Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Beteg gyerekeknek gyűjt

Megyénkben először Zsirára érkezett meg tegnap kerékpáron dr. Albert Royards, a Mosolygó Kórház Alapítvány elnöke.
Célja, hogy a településeket végigjárva pénzt gyűjtsön a beteg gyermekek számára.
Dr. Albert Royards holland orvos vasárnapig tartózkodik megyénkben, ahol több településre is eljut kerékpárral, hogy az önkormányzati hivatalokban csekket hagyjon. A támogatók ezeken fizethetik be adományaikat. A befolyt összeg kétharmadát a megyében lévő gyermekkórházaknak ajánlják fel.

– Készségesek és segítőkészek a magyar emberek, ám nagyon nehéz magyarul beszélni a pénzről – mondja Albert Royards, miközben megérkezik Zsirára. – Az elnökséggel közösen döntöttünk arról, hogy biciklivel járom be az országot, és így hívom fel az emberek, vállalkozók figyelmét az alapítványra. A fő célunk az, hogy nagy értékű berendezések megvásárlásában segítsünk a kórházaknak, valamint hetente több alakalommal vidám előadásokat tartsunk szerte az országban. Vallom: a kiegyensúlyozott lelkiállapot nagyban hozzájárul a gyógyuláshoz.


A mai állomások
Dr. Albert Royards ma a következő településeket keresi fel: reggel nyolc órakor Fertőhomokról indul, majd Fertőboz, Sopron-Balf érintésével érkezik meg Sopronba várhatóan negyed tizenegykor. Innen indul tovább Sopron-Balf, Hidegség, Hegykő, Fertőd érintésével a pomogyi határátkelőhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás dönthet a sztrádáról

A Sopronhoz közeli osztrák falvak hevesen tiltakoznak a A3-as autópálya magyar határig tartó szakaszának tervezett nyomvonala ellen. Leginkább Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) emelte fel a szavát az ügyben, de a lakosság egy része Kelénpatakon (Klingenbach), Cinfalván (Siegendorf) és Zárányban (Zagersdorf) is az autópályát ellenzők mellé állt. Tovább olvasom