Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Bezárják, s meg is nyitják az éttermet

Sopron - Bezár péntektől a vasútállomás épületében működő Mátyás étterem, noha a bérleti szerződés december végéig érvényes. A GYSEV vezetése az üzemi konyhát költözteti a helyére, a vendéglői forma meghagyásával.
– A vasúttársasággal kötött szerződésünk év végéig szól, azonban amikor közölték velem tavasszal, hogy a GYSEV vezetése tervezi az üzemi konyha odaköltöztetését, már akkor jeleztem, ilyen körülmények között nyáron gond lehet az üzemeltetéssel – mondta Nemesné Balázs Ildikó, a soproni vasútállomás épületében lévő Mátyás étterem vezetője. – Mivel munkatársaim a téli időszakban nem tudnának szakterületükön elhelyezkedni, ezért számítanom kellett arra, hogy még nyáron lépnek egy biztosabb hely felé. Mindezek figyelembevételével májusban értesítettem a vasúttársaság vezetését, augusztus 6-tól már nem kívánjuk üzemeltetni a Mátyás éttermet. Valós problémáról van szó, az üzemi konyha ideköltöztetésének hírére szép lassan fogyatkozott a létszám, az elmúlt héten is elbúcsúzott tőlünk az egyik felszolgáló. Péntekig mindössze háromfős személyzettel működik az étterem.

– A GYSEV-palota üzemi konyhája a Mátyás étterembe kerül, ahol az utazóközönség kiszolgálása mellett a vasutasok, családtagok és nyugdíjasok menürendszerű étkeztetésére rendezkedik be. Az étterem működtetésére szóló megállapodásunk az év végéig érvényes. Amennyiben a bérlő idő előtt valóban felmondja az üzemeltetést, ez akár jogi következményekkel is járhat – tudtuk meg Ács Sándortól, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesétől, aki elmondta: a GYSEV mindenképpen gondoskodik az étterem folyamatos működtetéséről. Annál is inkább, mivel az állomás nemzetközi pályaudvar.

– A GYSEV-palota a vasúttársaság gyöngyszeme, amely nemcsak igazgatóságként, hanem immár vezérigazgatóságként működik. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ne lengje be ételillat az épületet egész délelőttől délutánig – tette hozzá dr. Székely Csaba vezérigazgató. – A palotában felszabaduló helyiségek középtávon az igazgatóság munkatársainak kulturáltabb elhelyezését szolgálják. A hosszú távú tervekről egy olyan pályaudvari koncepció megvalósítása után döntünk, amelynek nyomán a GYSEV-állomás mellett egy nemzetközi autóbusz-pályaudvar is létrejönne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évre választottak igazgatót Hegykőn

A hegykői általános iskola korábbi igazgatójának, Kocsis Tibornak idén járt le a megbízatása. Az… Tovább olvasom