Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Biczi: Ellentmondásosak a kútfúrás körülményei

Sopron - Számos pénzügyi és szakmai kérdés maradt megválaszolatlan a nagycenki hévízkútfúrással kapcsolatban – fogalmazott sajtótájékoztatóján Biczi László (MSZP), aki eseti bizottság létrehozását sürgette.
– A város által több mint 118 millió forinttal finanszírozott nagycenki hévízkútfúrással kapcsolatban több szakmai és pénzügyi kérdés tisztázatlan maradt – jelentette ki Biczi László (MSZP) pénteki sajtótájékoztatóján. – Nem láttuk a pályázati kiírást, a fúrási naplót és sajnos 58 millió forinttal többet fizettünk a sikertelen beruházásra, mint azt korábban a város polgármestere állította. Jegyzőkönyv igazolja, hogy Fodor Tamás azt állítja: a legrosszabb esetben is csak 60 millió forintot kockáztat Sopron a fúrással. Javasoltam eseti bizottság létrehozását, amely minden részletet megvizsgálhat, de a városvezetés leszavazta javaslatomat.

Biczi László beszélt a város hitelfelvételéről is. – A fideszes többség megszavazta a hétmilliárdos kötvénykibocsátást, ezzel a 2010-ig tartó saját ciklusukat ellátják pénzzel, de arra nem adtak választ, hogy miből működik tovább Sopron. Ennek kapcsán a polgármester, hogy minél rosszabb színben tüntesse fel politikai ellenfeleit, azt állította, hogy elődei nyolcmilliárd forint hitelt vettek fel. Ez az állítás sem igaz – zárta a képviselő.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. sdf 2008. október 02. 16:28
  „NE KÚRJÁTOK A KUTAT!!!!!!!!!!!!”
 • 37. /joco1-azigazi 2008. szeptember 30. 22:30
  „nincs értelme, ha már az ***moderálva*** párosnak olyan nagy a hatalma- vagy csak UD-éznak- hogy már az **/ moderálva/***páros szóösszettételt is cenzurázni tudják,."
  hajrá .... csak igy tovább, tán még a hiváslistámat is küldjem meg? vagy csak elég, ha a volt egyházi vonalon dolgozo III/III-as UD alvezérnek küldöm meg a listát? Nekem ugyan CD- nincs , de van "másik"”
 • 36. /joco1-azigazi 2008. szeptember 30. 21:55
  „Arcusi páros miért nem mertek itt harcolni "nevetek" jóhirnevéért? miért moderáltatjátok a neveteket,tudjátok, most milyen kategoriában szerpeltek a moderátori listán:az "ocsmány, tárgár" szavak közt.Hát ezt ti küzdöttétek ki magatoknak.”
 • 35. Intel 2008. szeptember 30. 18:22
  „34
  Mikor fejlödött jobban a város?
  Mikor volt nyugodt helyzet a városba?
  Mikor volt nyugodt légkör a városba?

  Miről derült ki, hogy rossz üzlet köttetödött?

  Egy Globex dologról bizonyult be a hibás döntés, de abbol is sikerült egy kis pénzt megmenteni...”
 • 34. Feri1 2008. szeptember 30. 11:20
  „33
  Igazad van. De egyszerűen felbosszant egy-két álszent hozzászólás.
  Igy utólag kijelenthetjük, hogy a fúrás felesleges volt.
  Azonban a képviselő testületben nem hülye emberek ülnek, valamilyen információk, szakértői vélemények alapján döntöttek így. Sajnos ezek a szakértők tévedtek, ezáltal a képviselők döntése is hibás lett.
  De azt ne magyarázza meg senki, hogy ők rosszat akartak és lenyúlás miatt döntöttek így. Ha igaza lett volna a szakértőknek, akkor Sopron idegenforgalma örökre megváltozott volna, és a falba üthettük volna a fejünket, hogy eddig nem tettük meg. De itt ez a volna.....
  Mellesleg én is sajnálom az itt elköltött adóforintokat (köztük az enyémet is), lett VOLNA jobb helye.
  Ennek ellenére remélem, hogy a későbbiekben lesz technológia a kút hasznosítására.”
 • 33. mindigatutit 2008. szeptember 30. 10:35
  „32-es
  arról beszélj,hogy most mi van.ha mindig azt nézzük mi volt azzal nem megyünk előbbre!!!most még lehet tenni az ellen,hogy ne kerüljünk még xarabb helyzetbe”
 • 32. Feri1 2008. szeptember 30. 10:24
  „30
  Érdekes, hogy ezt pont egy városi MSZP-s politikustól kérded! Nem ők voltak az előző városvezetésben? Nem ők árusították ki a város vagyonát ár alatt, nem ők kötöttek ténylegesen előnytelen szerződéseket? Nem ők tettek sokat azért, hogy a kiskereskedők tönkremenjenek a multik idehozatalával? Dehát ez Nektek nem érdekes! Ezt a Tieitek csinálták, akkor nem vettétek fel az igazlátó szemüveget. De ez a 30-as hozzászólás! Pont egy MSZP-től!
  Ha nem lenne ilyen szar a helyzet, még nevetni is tudnék rajt.”
 • 31. Egy bolond százat csinál...... 2008. szeptember 30. 10:21
  „Fodor kidobott az ablakon 150 milliót a soproni adófizető polgárok pénzéből. Most megbújik az önkormányzati testület döntése mögött.Párttársai újjal mútatnak rá, hogy ő a lelős.Közérthetően elmondja, hogy a kútfúrás hasznos, de drága feladat volt. Senki nem vonja felelőségre, az elkötött 150 millió közpénz miatt, sem az eggyívású önkormányzati testület, sem a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, a különösen nagyösszegű kár okozásáért. Csak a választópolgárok itéletére vár. nyilvánvaló, hogy hozzá nem értő városvezetőt meg sem szabadott volna polgármesternek választani Sopron többet érdemel! Ilyen szakképzetlen vezetője a felszabadulás óta nem volt városunknak.”
 • 30. Intel 2008. szeptember 29. 19:07
  „Biczi Úr miért nem büntető jogi kategoria ha valaki pénzeket, és irálisan pénzügyileg rossz szerződéseket köt.
  Az nem lenne büntető jogi kategoria, ha lenne egy cégem, és és ireálisan magas áron dolgoznék megrendelésére az önkormányzatnak, közbe mások meg kilennének hagyva a pályáztatásból?
  Szerintem nézzessen utánna jogászokkal...”
 • 29. joco 2008. szeptember 29. 16:59
  „Demostráljon! 2008.09.29. 14:20 :. nincs értelme, ha már az ***moderálva*** párosnak olyan nagy a hatalma- vagy csak UD-éznak- hogy már az **/ moderálva/***páros szóösszettételt is cenzurázni tudják,.”
 • 28. Demostráljon! 2008. szeptember 29. 14:20
  „Biczi úr, ne csak hangosan beszéljen az önkormányzatba, hanem
  kiabáljon. Mondja el többször hangosan és kiabálva is, hogy mit tett tönkre a hozá nem értő városvezetés. Lassan mondja el, hogy mindenki meghallja, hogy döntéseik sorozatos negativ hatása már büntetőjogi kategoria.A városi polgárok adóforintjait a jelenlegi városvezetés már eltékozolta. Mást nem tud csinálnia túlélésre, hogy jitelt vegyen fel a működésre.”
 • 27. Biczi László 2008. szeptember 29. 11:12
  „Bocs, de a hétvégén nem voltam internet közelben.
  Csak egy-két reagálás.
  Amiket leírtam azok valóságtartalmáért bármikor, bárhol, bárki előtt vállalom a felelősséget, nem értem mit ért valaki azon, hogy győződjek meg állításaim valóságtartalmáról.
  Nem tudom, nem is állítottam, hogy bárki is "lopott" volna a projekt kapcsán. Nem is ezt akartam mondani. Azt állítom, hogy a város polgármestere és alpolgármestere félre vezetett engem, amikor azt mondták, hogy max. 60 millió a kockázati része a fúrásnak. Most, amikor kiderült, hogy ez nem igaz, minimum illene elnézést kérni!
  Én mint helyi ellenzékben lévő képviselő felhívom a városvezetés és a közvélemény figyelmét arra, hogy szerintem mi az ami rossz irányba megy a városban. (sajnos sok minden) Nem feltétlenül büntetőjogi kategória az, ha valaki rossz döntést hoz. Igaz ez az egészségházra és a kútfúrásra is. Sajnos, vagy szerencsére - döntse el mindenki maga - az határozza meg egy város politikáját, fejlődési és működési irányait, akit többségbe választottak a város polgárai. Ma ez a többség a mostani vezetés.
  Ezzel együtt természetesen megpróbálom mindig, minél hangosabban felhívni a figyelmet a rossz döntésekre.”
 • 26. Time is more than money! 2008. szeptember 29. 10:29
  „Az elfecserélelt 150 millióból két évig elhetett volna támogatni a
  szociálisan rászorúló soproni polgárok fűtéstámogatását. Egyaránt a távhőtvel vagy hagyományosan fűtő emberek sorsát. Ezt kellett volna mérlegre tenni, mielőtt a FIDESZES önkormányzat
  egyhangúlag döntött a nagycenki sikertelen vállakozás mellett.
  Okos volt nagycenki polgármester és az önkormányzat, hogy nem vállata fel ezt a pénzkidobást. Mikor érkezik el a felelőségre vonásuk ideje?”
 • 25. Az okos mindig a más kárán tanul.... 2008. szeptember 29. 10:10
  „Én sem értem, hogy hogyan lehetett az ablakon kidobni 120 milliót, aztán elmondani, hogy ez egy hasznos de drága vállakozás volt. Hasznos semmi esetre sem, de nagyon drága az igaz.”
 • 24. Intel 2008. szeptember 28. 20:37
  „Nem kellene megprobálni megszerezni az adatokat?
  Olyan nincs, hogy senki nem ismerheti meg...”
 • 23. /joco1-azigazi 2008. szeptember 28. 19:43
  „Intel: itt a válasz a "belföld" oldalon jelent meg:
  "Ügyvédhálózatot indított a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet vasárnap. A hálózat ügyvédei Budapesten és a hat vidéki régióban ingyen segítenek a közérdekű adatokat megszerezni újságíróknak, civil szervezeteknek, állampolgároknak."”
 • 22. Intel 2008. szeptember 28. 13:02
  „Akkor ha most mi kiváncsiak vagyunk a furások eredményére lehet tenni a biroságon feljelentést, hogy mutassák meg?

  Lépni fognak ez ügyben, hogy mindenki tudhassa mi is történt valojában?”
 • 21. LAZA 2008. szeptember 28. 11:48
  „Szerencsére most nem kell fáradoznom a fogalmazással úgyanis lófő szó szerint a véleményemet irta le.
  Amit az én kedvenc pártom képviselői csesznek el az nem számít.Ellenben ha másik akkor azok rohadt büdös tolvajok.
  Ezért is tehetik, teszik is piszkos ügyleteiket mind két oldalon ahol tehetik, kormányon vagy az őnkormányzatokban.
  Szegény Magyarország!
  Pedig milyen gazdagok is lehetnénk ha.......”
 • 20. Kóczán Zoltán 2008. szeptember 28. 10:24
  „Tisztelt Intel!
  Ez a mi gyerekcipőben járó demokráciánk nagy hibája, és persze a politikusoké ( én sem vagyok kivétel). Van egy csomó megbízás, szerződés, adás-vétel, amit csak a legszűkebb körű vezetés tud. A vezetők hozhatnak döntéseket sok tízmillió forintos kerethatárig, a törvény lehetőséget ad erre. Ezek nagy része sosem kerül a felszínre. Lenne joga belenézni ezekbe a megállapodásokba a képviselőknek, de szerintem minden állampolgárnak, ha közpénzekről van szó, de mivel tudomásunk sincs róla....
  A nagyobb tranzakciók közgyűlési hatáskörben vannak, elvileg itt minden nyilvános ( ha csak "üzleti érdeket" nem sért) de láthatja a szerződéseket csak bírósági végzés hatására mutatják meg. Emlékszik a mélygarázs ügyvédi szerződés-kontra Nagy T. ügyre?
  A Tamás bírósági utasításra is csak valami letakart-kitakart szerződésre hasonlító, talán az talán más papírt láthatott.
  Ennyit a nyilvánosságról 2006-tól.”
 • 19. Intel 2008. szeptember 28. 09:28
  „Koczán Úr!

  Ha születik egy hibás döntés, vagy egy furcsa megrendelés a város részéről, viszont mások tudni akarnak rola, akkor létezik az, mint most, hogy a városi képviselők nem akarják, és akkor senki nem láthat bele dolgokba?
  Mit lehet akkor tenni?
  Ezek szerint bármit titokba lehet tartani?”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőháza közösségi háza 80 millióból újult meg

Petőháza - Közösségi házzal gazdagodott Petőháza. A volt cukorgyári étkezdét az önkormányzat… Tovább olvasom