Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Biczi: életek kerülhetnek veszélybe Sopronban

Ha nem változik belátható időn belül a helyzet, akkor a hajléktalanok kénytelenek lesznek az utcán, tereken, kapualjakban meghúzódni - mondta Biczi László.
  
Végül is lekerült a napirendről az az előterjesztés, ami Sopronban drasztikusan, kevesebb, mint a felére, csökkentette volna a hajléktalanellátó befogadóképességét - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Biczi László, az MSZP önkormányzati képviselője.

- Általában nem szoktunk olyan tervezetekről szólni, amikről végül nem dönt a városvezetés, de most fontosnak tartjuk, hogy nyomatékosítsuk, nem szabad a hajléktalanszálló, vagy az éjjeli menedék befogadóképességét csökkenteni. Sőt, inkább ezeknek a megfelelő helyét kell megtalálnia a városvezetésnek és ott emberi körülményeket kell kialakítani.

Biczi László így folytatta, ez ráadásul nem csak a hajléktalanokról, az elesettekről szól, hanem minden soproniról. Ugyanis, ha a helyzet nem változik belátható időn belül, ezek az emberek kénytelenek lesznek az utcán, tereken, kapualjakban meghúzódni.

A tél közeledtével pedig életek kerülhetnek veszélybe. Ezt nem hagyhatjuk, itt Sopronban sem.

Magyarországon jelentős mértékben nő a szegénység. Az országunk kettészakadt. Mi a szerencsésebb részhez tartozunk, mert nálunk még van munkalehetőség, nem kis részben az Orbán Viktor által sokat kritizált Nyugatnak köszönhetően.

A fideszes kormány azonban egyre inkább elfeledkezik a szegényekről, az elesettekről. Stadionépítések, látványberuházások folynak, a valódi problémák megoldása helyett. A kórházak színvonala egyre rosszabb, az oktatásban több helyen káosz és összevisszaság van.

Sopron ne álljon be e mögé az elhibázott politika mögé. Sopron maradjon Sopron - zárta Biczi László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalai: baltával esett a segélyeknek a kormány

A Demokratikus Koalíció elítéli a Fidesz szegényellenes politikáját - mondta Szalai László,… Tovább olvasom