Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Betörtek egy soproni áruházba - Ketten előzetesben

A négy gyanúsított közül végül csak két férfi esetében tett indítványt az ügyészség.

A gyanú szerint a tettesek az áruház hátsó ajtaját kifeszítették, majd az irodahelyiség gipszkarton falát kibontották, s onnét a páncélszekrényt furgonba rakták, útjukat Győr felé vették.

A rendőrség a 39 és 40 éves győri, illetve a 23 és 24 éves szlovák férfiakat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A négy gyanúsított közül végül csak két férfi esetében tett indítványt az ügyészség. A Soproni Járásbíróságon szerdán az egyik győri, büntetett előéletű férfi beismerte tettét, őt előzetes letartóztatásba helyezték.

A szlovákiai magyar esetében ugyanakkor nem volt elegendő adat és bizonyíték arra, hogy részt vett a széf ellopásában, így ő továbbra is szabadlábon védekezhet.

Előzmény:

A Soproni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két győri férfi és két külföldi
ellen.

A gyanú szerint az elkövetők vasárnap virradóra egy soproni áruház hátsó ajtaját kifeszítették, majd az üzlet irodahelyiségének gipszkarton falát kibontották és onnét egy páncélszekrényt loptak el.

A gyanúsítottakat Kópházán fogták el. Fotó: rendőrség
A gyanúsítottakat Kópházán fogták el. Fotó: rendőrség

A gyanúsítottak a trezort raklapon egy közeli utcába vontatták, majd furgonjukba rakták és Győr irányába távoztak. A soproni rendőrök a
járművet Kópháza területén ellenőrizték, ahol elfogták a gépkocsiban tartózkodó tolvajokat.

A Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 39 és 40 éves győri illetve a 23 és 24 éves szlovák állampolgárságú férfiakat őrizetbe vették valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken kinyit a műjégpálya Sopronban

Idén jóval korábban, már pénteken nyit a soproni műjégpálya. Az aréna bővítése miatt ezúttal azonban… Tovább olvasom