Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Bezár a soproni műjégpálya - kevés látogató, enyhülő idő

A héten lehet utoljára felhúzni a korcsolyát a soproni műjégpályán, vasárnap bezárják a kapukat.

- A műjégpálya bezár február 13-án. Egyrészt azért, mert így is terveztük, hiszen a megszokottnál korábban, november 10-én nyitottunk. Másrészt, január végétől megfigyelhető, hogy visszaesik az érdeklődés - kezdte a nyugatmagyar.hu-nak Vischy Péter, a Sopron Holding Zrt. sportterület gazdálkodási vezetője.

- Az iskolai téli szünetben akár öt-hatszáz látogató is jött naponta, hétközben is. Vasárnap már százan sem voltak egész nap. Ráadásul az enyhe időben a fenntartási költségek növekednek, míg a bevétel csökken - folytatta Vischy Péter.

Az érdeklődők hetven-nyolcvan százalékát a fiatalok teszik ki.
Az érdeklődők hetven-nyolcvan százalékát a fiatalok teszik ki.

- Az első évtől kezdve visszaesett a műjégpálya látogatottsága, bár tavaly igazán jó évünk volt. Idén nem emeltünk árakat, mégis kevesebben jöttek. Január első felében szépen befagytak a tavak, ez konkurenciát jelentett számunkra, hiszen ott ingyen lehet elsiklani a ˝végtelenségig˝. Az embereknek pedig nyilván kevesebb pénzük akad erre a sportra, kikapcsolódásra. Az érdeklődők hetven-nyolcvan százalékát a fiatalok, általános- és középiskolások teszik ki, a tanítási napokon természetesen ők sem tudnak nagyobb számban jönni - mondta Vischy Péter, majd zárásként hozzátette:

- Javasolni fogom az ismételt novemberi nyitást, tapasztalatunk szerint akkor lelkesebbek a korcsolyázók.

Olvasóink írták

  • 3. mindigatutit 2011. február 11. 09:49
    „"Idén nem emeltünk árakat, mégis kevesebben jöttek"-bakker az a 800ft az tulajdonképpen 2 azaz kettő óra.ugyanis,ha délelőttre veszel az délutánra nem jó,ha 3 ra mész 5 kor jön a jégtakarító utána 3/4 6-tól fél nyolcig lehet még menni.lehet,hogy más díjszabás kellene,családi jegyí vagy vlami hasonló.persze egyszerübb azt mondani,hogy kevesebb a látogató,de ha meg sem próbálnak semmit ,akkor mi változna?”
  • 2. Balu01 2011. február 10. 18:57
    „Teljesen igazad van "mindigatutit" :)”
  • 1. mindigatutit 2011. február 09. 09:20
    „Nem tudom milyen november 10-ről beszél,hiszen dec elején nyitottak.Nem is értem,hogy hogyan lehet bezárni egy koripályát február közepén,amikor még javában tart a tél,ez olyan mint ha azt mondanák ,hogy bezárjuk a lővéuszit augusztus elején,mert nem jó az idő stb.röhej.Lehet,hogy nem gazdaságos,de mi az?a tómalom vagy az uszi az?bevallom azért vagyok mérges,mert a fiam hockey-zik a sopron hc-ban és nekik nagyon sokat jelentene,hogy tovább tudjanak edzeni.Itt 50 kissrácról van szó,akik nagyon szeretik ezt a sportot.Azt már meg sem említem,hogy a városi sportvezetés egyszer meg nem nézte őket,pedig volt mcdonalds kupa is sopronban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pro Kultúra: Továbbra is hat oldalt bérelnek a Helyi Témában

Az új szerződés értelmében a soproni Pro Kultúra Nonprofit Kft. mintegy 34 millió forintért,… Tovább olvasom