Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bevásárlóközpontok a vágóhíd helyén

Sopron - A Kisalföld információi szerint még az ősszel megnyílhat a Lidl új áruháza Sopronban. Emellett a Győri úton – az egykori marhavágóhíd helyén – további kereskedelmi központok megépítését tervezik.


Javában tart Sopronban, a Győri úton az egykori marhavágótelep bontása. A területet korábban két részre osztották. Az Ipar körút felé eső részen már épül a Lidl bevásárlóközpont. A falazással végeztek, jelenleg a tetőszerkezet, valamint a belső terek kialakítása van soron. A Kisalföld információi szerint az 1500 négyzetméteres áruház még idén ősszel megnyílhat.

A terület másik részén sorra tűnnek el a városhoz oly sok szállal kötődő egykori vágóhíd maradványai. Az egykoron több száz főt foglalkoztató üzemre ma már csupán egy fal emlékeztet, ám rövid időn belül ez is a múlté lesz.

Az ingatlan tulajdonosa, a budapesti Adventum Ingatlan Befektetési Alap közleménye szerint a végleges koncepcióról még nem született meg a döntés. Mint írják, a terület kereskedelmi központ számára lenne ideális, mivel az a város gyorsan fejlődő Győri úti kereskedelmi övezetének bejáratánál helyezkedik el.

A marhavágóhíd bontása a végéhez közeledik. A terület egyik felében már épül az új nagyáruház, arról még nem döntött a tulajdonos, hogy mi lesz az ingatlan másik felének a sorsa. Fotó: Magasi
A marhavágóhíd bontása a végéhez közeledik. A terület egyik felében már épül az új nagyáruház, arról még nem döntött a tulajdonos, hogy mi lesz az ingatlan másik felének a sorsa. Fotó: Magasi

A városba bevezető úton, a Győri úton elsőként a Tesco nyitotta meg áruházát. Az évekig tartó szünet után sorra nőttek ki a földből a bevásárlóközpontok. Megjelent az OBI, a Baumax, az Alpha Park, valamint a Family Center. A ˝préses˝ körforgalom szomszédságában jelenleg az Aldi üzletlánc áruháza épül. A belvárosi Lackner Kristóf utcában – a valamikori pamutgyár helyén – pedig a közelmúltban az Interspar épített bevásárlóközpontot.

Az építkezéseket látva, úgy tűnik, az új befektetők bíznak a kereskedelem fellendülésében. Igaz, egy-egy bevásárlóközpont megtérülése nem várható rövid távon.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Miértmagyar? 2009. augusztus 04. 13:53
  „Ikoza:Ha itt egy ekkora projektba belekezdene a város, mire kész lenne az körülbelül 2100 arra meg már úgyis itt lenne a hyper technika.Sajnos ez Magyarország.Amíg ez a sok komcsi előző rendszerű mocsok nincs innen elüldözve addig egy helyben topogunk!”
 • 30. lótusz 2009. július 23. 10:43
  „ha nem tették volna szándékosan tönkre a magyar termelőket nem lenne vásárló a bevásárló központokban. na de aki komolyan gondolja vásároljon inkább a vásárcsarnoknál. kicsit drágább de nem mocsok. kinek érdeke a lidl tesco, hát izraelnek.mint a sok bank.lerombolni a munkát adó gyárakat, helyükbe külföldi érdekeltségű központokat húzni?ez is az ország kiárusítása.”
 • 29. Ikoza 2009. július 20. 08:21
  „Kedves Beaubo!

  A Várkerület sajnos kivehetetlen a közlekedésből, ugyanis a környező utcák alkalmatlanok a forgalom terelésére. Az "elkerülő út" teljesen alkalmatlan, mert kevés csatlakozása van, a Balfi utca keskeny, a Pap rét már csak lassítja a forgalmat, a Csengery utcából nem lehet eljutni sehová. Sopron közlekedése egy káosz. Pontosan azért van 80% átmenő forgalom a belvárosban, mert máshol nem tud elmenni a szerencsétlen. Ha kivennénk a Várkerületet, teljesen lebénulna minden. Ezért gondoltam, hogy a föld alatt boldogan elférne a forgalom eztán is. Amíg a Várkerületen forgalom halad át, addig nem beszélhetünk semmilyen változásról. Addig nem lesz parkosítás, teraszok, villamos.”
 • 28. Pistike 2009. július 18. 17:41
  „25. info2009*

  "barcsak lenne egy olyan aruhaz, ahol MINDEN magyar. Meg a marha es diszno es csirke is amibol a felvagott keszul"

  Én meg azt szeretném, hogy a hozzászólás is legye magyar! (Értsd: ékezetekkel)”
 • 27. fortuna54 2009. július 18. 15:30
  „Aki pedig tudatossan ny,európai szemetet eszik,hááát arrol meg van a véleményem.”
 • 26. fortuna54 2009. július 18. 15:22
  „De hiszen nem köteleznek senkit,hogy hol vásaroljon. Ha nem jó,ha méreg,akkor nem kell.Mért van a sok duma?”
 • 25. info2009* 2009. július 18. 09:16
  „Nyugat-Europaban a villamos fenykorat eli. Mar ott is, ahol sosem volt villamos.
  Es jatszadozzunk el a gonolattal, mi lenne, ha esetleg a schwechati repterre is elmenne es Becsbe.
  Nem azt olvastam valahol, hogy helreallitjak a Pozsony Becs villamost? Valoszinuleg EU penzbol, miert nem jut nekunk magyaroknak ez eszunkbe?
  Visszaterve a cikkhez, barcsak lenne egy olyan aruhaz, ahol MINDEN magyar. Meg a marha es diszno es csirke is amibol a felvagott keszul (es nem Dan diszno, Argentin marha es Indiai=tesco csirke). ES ahol gyonyoru magyar gyumolcsoket es zoldsegeket lehet vasarolni. Es bio magyar termekekeket. Nekem ez az almom. Hogy ne a lejart szavatossagu Nyugat-Europa szemetet kelljen enni.”
 • 24. Beaubo 2009. július 18. 00:40
  „Ikoza !
  Ez egy szuper-ötlet! Ezt küldj el a mostani polgármesternek, aki azt hiszi hogy elég, ha kétsávos autóút építssen a város központban.
  Talán a földalatti út kicsit túlzás egy vidéki városnak mint Sopron, de a villamos nagyszerü ötletnek tartom, mert régen is volt, és ezzel tényleg lehetne vonzobbá tenni a Várkerületet, mint a régió bevásárló-utcája !
  Erre biztos lehet manapság támogatási pénzek kapni, mivel az EU is támogatja az ilyen környezetvédelmi projekteket!
  Az autóforgalmat ki lehet vinni, nem muszáj a Várkerületen közlekedeni, az autók 80 % úgyis csak áthaladó forgalma, ök máshol is mehetnének át.
  EZZEL A TÉMÁVAL MIÉRT NEM FOGLALKOZNAK A KISALFÖLD ÚJSÁGÍRÓI?”
 • 23. jobbik68 2009. július 17. 17:32
  „pistike
  nem is a fiatalokra gondoltam , de van még korosztály aki csinálná , és a fiatalok is rá lehet nevelni a munkára , csak látniuk kell a munkát . falun még sokszor látok traktorokban fiatalokat mennek szántani, vetni, permetezni mert csak akkor van hétvégén disco . csak lehetőség kell az embereknek hogy csinálni tudják, csak ezt a lehetőséget veszik el folyamatosan.
  bugriskin
  én is tudom már vagy 18 éve hogy nem volt rendszerváltás , de most van itt az idő hogy tényleg meg legyen
  úgy érzem itt az utolsó utáni utolsó lehetőségünk és nem szabad elhalasztani.”
 • 22. Pistike 2009. július 17. 15:53
  „20. jobbik68

  "ha lennének akik foglalkoznának tenyésztéssel akkor lenne hús , ha van hús akkor nem kell rárakodnia a szállítás díjának. a tenyésztő gabonát vesz a mezőgazdaságban termelőtől , soroljam hány és hány munkahely lenne ?"

  Csak az a baj, hogy a mai fiatalok inkább lesznek diplomás munkanélküliek, mint jó egzisztenciáju parasztok.”
 • 21. bugriskin 2009. július 17. 12:32
  „Kérlek olvasd el még egyszer az írásom és rá jössz, hogy itt nemvolt rendszerváltás csupán hatalom váltogatás és az elvtársak próbálják a gazemberségeik nyomait eltüntetni! Úgy, hogy a földel legyen egyenlő az amiből megtollasodtak és nevelték ki az utódaikat, akik folytatják a népnyúzást!”
 • 20. jobbik68 2009. július 17. 10:03
  „bugriskin nek

  Nem is a múlt rendszert sírom vissza , de az a gondolat volt bennem ha lennének akik foglalkoznának tenyésztéssel akkor lenne hús , ha van hús akkor nem kell rárakodnia a szállítás díjának. a tenyésztő gabonát vesz a mezőgazdaságban termelőtől , soroljam hány és hány munkahely lenne ? nézd meg a Kisalföldön mi lett a cégekből munkahelyekből? Petőháza bezárása nem kevés családot tett tönkre .miből fogunk menni a lidl és többi
  multi céghez vásárolni ha nem lesz keresetünk? vagy valaki másnak épülnek ezek a bevásárló központok??????”
 • 19. eskorpio 2009. július 16. 20:06
  „"Nyugati, olcsó,xar áru, ...
  és a magyar. pl. Majdnem hungarikumu füszerpaparika örlemény 60-80% külföldi szerb, kinai anyagot tartalmaz. Gyártva : Kalocsa, Szeged. Sajnos nem lehet dicsekedni a magyar termékekkel.”
 • 18. jucuska40 2009. július 16. 11:13
  „Jöjjenek csak, legalább vetélkednek az árakon :))ez nekünk is jo...a vásárló ugyis eldönti hol vásárol :) Nekik meg megéri a telek ár miatt is....ha nem megy majd eladják akkor is megéri nekik :)”
 • 17. TancsKaszabell 2009. július 16. 09:27
  „Nem hiszem,hogy a város szerves fejlődéséhez tartozna a már sokadik bevásárló központ.
  A város szélén tőlem elvannak,ellehetnek néha mi is kimegyünk és ez egy programmá szelídült
  mára.
  Nem igen vásárolunk ott, nagyban sem.Némelyik kong az ürességtől,már ami a vásárlók csekély számát illeti.Kíváncsi lennék a forgalmi és költség adataikra úgy egy két évre visszamenőleg,azt hiszem nem okozna meglepetést a trendje.

  Viszont a hatását a városi "kis" boltokra vonatkozóan fájdalmasan élem meg hiszen a kisvárosi az idegenforgalomra kedvező hatású képünket rombolja ezerrel a sok kis üzlet bezárása !!!!
  A városunkba látogatók nem a bevásárlóközpontokat látogatják elsősorban hanem a várost,a belvárost,a kisboltokat az éttermeket és a szolgáltató egységeket.Lassan az árkülönbözeti nyereség is olyan szintre fog csökkenni,hogy ez az ok kikopik az úti célok közül.

  Ez egy óriási kár képét vetíti elénk és úgy tűnik erre nem figyel oda a város önkormányzata,úgy egyben, most is és előzőleg is, illetve előzőleg sem !Többet kellene törődni az emberi környezetünkkel és az élhető városképpel.
  A kereskedelmi és ellátásbiztonsági kérdésekről még nem is tettünk említést.”
 • 16. Ikoza 2009. július 16. 08:06
  „Az én álmom, hogy a Várkerületen levisszük az autóforgalmat a föld alá azzal a módszerrel, ahogyan 1896-ban a földalatti elkészült Pesten. Régészeti leletek úgysem rejtőznek a várkerület alatt, mert patakmeder volt és várárok. A rómaiak is a IV. században elbontottak ott mindent amikor megépült a fal. Ha lekerülne a forgalom a föld alá, lehetne újra egyirányú és gyorsan kiterelné a forgalmat. A felszínt lehetne parkosítani, és visszakerülhetne a villamos, ami úgy nézne ki, mint századfordulós elődje, csak modern technika vezérelné. Körbejárna a Várkerületen. Igy már lenne elég hely a sétálóutcának, és a kávézóknak. Szívesen időznének ott az emberek. A villamosra a volán jegyek kompatibilisek lennének. Fogalmam sincs mennyi pénzbe kerülne ez a városnak, de szerintem az egyetlen jó terv a várkerület rehabilitációjára. Ha visszakapná a vonzerejét a várkerület, talán életképesebb üzletek versengenének az ingatlanokért és a házak is vágyott lakhellyé válnának.
  Hosszútávon mindenki nyerne.”
 • 15. idurboy 2009. július 15. 23:03
  „üdv! hány száz embernek adot munkát mégse voltjo sok szar multi árut egy helyen mindent lasan akor a távolsági buszokat is költöztesétek oda valahova azt akor minden egy helyben lesz!”
 • 14. Beaubo 2009. július 15. 21:55
  „Szerintem nem baj hogy jönnek a multik. Új munkahelyek, jobb kinálat, nemzetközi árú ami mindenkinek kell manapság. Jobb ha itt hagyják a soproniak a pénzét, mint Ausztriában!
  Csak azt nem értem miért nem történik fejlesztés a belvárosban: nincs koncepció az önkormányzatnak, hogy mit akar. Már jó lenne egy setálóutca kávézókkal, szép kis boltokkal, régiség vásárokkal (mondjuk a Kisvárkerületen, ez a legszebb része a Várkerületnek szerintem). De ahhoz vonzobbá kéne tenni a Várkerületet. De helyette mi van? Autopálya a város szívében, büdös kocsi-forgalom. Hát persze hogy az emberek inkább mennek a bevásárlóközpontokban.
  Egy H&M, Tchibo, Müller, Coffeeshop Company, Zara, Springfield kellene a Várkerületen, még egy pár szép étterem- jazz bár, és szerintem minden rendben lesz.

  A soproni belvárost fejleszteni kell, de ne úgy ahogy most csinálják. Felelőtlenek a politikusok! Nem értem egyébként, miért nem fogják össze a kisvállalkozók....”
 • 13. Cerwin 2009. július 15. 20:26
  „Had épüljenek, csak egymásnak konkurenciái.
  Aki tudni szeretné, hogy mit eszik, meg mit vesz, az úgysem vásárol ilyen helyeken. Hála Isten egyre több húsüzlet, kenyérbolt, tejbolt, zöldséges.

  Azt meg ne gondolja senki, hogy azért olcsó a multi, mert az embereket ezzel segíti! Nem Vöröskereszt!”
 • 12. bugriskin 2009. július 15. 20:05
  „Jobbik68! Nem ártana megkérdeznek egy-két volt húsipari dolgozót.(hentest) Mert, aki ismerte az ott folytatott munkát és termelést az tudna regélni róla! Egyébként e gyár egyike volt, aki el látta a Szovjet "Pityorkák" tartalmát a kiváló minőségű marhahússal. Viszont a magyar piacira, üzemekbe pedig a szabad tartású Lengyel "csont bőr" marhák kerültek, ha nem ép Argentínából hozták be a "szép színes" bűzlő marhahúst országba a Magyar Nép élelmezésének! Tovább nem írom mert igencsak gyomorforgatók lennének a történetek! Nem véletlenül tűnteik el a gyárakat az elvtársak és utódaik.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztatnak az áramszünetekről

Sopron - Az áramszolgáltató két héttel a tervezett üzemszünet előtt tájékoztatja a lakosságot az… Tovább olvasom