Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Betörők garázdálkodtak a dombon

Kópháza - Ismét betörők garázdálkodtak a kópházi domb víkendházainál, csakúgy, mint decemberben. A rendőrség nyomoz.
– A férjem a napokban ismét kilátogatott a kópházi dombon lévő szőlőnkbe, s megdöbbenéssel tapasztalta, hogy negyedszer is betörtek a víkendházunkba – fogott történetébe a soproni V.-né. – Legutóbb december 24-én, szenteste jártunk így. Akkor legalább tizenöt-húsz család hétvégi házát, fészerét feszítették fel ismeretlenek.

Leírhatatlan volt a károsultak elkeseredettsége: mindent elvittek, ami csak mozdítható volt.

Tőlünk és sokan másoktól is ellopták a fűnyírót, a szerszámokat; a férjem légpuskáját, a kávéfőzőnket, de még a kordonos szőlőn lévő drótokat is leszedték. Szétverték a bejárati ajtókat, így a miénket is. A bejáratot bedeszkáztuk, aztán hazamentünk. A múlt hétvégén a férjem egyedül ment ki a szőlőbe, hogy körülnézzen, minden rendben van-e. Már messziről látta, megint baj van, valakik csákánnyal szétrombolták a deszkákat. Szörnyű látvány volt odabent: mivel semmit az égvilágon nem találtak nálunk – hiszen mindent elloptak már decemberben –, ripityára törték a szerény berendezést. A falon lévő tükröt éppúgy, mint a szekrényt és minden egyebet. És ami a legszörnyűbb, így jártak sokan azok közül is, akikhez korábban is betörtek.

– Tavaly decembertől tizenöt víkendházat és fészert törtek fel ismeretlenek az említett térségben. Az esetek során sajnos szemtanú nem akadt – mondta ezzel kapcsolatban Nagy Ernő alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Ami fellelhető nyom akadt, azt rögzítettük, így csak ez alapján foghatunk a nyomozásba. Valószínűsíthető, hogy utazó bűnözők a tettesek, mindez nagyban megnehezíti a munkánkat.

Olvasóink írták

  • 3. Ikoza 2009. február 26. 10:35
    „Az a véleményem, hogy a lakott területtől távol, ahol a madár sem jár, ott előfordulhatnak ilyen incidensek. Akármennyi rendőr lehet beosztva a környéken, azok úgysem mennek ki a kertekbe járőrözni. Erre sajnos csak a vasrács a megoldás. Aki meg vandálkodik annak nincs esze. Minek strapálja magát?”
  • 2. jockey 2009. február 25. 21:45
    „A sértett a cikk szerint azt mondta, hogy december 24-én betörtek hozzájuk és mindent elvittek. A napokban pedig újra betörtek és mivel már nem volt mit ellopni, összetörték a berendezést. Azt is mondta, hogy sokan így jártak azok is, akikhez korábban szintén betörtek. A rendőrség véleménye szerint utazó bűnözők az elkövetők. Hát, nem tudom. Ha én utazó bűnöző lennék, nem utaznék egy métert sem és főleg nem kockáztatnék azért, hogy valahol összetörjek valamit. Ez így ebben a formában egyáltalán nem logikus. Bár, ha azt vesszük, aki mondjuk 1 kilométerről utazik a bűncselekmény helyszínére, az is lehet utazó bűnöző. Ha ezt ilyen értelemben mondták, akkor bizony igaz.Sajnos szemtanú sincsen. Ha minden bűncselekménynek lenne szemtanúja, akkor minek lennének a nyomozók? Ha a tettes nem hagyja a helyszínen a személyi igazolványát, akkor azt a rendőrség már sértésnek veszi? Kicsit nagyobb intenzitással, szakmai hozzáértéssel és szerénységgel kellene az ügyek után járni, talán több lenne az eredmény.”
  • 1. julius72 2009. február 25. 19:39
    „Most, hogy az összes rendőrt elvezénylik Győrbe, Budapestre lesz is bűnözés a városban. Gondolom Nagy Ernő úr nem fog kimenni az utcára. Újabb 38 rendőr megy Bp-re. Vajon mitől rettegnek abba a nagy putriba? Remélem majd ha itt is elharapódzik a bűnözés majd észbe kapnak a bólogató főnökök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Franz Schausberger: Átlátható együttműködés szükséges

Sopron - „Mindenekelőtt szükség van egy nyitott, őszinte és átlátható együttműködésre,… Tovább olvasom