Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Beszakadt a csatorna az Ady út-Lövér körút kereszeződésében

Sopron - Beszakadt a csapadékvíz-elvezető csatorna az Ady út és a Lövér körút találkozásánál a nagy esőzések miatt. A helyreállító munkálatokkal a jövő hét végére készülnek el.
Napok óta nehéz közlekedni az Ady Endre út és a Lövér körút találkozásánál: az úttestet nagy kráter – munkaterület – szűkíti le egy sávra, pár tíz méterre szintén egy felbontott útburkolat. Bár mindkét oldalon kihelyezték az útszűkületet jelző és a 30 kilométeres sebességkorlátozó táblát, a járművezetőktől fokozott figyelmet követel a helyzet.

– A múlt heti nagy esőzéskor a Felső-Lövérekből alázúduló víz gyakorlatilag szétmosta a csapadékvíz-elvezető csatorna oldalait – mondta Payorné Vados Gabriella, a helyreállítást végző cég ügyvezetője. – Az ár az út alól kimosta a földet, egy helyen be is szakadt az úttest. A kibontás után szó szerint a levegőben lógott a beton, veszélyeztetve az ott húzódó gázvezetéket. Szerencsére nem történt baleset. A helyreállítást, az új csapadékvíz-elvezető csatorna elkészítését nehezíti, hogy az alámosott részen vízvezeték és egy szennyvízcsatorna is van, emiatt jórészt csak kézi erővel lehet dolgozni. Terveink szerint a jövő hét végéig sikerül befejezni a milliós nagyságrendű munkát, addig a járművezetők türelmét és megértését kérjük.

A gáz-, a víz- és a szennyvízcsatorna miatt jórészt kézi erővel kell helyreállítani a megrongálódott csapadékvíz-elvezetőt. Fotó: Gosztonyi Miklós
A gáz-, a víz- és a szennyvízcsatorna miatt jórészt kézi erővel kell helyreállítani a megrongálódott csapadékvíz-elvezetőt. Fotó: Gosztonyi Miklós

Összefog a város a vízáradat ellen

A városvezetés, a tűzoltóság, a vízművek, az erdőgazdaság és a holding felelősei megbeszélést tartottak, hogyan lehetne védekezni a nagy esőzések okozta áradatok ellen. Az elképzelések szerint az erdős részek és a lakott területek térségében védő földműveket építenek, hogy a hegyről lezúduló víz elvezetése megoldódjék. Ezeket területileg a tűzoltósághoz érkezett bejelentések alapján hozzák létre. A munkálatok napokon belül megkezdődnek. A holding ezzel együtt nagy teljesítményű szivattyúk vásárlását is tervezi. Önkénteseket is szerveznek, akik a tűzoltóknak segítenének nagy esőzések idején.

Olvasóink írták

 • 7. orgona 2008. július 14. 08:20
  „Nem csodalkozom ezen hisz az egesz varosunk csak foltozgatva van,az sem lepne meg ha a varos leszakadna bar ez durva lenne!Az utak olyanok mint a vezetöseg szaggatottan rosszak!”
 • 6. Sorponyi 2008. július 03. 22:29
  „HÁT ILYENEK VAGYUNK!
  MÁR AZ ELEMI KÁROK KAPCSÁN IS EGYMÁST, MÁSOKAT GYALÁZUNK AHELYETT, HOGY LEGALÁBB ILYENKOR ÖSSZEFOGNÁNK.
  Aki pedig társát ilyen színvonaltalanul küldi melegebb vidékre, az legalább ne álcázza hozzászólásnak és legyen bátorsága alá írni is.”
 • 5. egy 2008. július 03. 21:48
  „Kovács Miklósnak hívják tehát a híres vájtfülű gyerekellenes szirénázás miatt mocskolódó köcsögöt(remélem emlékszel még).......menj is el önkéntesnek hátha elvisz a víz a picsába......”
 • 4. egy itt lakó 2008. július 03. 11:02
  „A Schönherr-malom utcában is beszakadt az úttest kb. 3 hete. Igaz csak kisebb részen, de annyival elintézték, hogy kiraktak egy 30-as táblát BALESETVESZÉLY felirattal. 5 méterrel arrébb vége az úttestnek, tehát nem hiszem hogy valaki nagyon száguldozna errefelé. De akkor ezzel el van itézve?!
  Hetek óta kerülgetjük a táblát, amit egy nagyobb szél felborít (már párszor előfordult), de meddig?
  Jó lenne ha végre itt is történne már valami!”
 • 3. Scarbantiaman 2008. július 02. 07:38
  „Önkéntesnek jelentkezem.
  Ahogy az elfoglaltságom, időm engedi szívesen segítek.
  (Pillalatnyilag ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy bármikor, mivel nem vagyok alkalmazásban)

  Kovács Miklós
  Frankenburg u. 2/B.”
 • 2. erdész 2008. július 02. 07:34
  „A forgalmat meg írányítani kellene mobil közlekedési lámpákkal!!!!!!!!!”
 • 1. ubulka 2008. július 02. 06:51
  „AZON SEM CSODÁLKOZNÉK HA AZ EGÉSZ ÚTHÁLÓZAT TÜNNE EL SOPRONBÓL!ITT NEM SZOKÁS MINŐSÉGI MUNKÁT VÉGEZNI!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabálytalanul rögzített rakományok

Győr-Moson-Sopron - Az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó telephelyek környékén folytatott… Tovább olvasom