Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Bevételkiesés és többletköltség a távhőnél

A távhőszolgáltatás díjairól és a támogatás mértékének megállapításáról tartott sajtótájékoztatót tegnap Havas András, a Polgári Összefogás képviselője.
– A Soproni Távhőszolgáltató Kft. ez évre tervezett 1.169,5 millió forintos árbevételéből 182,5 millió forint kiadás nem a hőszolgáltatás céljait, hanem a soproni költségvetés bevételét szolgálja – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Havas András, a Polgári Összefogás képviselője, a pénzügyi bizottság elnöke.

– A kft. tavalyi, 196 millió forintos eredménytartalékát a városvezetés elvonta, ami miatt a cég százötvenmillió forint hitelfelvételre kényszerült.

Emellett a gázmotoros beruházás megvalósítására kötött szerződés tervezett módosítása ötvenmillió forint bevételkiesést és hatvanmillió többletköltséget eredményez. A felvett kölcsönből idén 73,5 millió forintot vissza kell fizetni. A távhőszolgáltató 38,5 millió forint adózás utáni nyereséget ért el tavaly, és ezt is a hitelek visszafizetésére fordítja a cég.
Havas András hozzátette: – A lakossági támogatás növelésére a költségvetésben átcsoportosított tizenhétmillió forint elenyésző összeg a 182,5 milliós kiadás-növekedéshez képest. Úgy gondoljuk, hogy a közgyűlés által elfogadott harmincszázalékos díjemelés fele olyan kifizetésekre megy el, ami nem kapcsolódik közvetlenül a távhőszolgáltatáshoz, a bérnövekedéshez, az inflációhoz, ezért úgy látjuk, hogy a költségvetési hiány egy részét a távhőt igénybe vevő lakosság fizeti meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria: a képzettek előtt nyitva a sorompó

A Kisalföld által hétfőn megszólított burgenlandi cégvezetők többsége helyesli az új uniós… Tovább olvasom