Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Bevezetik a korszerűbb műtéti eljárásokat

Sopron - „Ha korai stádiumban műtik vagy kezelik az urológiai megbetegedést, nagyobb a gyógyulás esélye, érdemes a legkisebb panasszal is felkeresni a szakrendelést" – mondta dr. Banyó Tamás osztályvezető főorvos, aki fejlesztéseket tervez Sopronban.
A soproni Erzsébet-oktatókórház urológiájának új osztályvezető főorvosa, dr. Banyó Tamás diplomája kézhezvétele után az Orvostovábbképző Egyetemen tevékenykedett, majd a pápai kórházban hozott létre urológiai osztályt. Sopronban pályázat útján nyerte el az osztályvezető főorvosi posztot. Pályafutása során fél évet töltött Franciaország egyik leghíresebb urológiai klinikáján; szakmai tudását Ausztriában, Franciaországban, Németországban és Dél-Afrikában rendezett szakmai konferenciákon is tökéletesítette.

– Sopronban jól felszerelt osztályt vettem át és a kollégák is kiváló szakmai tudással rendelkeznek. A munkahelyi körülményeket tekintve urológiai osztályunk kiemelkedően jó a hazai egészségügyben – nyilatkozta lapunknak dr. Banyó Tamás, aki az Urológiai Szakmai Kollégium titkára, s tagja a Magyar Urológusok Társasága elnökségének. Elképzeléseiről elmondta: olyan neurourológiai projektet szeretne keresztülvinni, amelynek eredményeképpen az osztály – a legkorszerűbb laparoszkópos és egyéb új műtéti eljárások bevezetésén túl – egyfajta rehabilitációs központtá is válna.

A megvalósításhoz szükséges mintegy húszmillió forintos műszerbeszerzés tervét támogatásáról biztosította a főigazgató főorvos
és az önkormányzat is.

– Az urológiai beavatkozások, műtétek és kezelések sikere nagyrészt a betegség stádiumától függ. Nem mindegy tehát, hogy kezdeti vagy előrehaladottabb állapottal szembesülünk egy páciensnél – hangsúlyozta az osztályvezető főorvos. – Ezért fontos, hogy a legkisebb urológiai panasszal is azonnal szakorvoshoz forduljunk, növelve ezzel a gyógyulás esélyét. Az Európai Urológus Társaság szeptember 14-ét európai prosztatanappá nyilvánította, amely kezdeményezéshez a hazai szakma is csatlakozott. Sopronban azon a napon szervezett formában felvilágosító programok, tájékoztatók várják majd az érdeklődőket.

Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismartonban letakarták a jelzőtáblák felét

Kismarton-Sopron - A nyolcszáz közlekedési jelzőtáblából mintegy négyszázat takartak le Kismartonban (Eisenstadt) kísérleti jelleggel, s mint kiderült, javult a közlekedés biztonsága. Sopron informálódik a tapasztalatokról, felveszi a kapcsolatot az osztrák város vezetésével. Tovább olvasom