Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Bezárt az alszopori élelmiszerbolt

Az újkéri településrészen, Alszoporon aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy újra legyen élelmiszerbolt.
Közel száz ember került nehéz helyzetbe Alszoporon akkor, amikor bezárt az élelmiszerbolt. Jelenleg két kilométert kénytelenek megtenni, hogy bemenjenek Újkérre, hogy bevásároljanak maguknak. Esetleg a mozgóárusoktól vásárolnak, de ezt csak naponta egyszer tehetik meg, és nem biztos, hogy otthon vannak, amikor az árus megérkezik. A probléma akár egyedi is lehetne, de az alszopori eset ismételten ráirányítja a figyelmet a kis falvak helyzetére. Az élelmiszerbolt fenntartása veszteséges, arról pedig nehéz megegyezni, hogy ki fizesse a pluszköltségeket.

Giczy László azt mondja, aláírásgyűjtésbe kezdtek, annak érdekében, hogy nyisson ki a bolt. – Igaz, a jelen helyzetben erre nem sok esélyt látok – teszi hozzá. – A településrészen sok idős ember él, akik nem biztos, hogy be tudnak menni Újkérre. Sajnos hátrányba kerültünk azáltal, mert kevesen élnek Alszoporon. Azt gondoltunk, az alapvető szolgáltatások nekünk is járnának, de tévedtünk. Az ügyben megkerestük a korábbi üzemeltetőt a sopronhorpácsi So-Horp Coop Rt.-t, azt kértük, hogy üzemeltesse tovább. Erre azt a választ kaptuk, hogy a korábbi üzemeltetési formában nem tudják fenntartani a boltot.

Hasonló véleményen van Traxler Józsefné is. – Másokat kell megkérnünk, ha szeretnénk bevásárolni – teszi hozzá. – Alszoporon mindig is volt élelmiszerbolt. Októbertől már csak múlt időben beszélhetünk erről.
Mészáros Béláné, a részvénytársaság igazgatóságának elnöke megérti az alszoporiak elkeseredettségét, de mint mondja, elkerülhetetlen volt a boltbezárás. – A mozgóárusok megjelenésével jelentősen megnőttek veszteségeink. Olyannyira, hogy ezt már nem tudtuk tovább fedezni. Nekünk fizetni kell a helyi adót, a munkavállalóink után a közterheket, és emiatt a kistelepüléseken hátrányba kerülünk. A helyzetünket tovább bonyolította, hogy nem találtunk olyan szakképzett eladót, aki vállalta volna, hogy néhány órás nyitvatartási időben dolgozzon. Az önkormányzatnak vagy vállakozónak viszont jelképes összegért bérbe adnánk az épületet teljes felszereltséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapta a hamis pénzzel fizető nőt

Négy-ötszáz méteres hajsza után kapta el Varga Csaba büntetés-végrehajtási dolgozó azt a kapuvári… Tovább olvasom