Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Bevásárlóközpont és benzinkút épül Ágfalvi úton Sopronban

Rendeződik az Ágfalvi út mentén fekvő üres terület sorsa, melyen egykoron a fésűsfonalgyár működött.

– Továbbra is mintegy ezer négyzetméteres bevásárlóközpont létrehozásában gondolkodunk, mellette pedig benzinkutat nyitunk az egykori fésűsfonalgyár területén – közölte érdeklődésünkre az ingatlan tulajdonosa, aki banki követelést vett meg árverésen fél évvel ezelőtt. – Készülnek a kiviteli tervek, s reményeink szerint idén tavasszal elkezdődik, nyáron pedig be is fejeződik a beruházás. Ezáltal véglegesen rendeződik a terület sorsa.

A hulladékkupacokkal tarkított holdbéli táj a tervek szerint nyárra gondozott városképet mutat majd.
A hulladékkupacokkal tarkított holdbéli táj a tervek szerint nyárra gondozott városképet mutat majd.


Egykoron fésűsfonalgyár működött az Ágfalvi úti, nyolcezer négyzetméteres területen. A gyár 2008-ban csődeljárás alatt állt, rá egy évre a Kisalföld már arról írt, hogy az üzem százmillió forintot meghaladó adótartozást halmozott fel. Így a gyár sorsa megpecsételődött, miként megyénkben több textiles cégé is.

Voltak arra elképzelések, hogy a gazdasági privát szféra városias környezetet alakítson ki azon a környéken: már 2007-ben lakóparkról és szolgáltató központról szóltak a hírek. Ennek meghiúsulása után egy nemzetközi áruházlánc terveiről számolhattunk be. Az üzemi épületeket 2011-ben teljes egészében lebontották, a munkálatok azonban nem kezdődtek meg. A terület egy része most holdbéli tájat idéz.

Az építési törmelék és hatalmas földkupacok környékét egyesek illegális szemétlerakónak használják. Kidobott bútorok, autógumik, nejlonzsákba gyömöszölt hulladékok tarkítják az ingatlant, amelynek városképhez illő rendezettségét csak a beépítés garantálhatja. Most ismét remény van arra, hogy megoldódhat a terület jövője.

Felfeslett a textilipar

Sopronban számos textilipari gyár működött a rendszerváltásig, több ezer dolgozónak nyújtva biztos megélhetést. Aztán „felfeslett a textilipar". A kilencvenes években a Pamut volt az első áldozat, a gyár helyén ma bevásárlóközpont áll. Azóta megszűnt a selyemgyár és a nagy múltú ruhagyár is. A szőnyeggyár fennállása 100. évfordulója előtt jelentette be, beszünteti működését. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmillióan nem tévedhetnek - Ennyien utaztak a GYSEV-vel tavaly

A vasúttársaság járataival tavaly 6 millió 132 ezren utaztak, ami a korábbi év adataihoz képest több… Tovább olvasom