Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bérelni is lehet felszerelést

Manapság a téli sportokban is megvan a trend. A síelésben a carving a divat, a snowboardozást inkább a fiatalabb korosztály választja. Sopronban több helyen lehet vásárolni, vagy bérelni felszerelést.
Ha ezekben a havas napokban kedvet kapnánk valamelyik téli sporthoz, a városban három helyen bérelhetünk felszerelést. A boltvezetők elmondták, manapság a carving síelés a legnépszerűbb, mindenki azt szeretné kipróbálni. Ez „piskóta" alakú léccel történik, ami a kanyarodást könnyíti meg, és más technikát igényel, mint a hagyományos egyenes sítalp. A fiatalok körében egyre elterjedtebb a snowbordozás. Noha Sopron földrajzi helyzete ideális lenne a sífutáshoz, kialakított túraútvonal még nincs az erdőben. Szomszédunknál, Ausztriában viszont – főként az idősebb korosztályból – sokan hódolnak ennek a sportnak.

Oktatást is vállalnak

Farkas László, a Neilpryde szörf- és snowboardbolt (Sopron, Lackner Kristóf utca 60.) tulajdonosa szerint a snowboardot egyre többen kipróbálják, mind az alpin, mind a freestyle változatát. Boltjában mindegyikhez lehet vásárolni és bérelni felszerelést. Aki igényeli, a közeli Semmeringen és Unterbergen oktatást is kérhet. A hétvégeken és az iskolaszüneti napokon nagy a kereslet a kölcsönözhető felszerelésekre. Deszka bakanccsal és a tetszőleges kötéssel egy napra 1900, három napra 4500, egy hétre 10.000 forintba kerül.

Borossy Katalin szerint, aki a Sun Sport (Sopron, Kertvárosi utca 20.) kölcsönző tulajdonosa, az elmúlt kilenc évben csökkent az érdeklődés a kölcsönzés iránt. Aki rendszeresen hódol e téli szenvedélynek, az saját felszereléssel rendelkezik. Az érdeklődők elsősorban a carving léceket keresik. A Sun Sportban bérelhetünk korcsolyát, szervizeltethetjük léceinket, és ha már meguntuk azokat, bizományban értékesíthetjük is. Egy teljes felszerelés napi 1000 forintba kerül. Öt–hat napra már 4.000 forintért teljes felszereléshez juthatunk.

Vakszolás, talpjavítás, élezés

A Szenko-Sportban (Sopron, Lövér körút 26.) hagyományos léc, carving sí, big foot, snowboard és korcsolya várja az érdeklődőket. Itt kérésre beállítják a kötést és szervizelik a léceket. Vakszolást, talpjavítást, élezést is vállalnak. A korcsolya napi bérleti díja 600 forint, de félnapra is kölcsönözhetjük. A sílécek – minőségtől függően – 600–1200 forintba kerülnek naponta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszökött egy bika

Rakodás közben elszabadult egy bika a soproni vágóhídról tegnap délelőtt. Kalandozása során… Tovább olvasom