Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Bezárt a Serház és a Liszt kávézó

Bezárt a Liszt-központban üzemelő Tercia Serház étterem, valamint a földszinti kávézó és a terasz.

Május harmadikától már nem fogad vendégeket a Liszt-központ alagsorában működő Tercia Serház étterem, valamint bezárt a földszinti kávézó és a terasz is. Az előfizetéses étkeztetés és a menüfőzés szintén megszűnt. A központot üzemeltető Pro Kultúra Kht. és a Tercia étteremlánc június elsejei határidővel bontotta fel a szerződést.

Takácsné Pölöskey Dóra, a cég egyik tulajdonosa elmondta, azért nem várták meg a zárással a június elsejét, mert lecsökkent a személyzet létszáma és ellehetetlenedett az üzlet nyitva tartása.

Ennek oka, hogy dolgozóikat már januárban értesítették a szerződés felbontásáról, legyen idejük új munkahelyet keresni. A lefoglalt rendezvényeket még június 1-jéig lebonyolítják és a konferenciákon a partiszerviz-szolgáltatásuk is tovább működik. Pölöskey Dóra hozzátette, amióta nyilvánosságra került a Serház bezárása, nagyon sok elismerő bejegyzés került a vendégkönyvbe, sajnálkozásukat fejezték ki a vendégek és további sikereket kívántak.

A dolgozók egy része a bezárás ellenére maradt a Terciánál, ők részben valamelyik másik egységnél helyezkednek el, részben pedig készülnek a Deák söröző év végi nyitására. Az egykori Deák étterem évekkel ezelőtt került az étteremlánc tulajdonába. A felújítás és az átalakítás hamarosan megkezdődik, a tulajdonosok hangulatos, fiatalos sörözőt alakítanak ki az egykor rendkívül népszerű Deák helyén. Jövő év tavaszára a kerthelyiséget is szeretnék rendbe hozni, addigra remélhetőleg a tér rekonstrukciója is befejeződik.

A kávézót megpályáztatták

A Liszt-központban lévő kávézó, terasz és a nézőtéri büfé működtetésére pályázatot írt ki a Pro Kultúra kht. A beküldési határidő április 30-án lejárt, információnk szerint érkezett érvényes ajánlat. Amennyiben sikerül megkötni a megállapodást, az idegenforgalmi szezon kezdetén kinyithat az új bérlő. A Serház étterem azonban biztosan megszűnik – mint arról korábban beszámoltunk –, annak új funkciót keresnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határátkelő nyílt Ágfalvánál

Megnyitották Ágfalva–Lépesfalva (Loipersbach) közt a B–20/2-es határátlépési pontot. Az uniós állampolgárok november 30-ig reggel 6-tól este 10-ig, december elsejétől március 31-ig reggel 7-től este 7-ig léphetik át a határt. Tovább olvasom