Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Biczi: Fodor-csomag Sopronnak!

A Fidesz be nem váltott ígéreteinek következménye a mostani soproni költségvetés, ami nem más, mint egy Fodor-csomag - jelentette ki Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő.


Csütörtökön a Fideszes többség elfogadta a város eddigi legnagyobb megszorító csomagját - mondta el sajtótájékoztatóján Biczi László. A Fodor csomag, összességében, 1,5 milliárd Forintos elvonást tartalmaz. Elsősorban az iskoláktól, óvodáktól, szociális intézményektől veszik el a pénzeket. Legalább ekkora gond, hogy a kórház nem kap pénzt az elhasználódott eszközeinek a cseréjére, de a fűtési, lakhatási és egyéb szociális kiadásokat is lefelezi a városvezetés csomagja.

Fideszes bulvárlapra azért továbbra is lesz pénz, így nyugodtan keresheti továbbra is mindenki a postaládájában a Helyi Témát, ha kéri, ha nem. Csak összehasonlításképpen, a kórház körülbelül fele annyi pénzt kap saját fejlesztésre, mint ez az újság.

A képviselő így folytatta: 13 módosító indítványt adtam be, hogy ne a kommunikációra, vagy belvárosi sorompóra költsünk, hanem a kórháznak, a rászoruló kiskeresetűeknek és az oktatási-nevelési intézményekben dolgozóknak adjunk pénzeket. Mindegyik indítványomat leszavazták.

A városvezetés azt hitte, hogy a Fideszes kormány majd kihúzza a döntően, Fideszes városvezetések által eladósított önkormányzatokat a bajból, de óriásit tévedtek! Mára csak a visszamutogatás maradt, de attól még nem lesz jobb senkinek, ráadásul a város adósságállománya az elmúlt 3 évben szállt el teljesen, több mint duplájára emelkedett! Ezeket dokumentumokkal tudom alátámasztani, amik mindenkinek a rendelkezésére állnak, tehát nem véleményről van szó. Ha ezt valaki nem ismeri el, az nem mond igazat!

Óriási kérdés, mi lesz veled Sopron!? - zárta Biczi László

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. jeremiaes 2011. március 03. 16:24
  „Tisztelt Fodor úr!

  "...A városvezetés azt hitte, hogy a Fideszes kormány majd kihúzza a döntően, Fideszes városvezetések által eladósított önkormányzatokat a bajból, de óriásit tévedtek! Mára csak a visszamutogatás maradt, de attól még nem lesz jobb senkinek, ráadásul a város adósságállománya az elmúlt 3 évben szállt el teljesen, több mint duplájára emelkedett! Ezeket dokumentumokkal tudom alátámasztani, amik mindenkinek a rendelkezésére állnak, tehát nem véleményről van szó. Ha ezt valaki nem ismeri el, az nem mond igazat!..." - Kisalföld -

  E sorok olvasása után már értem miért költőt olyan nagy összeget a biztonságra miért van új beléptető kapu az irodája előtt! Nem akar esetleg egy új rendeletet hozni költség csökkentés címén kezdhetné a képviselők fizetésén és az egyéb juttatásokon mert így lenne igazságos!”
 • 32. TancsKaszabell 2011. március 02. 06:13
  „Biztos vagyok abban,hogy pkajos fórumtársunk nem abból a 2,7 millió fideszes szavazóból a Mari nénikre és a Jóska bácsikra gondolt,mert azokat cudarul becsapták.Ugye?Tán azokra gondolhatott akiket nem becsaptak hanem az ő részvételükkel csapták be a többit.”
 • 31. Wotan01 2011. március 02. 02:49
  „:)))))))”
 • 30. pkajos 2011. március 01. 16:30
  „hithűbb fülkeforradalmárokra...”
 • 29. Wotan01 2011. március 01. 08:38
  „Milyen "forradalmárokra" gondolsz?”
 • 28. pkajos 2011. február 27. 12:50
  „Elbocsátani lehet indok nélkül... beszélni róla meg - sérti a médiatörvényt...-biztos. Ez kellett a forradalmároknak !
  100 embert elbocsátanak - és felvesznek 50 forradalmárt... Akkor ez 50 új munkahely.. Országosan meg is lesz az 1 millió”
 • 27. ujidok 2011. február 27. 11:55
  „Tisztelt Kisalföld!

  Adnak majd tájékoztatást a Soproni elbocsájtásokról?”
 • 26. c77 2011. február 27. 11:01
  „20
  csókoltad "az engit ill. merkel asszonyt"?? "uttörö volt mind a...(ej ej)”
 • 25. pkajos 2011. február 27. 10:11
  „hahó Orfeusz ! Jól mondod, a tükörbe kell nézni...

  Te meg a tükör méretű bekeretezett Fodor képedet nézted, borotválkozás köben... Talán ami megmaradt a válsztások után az otromba hirdetőoszlopokról..

  Biztos Sopronról beszélsz? Vagy csak úgy általában, úgy semmitmondóan?”
 • 24. TancsKaszabell 2011. február 27. 09:53
  „Hát igen! Közgazdasági kérdésekben rám fér az oktatás...bár magam is az vagyok de tanulni nem szégyen akárkitől.Ugye ?”
 • 23. iparos 2011. február 27. 09:26
  „Pénteken már a gépjármüvesek 50%-at indoklás nélkül menesztették! Hajrá Fodor ur! Munkahelyet is ad nekik?”
 • 22. Orfeusz 2011. február 26. 20:07
  „Először is borotválkozáskor bele kell pillantani a tükörbe.... Ezért is fontos naponta borotválkozni. Az arcvíz után át kell törölni az arcot és el kell gondolkodni, hogy mi is történt az elmúlt húsz évben, kiemelten 2002-2006 között. Végre van egy kis remény, hogy elindul valami, bár több kellene, bátrabb lépések kellenének! Fejleszteni kell a hitelekből és nem felélni a kölcsönpénzt! Nem sopánkodásra van szükség, hanem határozott, szakszerű gazdasági lépésekre.
  Talán akkor a gyerekeinknek nem vendégmunkás rabszolgáknak kell lenniük, hanem egyenrangó munkavállalók lesznek. ITTHON, NEM ELŰZÖTTEN, MEGROPPANTOTT GERINCCEL! Hajrá Magyarország!”
 • 21. ujidok 2011. február 26. 18:04
  „Tancs Úr!

  Ahogyan írtam az út helyes, sajnos ennek nagyon nagy áldozatai lesznek mivel hatalmas munka nélküliség következik be.
  Két oldalról kell nézni a helyzetet, amit csinálnak jó, de van egy óriási hiba amit elkövetnek, hogy nem teremtenek Sopronban munka helyeket.
  Országosan a megoldás az lenne, ha az állami szférából, az állam szekeréről leszállítanánk a potya utasokat, és áttennénk a termelő adófizetők oldalára.
  Ha ez az egyensúly nagyot billenne, akkor meg oldódna minden probléma.
  Sajnos véleményem szerint, viszont a jelenlegi gazdaság politika semmi képen nem teremet munkahelyeket, sőt talán befektetőket kerget el az országból.

  Láto írása nagyon mérvadóak ezért érdemes mindig alaposan elolvasni őket!”
 • 20. Je.Ta. 2011. február 26. 15:04
  „13.
  Egy tema amivel itt a nagy büdös Nemeto.ban foglalkoznak.Amit a cikkböl kiderül nem szabad a szocilademokraciat es a kommunizmust(es akik összetevesztik, a sztalinizmust)összekeverni!
  Ez a cikk a sopron balszem.en is olvashato!Tan egy kis normalis beszelgetesre,vitara jo lehet!

  A nemet mediumok az utobbi idöben gyakran foglalkoznak a Kommumizmus fogalomaval.E temat a die Linke-Balpart- elnöke vetette fel a közelmultban.
  Az elsö nemet ado ARD es a masodik nemet ado ZDF is e kerdessel TV müsorban foglakozott.Kitünt,hogy ez egy kenyes tema es sokakban ellenszenvet valt ki e fogalom.Sajnos összetevesztik a fogalom valos tartalmat a törtenelem soran megismert realis valosaggal.Erröl,ugye el kell mondani,hogy diktatorikus ,szemelyi kultusz jegyeit magan viselö totalitarus rendszerröl van szo.Ami semmikepp nem teveszthetö ösze a Kommunizmussal,mint ideologiaval.
  Azzal azonban mindenki egyett eretett,hogy e tenmaval foglalkozni kell.
  A Balpart kepviselöi elmondtak,hogy celjuk a
  demokratikus Szocializmus megvalositasa.
  Ezt a fogalmat biztos,hogy sokan hallottak es biztos,hogy az e neven müködö tarsadalmi rendszerben eltek is.
  De,talan az ilyen forman megnevezett rendszer nem is volt,hanem az 1917 es 1989 közötti idöszak kiserlet volt ennek a realis megvalositasara!

  A Balpart kepviselöi köztük Oskar Lafontein elmondta,hogy az egyenlö elosztas elveböl kell kiindulni,amit mar a BIBLIABAN leirtak.Nem szabad összeteveszteni az kommunizmus alapgondolatat az ebböl kinöt "falsch" izmusokkal.
  A part elnöknöje Frau Lötzsch konkretan kifejtette,hogy a part celja az,hogy mindenki lakast tudjon berelni es a negy fal között tudjon elni.Ne legyenek hajlektalanok!Erre elö pelda Chemnitz Központi megallo,ahol kukaznak a hajlektalanok.
  Valamint az ingyenes oktatasrol beszelt!
  A vitaban resztvevök közül egy Berlini szinhaz rendezöje nagyon kiallt e gondolat mellett.Többször emlitette Bertold Brecht nevet es idezett töle.Leginkabb azonban a kapitalizmus fellett gyakorolt kritikat,miszerint a tarsadalmi egyenlötlensegeket kell megszüntetni es az ne folytatodjon,hogy szegeny megszegenyebb a gazdag pedig meggazdagabb legyen.Utalt a haborukra ami nem mas mint a kapitalizmus termeke.
  Egy valamikor az NDK.-ban született es felnevelkedett hölgy is elkepzelhetönek tartotta ennek az eszmenek a megvalosulasat es ugy fogalmazott,hogy a valamikori DDR.-ben nem volt minden rossz.Kifejtette,hogy az embereknek legyenek utopiai ill.baloldali gondolatai.
  A demokratikus szocializmust negativan kritizalok közül CSU(kereszteny szocialis unio)fötitkarjarol szinte lesült az ellenszenv ezen ideologiaval szemben.Kinat hozta fel peldaul,ahol szerinte kapitalizalodas folyamata megy vegbe.
  A zöldek kepviselöje,aki egykori politikai fogoly volt az NDK.-ban a "real szocializmus" hibait pl:a terrort hozta fel peldanak.Erdekes volt megfigyelni,hogy a marxista teoriaval mennyire tisztaban volt.
  Külön figyelmre melto volt Claus von Dohanyi SPD politikus-egykori Hamburg föpolgarmester-velemenye.Mint a Balpart kepveselöi ugy ö is sokat hivatkozott Ros Luxenburgra a Gothai programra es az egykori nemet szocialistakra.Nem ertett azzal egyett,hogy ha kell,az emberekre ra kell kenyszeriteni es belejük kell verni ezt az ideologiat.
  Ezzel kapcsolatban megjegyzeskent annyit,hogy velemenyem szerint addig mig az emberek döntö többsege nem fogadja el es tartja magaenak ezt az elvet addig ilyen fajta tarsadalmi rend nem jön letre.Az embereknek a tudataban kell mindenfajta eröszak nelkül tudatosulni ezeknek a teziseknek.
  Mindegyik kritzalo felt,hogyha ismet a kommunistak kerülnek hatalomra visszajön az un:"vörösterror".
  Peldaket ennek a bemutatasara egy doku.filmet jatszottak be a Berlin Kreuzbergi MAJUS ELSEJERÖl,-itt e kerületben uralkodo szin a vörös-ahol ezen a napon nem türtek meg semmifele mas partrendezvenyt.
  Vegezetül abban mindenki egyett ertett,hogy e temarol idöszerü es szükseges beszelni,vitatkozni.”
 • 19. c77 2011. február 26. 14:22
  „Megint "kilötek". Gondolom a biczi nem szereti, ha leirom a véleményemet. Semmi gond, ha megint "kilönek akkorsem fogom megérteni a langyos komcsikat"......”
 • 18. ÁrtatlanBárányka 2011. február 26. 12:16
  „Már megint kimoderáltak....”
 • 17. TancsKaszabell 2011. február 26. 10:16
  „Kedves Molten13 !
  Egyetértek veled! Tényleg az a helyzet,hogy kevesen tudják mi is a helyzet a pereket illetően.Kerülik a témát igen sokan,az újságírók is kerülik ,a Kisalföld is de ezen ne csodálkozz, Ők is élni akarnak.Nekem nyugdíjasként nincs mitől tartanom.Remélem! Ezt azért írtam le mert erről a semmirekellő pártról bármit el tudok képzelni.Az utóbbi időben igen megleptek sokunkat ,...sokakat és azok is elkezdtek gondolkodni. Hát az sosem nem árt , bár kicsit elkéstek vele.Lassan rádöbbennek sokan,egyre többen,hogy cudarul becsapták őket.Ébredeznek az biztos,sőt az utóbbi időben már a közvélemény-kutatók is feleslegesen kozmetikáznak mert hát ugye az a fránya a hibahatár és a saját jövőjüket is féltik,bár most még félnek azok is.
  Kíváncsi vagyok melyik újságíró veszi a bátorságot a perekkel kapcsolatos...... már néhány biztos összeszedte az adatokat és valahol elrejtette a számítógépén.Durranni fog !!”
 • 16. mindigatutit 2011. február 26. 09:48
  „a kedvencem az istvánbíró utcai épület.viszzaperelték,igen megcsináltuk!!mi is van most vele?mik a tervek?ez olyan,mint a nagy gyerek elveszi a kicsitől a játékot utána pedig nem tud mit kezdeni vele”
 • 15. 1soproni 2011. február 26. 08:54
  „A kedves kisalföld/nyugatmagyar írhatna már egy normális, átfogó cikkeket ezekről a perekről. A fidesz oldal szerint érdemes volt pereskedni, mert jól járt a város. Az MSZP szerint az új vezetés vesztett (majdnem?) minden pert.
  Most akkor mi az igazság?
  Mely perekben ki nyert? Mennyi lett belőle a bevétel/kiadás?”
 • 14. molten13 2011. február 26. 08:21
  „Szilaj és Csetneky elvtársaknak!
  El kellene olvasni Biczi László javaslatait mégegyszer, talán sikerülne megérteni egy részét. Nem a nincs-ből ne ad a városvezetés, hanem a van-ból. Van pénz Fideszes tagdíjfizetésre - Helyi Téma, van pénz kommunikáció fejlesztésre - új státusz a városházán, van pénz sorompószerelésre a belvárosban - ahelyett, hogy rendet tartanának a rendőrök, volt pénz szoboravatásra. Van pénz kifizetni a mélygarzst, ahelyett, hogy az építés fejében üzemeltetnék, "visszaperelt" a város a Waltertől egy szemétdombot - igaz ki kellett fizetni, sikerült elveszteni 10-ből 11 pert - az összeg nem hét számjegy.
  Hány száz milliónál tartunk? Na most lehet elkezdeni kommunistázni mindenkit, aki hasonlóan számol!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron az idegenvezető szemével

Február utolsó vasárnapja az idegenvezetők világnapja. Ebből az alkalomból ingyenes városnéző… Tovább olvasom