljek ( ha ebből kell élnie, akkor ne ajánljon fel belőle semmit! - bár vannak jó néhányan ebben a városban is, akik kevesebből kénytelenek élni!)”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osváth András: Hová lett a szociális érzékenység?

Sopron - Újabb munkavállalók kerülnek utcára, tovább gyengül a szociális háló, err enged… Tovább olvasom