Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Betöréssel gyűjtenek ajándékra Sopronban

Sopronban az utóbbi hetekben megszaporodtak a betörések. A rendőrség akciót indított a visszaszorításukra.

Tapasztalatunk szerint az ilyen jellegű bűncselekményeket főképpen novemberben és decemberben, a korai sötétedést kihasználva követik el, az ünnepekre való pénzszerzés reményében. A statisztikák azt mutatják, hogy éves szinten a betöréses lopások kétharmada ezen időszakra esik – mondta el Szabó Jenő alezredes, soproni rendőrkapitány. –

Idén is november elején indult az a betöréssorozat, amelynek elkövetői zömében úgynevezett utazó bűnözők – tette hozzá a kapitány.

– A város különböző részein, főként a Tómalom, a Pihenőkereszt térségében és a Lövér körúton jórészt családi házakat és lakásokat keresnek fel a hívatlan látogatók.

Többnyire a teraszajtót feszítik fel, úgy jutnak be a lakásba, de előfordul, hogy a zárszerkezetet nyitják ki, sőt, a lopás után be is csukják – tudatta Szabó Jenő alezredes, soproni rendőrkapitány.

– Elsősorban készpénz és ékszerek után kutatnak, de laptopokat, fényképezőgépeket is visznek. Az elkövetési módszerek alapján három betörőcsoportot azonosítottunk, és a lakossági bejelentéseknek köszönhetően két hét alatt kilenc gyanúsítottat fogtunk el. Kisebb részük soproni, nagyobb budapesti, Komárom-Esztergomi és szlovák. Többségük már előzetes letartóztatásban várja bíróság elé állítását. Harmincrendbeli bűncselekménnyel gyanúsítjuk őket. A lopási kár több millió forint.

A rendőrkapitány hozzátette: ha a lakosság gyanúsan mozgó idegeneket vagy autót lát, jelentse a rendőrségnek a 107-es telefonszámon. A három bűnözői csoport közül kettőt is lakossági jelzés alapján sikerült elkapni.

A megelőzés érdekében a családi házaknál célszerű a riasztóberendezés felszerelése, a házőrző eb tartása, illetve a teraszajtók megerősítése, komolyabb zárszerkezettel való ellátása.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országgyűlési választások: Kalmár István lesz az MSZP jelöltje a soproni körzetben

A jövő évi országgyűlési választáson Kalmár István lesz az MSZP képviselő-jelöltje a soproni… Tovább olvasom