Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Betegbarát fejlesztések a Balfi Gyógyfürdőkórházban

Modern eszközökkel, ezeknek köszönhetően pedig új kezelésekkel is bővült a Balfi Gyógyfürdőkórház.

Pályázati forrásból fejlesztették a Balfi Gyógyfürdőkórház terápiás eszközparkját. Az új műszerek beszerzésére égető szükség volt, hiszen az elmúlt húsz évben komolyabb eszközbeszerzés nem történt Balfon, a gépek amortizálódtak, már nem feleltek meg a kor szakmai elvárásainak – hangsúlyozta a pénteki bejáráson dr. Horváth Kinga osztályvezető.

 A fejlesztésekről dr. Horváth Beatrix osztályvezető főorvos elmondta: a fizioterápia 13 elektroterápiás készülékkel, négy magnetoterápiás műszerrel, egy négyrekeszes galvánkáddal, illetve kezelőágyakkal gazdagodott. Valamennyi készülék „betegbarát", hiszen rövidebb kezelési időt, a diagnózisnak megfelelő, egyéni programokat biztosítanak.

 A fejlesztés lehetővé tette a kezelési paletta kibővítését is: mostantól a lézerterápia, a lökéshullám kezelés és a Cryo terápia is elérhetők Balfon. Ezek a módszerek a XXI. századi ellátást képviselik, a régióban is egyedülállóak.

Lehetővé teszik a kombinált terápiát akár a fém protézisekkel rendelkező mozgásszervi betegek részére is. A tornaterem eszközparkja ugyancsak bővült: járókorlát, járópad, tornaszőnyegek és egyéb tornaeszközök segítik a mozgásszervi betegek rehabilitációját. A betegek rendelkezésére áll tizenkét új, több funkciós masszázságy is.

A balfi rehabilitációs intézet országosan jó hírneve, egyedülálló gyógyvize, a negyven éves szakmai tapasztalat az ország összes tájáról vonzza a gyógyulásra várókat, éves szinten több mint 17 ezer fizioterápiás kezelést végeznek a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat évet kapott a Sopronban halálos balesetet okozó férfi

Rettenetes és megindító a soproni Amanda halálát okozó baleset története, emelkedett viselkedésével… Tovább olvasom