Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Bicajost gázolt az autós Sopronnál, majd elhajtott - fotó

A személygépkocsi a bokrokat érintve többször letért az út szélére, majd a kerékpárost észlelve hirtelen vészfékezett.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére augusztus 14-én 14 óra 28 perckor érkezett bejelentés, hogy a Sopron-Ágfalva közötti kerékpárúton egy kerékpárost elgázoltak.

A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a sértett egyedül haladt kerékpárjával a kijelölt úton, mikor észlelte, hogy vele szemben gyors ütemben egy gépjármű közlekedik.

A rendőrségi beszámoló szerint a személygépkocsi a bokrokat érintve többször letért az út szélére, majd a kerékpárost észlelve hirtelen vészfékezett. Az autó hosszasan csúszott és ekkor már a töltés felé félrehúzódó biciklis felé haladt. A gépkocsivezető az ütközést elkerülni nem tudta és a kétkerekűnek csapódott, mely a kerékpárossal együtt az árokba borult.

A rendőrség felvétele
A rendőrség felvétele


A sofőr a baleset után a sértett jelzésének ellenére nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a kerékpáros személy megsérült vagy egyéb okból segítségre szorul, útját Ágfalva irányába folytatta tovább.

A rendőrök a megadott forgalmi rendszám alapján a járművet megtalálták és a baleset okozóját Brennbergbányáról állították elő a Soproni Rendőrkapitányságra.

A gépkocsi vezetőjével szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért vele szemben mintavételre került sor.

A Soproni Rendőrkapitányság a 36 éves soproni férfit őrizetbe vette és ellene cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődközelben a fertődi városgazda kft - Reagált a polgármester

A fertődi önkormányzat nem 7,5, hanem 2,7 millió forinttal tartozik a városgazda kft-nek - közölte… Tovább olvasom