Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Bezár a Bánfalvi úti Suzuki

Sopron - Tizenöt év után, július 31-én megszűnik a Bánfalvi úti Suzuki-kereskedés. Tulajdonosa, a Taeg Zrt. a megváltozott piaci körülményekkel indokolta az igazgatósági döntést.
 A Suzuki-gyárral történt egyeztetés értelmében a jövő hónaptól a Győri úti Suzuki General veszi át a Bánfalvi úti kereskedés szolgáltatásait és a műhelyfeladatokat, így a soproni suzukisok nem maradnak ellátatlanul. A Bánfalvi úton a készleten lévő autókat gyakorlatilag már csaknem mind értékesítették. A 15 éves múltra visszatekintő autószalon július 31-én, a tulajdonos Taeg Zrt. igazgatóságának döntése értelmében végleg bezár.

– Amikor Magyarországon beindult a Suzuki gyártása és alakult a dílerhálózat, mi az elsők között csatlakoztunk – emlékszik vissza a kezdetekre dr. Jámbor László, a társaság vezérigazgatója. Persze akkor is sokan feltették a kérdést: hogyan illik az autókereskedés a tanulmányi erdőgazdaság profiljába?

A Bánfalvi úti Suzuki-kerekedés bezárása tizenkét dolgozót érint, akik közül 6 főnek már van munkája.
A Bánfalvi úti Suzuki-kerekedés bezárása tizenkét dolgozót érint, akik közül 6 főnek már van munkája.


– Sehogy. Ez a magyarországi kényszervállalkozások egyik tipikus példája volt. Korábban az erdőgazdaságok, így a soproni is, minden munkát saját eszközökkel végzett. Hatalmas gépeink voltak, amiket persze javítani, karbantartani kellett. A nyolcvanas évek végén építettünk a régi, elavult műhely helyett egy korszerűt. Aztán jött a rendszerváltás, s ezzel együtt a privatizáció. Korábbi munkatársaink közül sokan vállalkozókká váltak és megvásárolták a régi gépeket. Így a műhely is funkcióját vesztette – volna, ha nem találunk hozzá új feladatot. Ekkor jött a Suzuki...

A tizenöt év alatt a Bánfalvi úton 3200 új gépjármű talált gazdára. A szalonhoz komplett szerviz tartozott, ahol garanciális, karosszéria- és egyéb javítások mellett festés-fényezés, zöldkártyakiadás és vizsgáztatás is folyt.

– A megszüntetésnek két oka is van – térünk vissza a jelenbe dr. Jámbor Lászlóval. – Az egyik, hogy a Taeg Zrt. szerkezeti átalakítás előtt áll, amely profiltisztítást is magába foglal. A másik ok gazdasági jellegű, amely döntően a személygépkocsi-piac beszűküléséhez és ezzel egyidejűleg a Győri úti Suzuki General megnyitásához kötődik.

Olvasóink írták

 • 12. jojó 2008. július 25. 08:01
  „És melyik az a hat ember akinek van már munkahelye? Mert Ők nem tudnak rola.”
 • 11. G.I 2008. július 21. 21:07
  „bubu23!!!

  Lellegyerek, ki beszélt itt a generál-ról?”
 • 10. nem mondom meg 2008. július 20. 21:32
  „A bánfalvi úti Suzuki kereskedés értékesítési vezetője valami borzalom volt. Érdeklődni nem lehetett, helyette kaptunk kiselőadást, hogy nehogy csak úgy autót merjünk venni. Arról nem is beszélve, hogy közel s távol a legrosszabb ajánlatot tették. Már környékbeli kereskedésekhez képest hatszámjegyű eltérések voltak a forgalomba helyezés költségeinél.”
 • 9. bubu23 2008. július 20. 18:56
  „g.i mirol beszelsz?a general is eladta a soproni es a gyori szalont es muhelyt.tok mas neven lesz es mas lesz a tulaj.ha valamihez nem ertesz akkor KUSS.”
 • 8. G.I 2008. július 20. 18:51
  „Győzött a jobbik, nem kell ezt túl lihegni!!”
 • 7. Jay 2008. július 20. 16:21
  „Opel! Én is így jártam, semmilyen segitő szándék nem volt bennük, hogy esetleg autót vegyek tölük, de mindegy, mert máshol vettem. A Jámbor meg inkább ne mondjon semmit ő az egyik aki csődbe vitte a Taeg ZRT.-t meg a Suzukit”
 • 6. csat 2008. július 20. 00:50
  „Hát”
 • 5. FREDDY/S 2008. július 19. 20:14
  „Az eddigi profil és profit elkerülték egymást, nemde...”
 • 4. ..Krisz.. 2008. július 19. 18:06
  „Az a te bajod... :)”
 • 3. Opel 2008. július 19. 12:50
  „Hmmm...
  Nem akarok sértő lenni, de az a szalon nem sokat ér(t).
  Tavaly vettem autót, náluk is voltam. Sok kereskedéstől kértem ajánlatot, de ők voltak az egyetlenek akairől azt mondtam, hogy autót tőlük soha. A Generál is sokkal szimpatikusabb ügyfél kezelést mutatott. Az már más kérdés, hogy az Opel melett döntöttem. :)”
 • 2. FJó 2008. július 19. 12:40
  „Pedig egy nagyon kellemes csapat dolgozott együtt a Suzuki bánfalvi úti szervízéban. Remélem megtalálják számításukat az életben.Sok sikert mindnyájuknak és persze köszönet az eddigi fáradozásért!”
 • 1. Egy Sopron 2008. július 19. 12:12
  „ÉS MI LESZ A MÁSIK 6 EMBERREL??????????????????????

  HÓNAPOKIG, ÉVEKIG TARTÓ MUNKANÉLKÜLISÉG VÁR RÁJUK !!!!!??!!!!

  HA HAT EMBERNEK MÁR VAN ÚJ ÁLLÁSA, A MÁSIK HATNAK MIÉRT NINCS???????????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterokleveleket adtak át a kamarában

Sopron - Hét szakma ötvennégy képviselője vehetett át mester címet tanúsító oklevelet a soproni… Tovább olvasom