Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Betonelemek az üzlet előtt Sopronban

Pert nyert, és így visszakapta működési engedélyét az önkormányzattól egy kereskedelmi vállalkozás. A határozat után pár nappal betonelemek kerültek az üzlet elé. A jegyző szerint ez utóbbiak a forgalom közlekedésbiztonságát szolgálják.

– A Bécsi úti határon 2005 óta működő konténerüzletünk a holdinggal együttműködve a város javáért is tevékenykedett, mégsem akart szerződést kötni velünk a soproni önkormányzat, amely idővel a terület főbérlőjévé vált. Sőt, pert is indítottak ellenünk, mondván, a területtel terveik vannak. Amikor a működési engedélyünket is visszavonták, s így hat embert kellett szélnek eresztenem, a bírósághoz fordultunk igazunkért. A győri bíróság jogerősen jogellenesnek mondta ki az önkormányzat lépését, így visszakaptuk a működési engedélyünket – tájékoztatott a fejleményekről Bősze Gyula, a konténerüzlet vezetője. – A bírósági határozat rendelkezik az eredeti állapot visszaállításáról is. Éppen ezért megdöbbentünk, hogy a végzést követően pár nappal betonelemeket raktak le az üzletünk elé.

Bősze Gyula: ˝Amióta kihelyezték a betonelemeket, jócskán lecsökkent a forgalmunk.˝ Fotó: Magasi
Bősze Gyula: ˝Amióta kihelyezték a betonelemeket, jócskán lecsökkent a forgalmunk.˝ Fotó: Magasi

Úgy, hogy a befele tartó autósok csak az utolsó pillanatban vehetik észre azt a kis átjárót, amin át a közelünkben parkolhatnának. Mindez meg is látszik a forgalmunkon, ami a töredéke lett a korábbinak. Az önkormányzat mindig hangoztatja, vállalkozásbarát. Esetünkben ez nem egészen így van, hiszen a jelentős forgalomvesztés következtében egyelőre vissza sem tudom venni volt munkatársaim zömét – zárta Bősze Gyula.

– Mint ahogy a nyilatkozat elején is megfogalmazta Bősze Gyula, az adott területre, ahol a tulajdonát képező konténer áll, nem rendelkezik érvényes bérleti szerződéssel – mondta megkeresésünkre dr. Dobos József jegyző. – E jogellenes állapot megszüntetése érdekében korábban az önkormányzat peres eljárást kezdeményezett, ahol kérte a jogcím nélküli birtoklás megszüntetését, a mindennemű jogalapot nélkülöző ingatlan birtokba adását. Ezen polgári peres eljárás jelenleg is folyamatban van a Soproni Városi Bíróságon. A betonelemek pedig az áthaladó forgalom közlekedésbiztonsága érdekében kerültek kihelyezésre – reagált a jegyző.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycenk kastélya a Nemzeti Múzeumé

A Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozik ez évtől a nagycenki Széchenyi-kastély. Korábban a Soproni… Tovább olvasom