Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Betörték a városi MSZP-iroda ablakát

Többkilós betontéglával zúzta be szombaton hajnali háromkor ismeretlen tettes a soproni MSZP-iroda ablakát. Az éppen felújított helyiségben több tízezer forintos kár keletkezett. A rendőrség keresi a rongálót.
– Két hírértékű esemény történt 24 óra alatt: a Fidesz bejelentette, Firtl Mátyást indítja az időközi választáson és betörték az MSZP-iroda ablakát. A két dolog között nincs összefüggés, csupán annyi: megkezdődött a választási kampány – mondta a betört ablak cserepei fölött rögtönzött sajtótájékoztatóján Kalmár István alpolgármester, aki hangsúlyozta: a józan gondolkodású jobboldali választókat véletlenül sem akarja megbántani, de úgy érzi, Szájer József távozásával egy olyan hang kezd megerősödni a soproni politikai színtéren, ami korábban nem volt megengedett. „Szélsőséges megnyilvánulásokat tapasztalunk, márpedig ezt a stílust jó volna még időben megállítani. Mi szeretnénk Sopronhoz méltó kampányt" – szögezte le az alpolgármester.

Kalmár István a bezúzott ablak miatt is aggodalmának adott hangot. „Hajnali háromkor valaki egy betonkövet hozott ide, hogy kitörje az irodaablakot. Messziről cipelhette, mert itt a környéken nincs ilyen. Ha már most ilyesmi történik, mi lesz a kampány alatt?" – tette fel a költőinek szánt kérdést a szocialista politikus, aki szerint közös felelősség az agresszió megállítása.
A szocialisták feljelentést tettek a rongálás miatt, a rendőrség keresi a tettest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt nem készül hamis bor

Az Országos Borminősítő Intézet (OBI) közelmúltban lezárult vizsgálata szerint az ellenőrzött borok… Tovább olvasom