Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Besurranó tolvajokat keresnek

A soproni rendőrség 3 fiatalember után nyomoz, akik 18-20 év közöttiek, és lakásokba surrantak be lopni.
özv. Horváth József
Sopronban különböző ürügyekkel csöngetnek be lakásokba ismeretlenek; elterelik a háziak figyelmét és ellopják az értékeket. Van, hogy kopogtatás nélkül is benyitnak. A rendőrség három fiatalember után nyomoz.

– Ahogy a kis szobából a nagyobbikba léptem, megdöbbenésemre egy vadidegen fiatalemberrel találtam szembe magam – meséli történetét a földszinti lakásban élő özv. Horváth Józsefné, akitől százötvenezer forintot loptak el. – Kérdeztem, mit keres itt? Mondta, nyitva volt az ajtó – pedig mint kiderült, a felső ablakon át benyúlva sikerült eltolnia az ajtó reteszét –, s csak azt akarja megkérdezni, merre van a nagytemplom? Gyanús volt a dolog, de azért kikísértem a ház bejáratáig, s mutattam, merre menjen. Ekkor egy másik fiatal is nagy sietve kiment az udvarról, még köszönt is. Amikor visszatértem a lakásba, minden világossá vált: megloptak, az unokámnak félretett 150 ezer forintomnak hűlt helyét találtam. Aznap vettem ki a bankból a pénzt, hogy odaadjam neki...
Sopronban az elmúlt időszakban ismeretlen fiatalok legalább öt alkalommal károsítottak meg olyan embereket, akikhez midenféle légből kapott ürüggyel kopogtattak be.

A gyanúsítottak
Kattintson a képre >>
– A város legkülönbözőbb részein, főképpen a tömbházak földszinti lakásaiba csengettek be a tolvajok – részletezi a fiatalok módszerét Lőrincz Zoltán őrnagy, a kapitányság nyomozati alosztályának vezetője. – Megtörtént, hogy egyikük autóvásárlás miatt csöngetett be egy lakásba.

Amikor mondták, rossz helyen kopogtat, hirtelen fejfájásra panaszkodva vizet és gyógyszert kért, így jutott beljebb. Majd megkérdezte, merre van a Petőfi tér? Míg a házigazdák – csak kilincsre zárva az ajtót – kikísérték az utcára, hogy útbaigazítsák, addig a tömbházban rejtőző társ gyorsan átkutatta a lakást, s minden értéket – pénztárcát, ékszert – magával vitt. Esetenként 30-50 ezer forint volt a zsákmány, ám megesett, hogy 150-200 ezer forintos kárt okoztak.

Fokozott óvatosságra intette az idős, egyedülálló embereket Mészáros Mária, az alosztály kiemelt főnyomozója is.
– A tolvajok kedvelt módszerei közé tartozik, hogy kifigyelik a földszinti lakásokban élők szokásait – mondta. – Amikor látják, hogy valaki az előkertbe megy virágot gondozni, s így a lakását sem zárja kulcsra, akcióba lépnek, s néhány pillanat alatt sok értékkel távoznak. A rendőrség a személyleírások alapján keresi azt a három, 18-20 év közötti fiatalembert, akik alaposan gyanúsíthatóak a bűncselekmények elkövetésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lenck-villa: jobb sorsra érdemes

A Soproni Múzeum Deák Téri Néprajzi Gyűjteménye 2003 tavaszán zárt be, azóta sem nyitott ki újra. Tovább olvasom