Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Bentmarad az SVSE? Az elnök még a kezét is eltörte

Több terv is van arra, hogy a következő szezonban is a másodosztályban szerepelhessen az SVSE. Az elnök nem elégedett a csapat teljesítményével.

Skála János.
Skála János.
- Csapatunk az első másodosztályú idényében csupán a legjobb kieső helyen végzett, már csak ezért sem lehetek elégedett - kezdte Skála János, az SVSE sportklub elnöke, akivel egy hétvégi sportsérüléséből fakadóan - eltörött a keze - a soproni kórházban beszélgettünk. - A cél az volt, hogy kerüljük el a kieső zónát és a biztos bentmaradást jelentő középmezőnyben végezzünk. Ez nem valósult meg. Most azon dolgozunk, hogy a város első számú labdarúgó csapata a jövőben is a másodosztályban maradhasson. Több forgatókönyvünk van erre.

Korábban hallani lehetett arról, hogy adott esetben lesz NBII-es visszalépő, miként arról is, hogy egyes NBIII-as egyesület anyagi okok miatt nem lépne magasabb osztályba.

Úgy tűnik, pályán kívül az SVSE-nél mindig történik valami. Emlékezzünk a tavalyi történésekre. Ekkor még tüntetést is szerveztek a csapat körül. Vagy arra, amikor szóba hozták: ha nem nyerik meg az NBIII-at, akkor Egertől veszik meg az indulási jogot. Városszerte most azt hallani, hogy a Baja lépne vissza a másodosztálytól. Igaz, a Duna parti város is megkapta az indulási jogot. Az NBII-ben a nevezési határidő június 19-én jár le. Akkora minden kiderül...

- A csapat nem kapott szabadságot, a játékosok edzésben maradtak - folytatta az elnök. - Előfordulhat, hogy osztályzót kell játszani. Így fontos, hogy formában legyenek. Egyelőre a bentmaradás elérése a cél. S ezt követően rövid időn belül dönteni kell az igazolásokról. Már csak azért sincs sok idő a gondolkodásra, mert a jó képességű játékosokra hamar lecsapnak.

Az SVSE a 2011/12-es idényben meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott. Ősszel 18 ponttal a 10-ik helyen fordultak. Végül a 14-ik helyen, 30 ponttal végeztek. Tavasszal hat új játékos érkezett. A kispadon Végh Tibort Soós Imre váltotta. A véghajrában négy külföldi játékost is leigazoltak.

- Az edzőváltás indokolt volt, ám úgy tűnik, későn fordult be a hajónk a jó irányba, és nem tudott bevitorlázni a biztonságos kikötőbe - tette hozzá Skála János. - Idény közben a közös érdekek megváltozása miatt Lazic Bojan is távozott. Neki sokat köszönhet a csapat, de arról még nem volt szó, hogy a jövőben számítanánk-e a szakmai stábban a munkájára.

Mint megtudtuk, az eddigi tervek szerint, de a végső szót a vasúttársaság vezetősége mondja ki, a jövőben is számíthatnak a GYSEV Zrt. támogatására. Arról még tárgyalnak, de szinte bizonyos, hogy ősszel is a Káposztás utcai stadionban lesznek a mérkőzések. Továbbá a soproni önkormányzattal, és a szponzorokkal is egyeztetnek a támogatás folytatásáról. Igaz, sok függ attól, hogy NBII-es, vagy NBIII-es lesz az SVSE.

- Akárhogy is alakulnak a dolgok, a következő év még nehezebb lesz, mint az idei - szögezte le Skála János. - Jövőre átszervezik az NBII-őt. Akkor az első hat helyezett csapat bentmaradása lesz biztosított. A célunk az, hogy köztük legyünk. Az esetben, ha ősszel NBIII-ben indulna a csapat, - ezt egyáltalán nem szeretném, - akkor a kitűzés az, hogy egy éven belül visszatérjünk a magasabb osztályba. Igaz, a bemutatkozásunk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de úgy gondolom, nincs messze az az idő, amikor akár bajnokságot is nyerhetünk.

Olvasóink írták

 • 10. raptor12 2012. június 08. 21:22
  „Soproniakban(is) gondolkodjanak, hogy legyen szerethető a csapat!
  Nem kell ide a szerb!!!”
 • 9. pumukli59 2012. június 06. 22:35
  „A kölcsön játékosokkal és idegen légiósokkal kiesett a csapat! Lehet stratégiát váltani. A város vezetésnek nem kell a labdarúgás, ezt már bizonyította. A bajai vonal már elúszott. Lehet tovább dolgozni és reménykedni.”
 • 8. mindigsoproni 2012. június 06. 18:16
  „Lehet,hogy itt focizok "vagy Nem ".
  Kéne egy kapus meg egy kapusedző mert ez így vicc,Csapatjátékot kéne edzetni velünk vagy "velük " :)
  Vagy még pár osztrákos magyar focistát Soproniakat,felhívni hogy :Te gyere már be egy kis nyugdijasfocira,simán dobogosok lehetünk 2 osztályba.”
 • 7. L.L.ZS. 2012. június 06. 12:10
  „Lehet,hogy több soproni játékos kell a csapatba és látványosabb játék, szerethetőbb csapat, sőt soproniként nagyobb tenni akarással játszó emberek nemcsak jobb eredményt,de több nézőt is hoznának!
  Akár a soproni kispályáról is lehetne igazolni! Komoly értékek vannak ám ott is !!!”
 • 6. pulci 2012. június 06. 12:01
  „Ez most komoly, hogy 25 milliót kapnak nb2-es csapatok jogdíjakból???
  Akkor hülyék lennének nem indulni és csak gratulálni tudok Skála úrnak és többi hozzáértő soproni vezetőnek ha ebből kimaradunk.
  Nagy lehetőség lett volna jövőre egy 50 milliós költségvetéssel nekivágni szezonnak de akkor marad a siránkozás ...”
 • 5. plaane 2012. június 06. 11:09
  „"...most azon dolgozunk,hogy a ... csapat...az nb2-ben maradhasson" -nem focival,hanem valami mással,ez a mai magyar csúcssport!”
 • 4. skandi 2012. június 06. 10:08
  „Arrogáns, dilletáns ember, aki évekkel ezelőtt még a csapat közelébe sem ment. Hozzáértőkre, a soproni fociban már valamit letett emberekre meg nincsen szüksége. Ez az eredménye. A soproni szurkolók látják csak kárát sajnos.
  Baja ügy: http://pepsifoci.hu/node/114122
  Ha csak elnök maradna és nem döntő ember akarna lenni, akkor most is NBII-es csapatunk lenne.
  sorok_köztnek meg igaza van. Mást nem is írok, mert beperelnek. Felháborító ez a parasztvakítás, a cinkos városvezetés meg hallgat, minden jó így ezek szerint.”
 • 3. sorok_közt 2012. június 06. 09:51
  „Már megbocsásson Skála úr, de a legjobb kieső helyen a Honvéd II. végzett. Sőt A REAC is több pontot gyűjtött...”
 • 2. pulci 2012. június 06. 09:26
  „Bajnokságot nyerjünk nb2-ben ???????????
  Érjünk már vissza realitások talajára ha bent maradnánk már az sem mi "hibánkból" lesz de ő is említi, hogy jövőre szűkül majd NB2 még sokkal nehezebb lenne bent maradni főleg, hogy nyugati csoport már így is erős...
  Nem tudom mi értelme van ennek az ámításnak remélem néhány héten belül már tiszta vizet öntenek pohárba és sikerül normálisan igazolni.
  Skála úr meg nem is politikus nincs szükség rá, hogy hazudozzon de lehet csak nb3-ra gondolt amikor bajnokságot akar nyerni...”
 • 1. nagyonfááj 2012. június 06. 09:12
  „Csabikám! A keze mellett az agyát is megoperáltad Scala úrnak? Mert elég nagy sületlenségeket beszél!! Vagy ez még a Propofol hatása? Nem tudhatjuk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékszik? Tíz éve lett bajnok a GYSEV-Ringa - Fotók, videó

Tíz évvel ezelőtt, június elején nyerte meg a kosárlabda bajnokságot a GYSEV-Ringa. A bronzérmes… Tovább olvasom