Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Bennégett a házban egy ágfalvi férfi

Sűrűn gomolygó füst borította el szerda délután az ágfalvi Fő utcát. Az egyik családi házban.

Kigyulladt családi házhoz riasztották tegnap a tűzoltókat Ágfalvára. Kiérkezésükkor – miután egy gázpalack is felrobbant odabent – már összegyűlt a falu apraja-nagyja. A szóbeszéd szerint senki nem volt az épületben, az oltás során azonban megtalálták a ház egyik lakójának holttestét.

Sűrűn gomolygó füst borította el tegnap délután az ágfalvi Fő utcát. Az egyik családi házban – lapzártánkig tisztázatlan okból – tűz ütött ki, mely miatt egy odabent tárolt gázpalack is felrobbant. Egy másikat még időben sikerült kihozni.

A tűzoltók hosszú ideig az oltással, majd a sűrű füst kiszivattyúzásával foglalatoskodtak, de munkájukat megnehezítette, hogy a robbanás gyakorlatilag „járhatatlanná tette" az épület helyiségeit. Odabent minden romba dőlt és a ház utcafronti oldalán ekkorra már többcentis repedés keletkezett. Az előzetes vélekedések ellenére, az épületben mégiscsak volt valaki a robbanás idején. A füst eloszlása után a lakhatatlanná vált ház padlóján megtalálták az ott élő idős férfi maradványait.

– Tavasszal elhunyt édesanyám 83 éves férje élt a ház utca felé eső lakrészében, de úgy tudtam, elment Sopronba az egyórás busszal – mondta az utcán állva B. I. a ház tulajdonosa, akit a kocsmában ért utol a hír: kigyulladt a háza.
– Én éppen a hólapátolást fejeztem be és a barátokkal beültünk egy fröccsre. A szomszédok is mondták, látták az utcán mostohaapámat. Nem volt különösebben szoros, vagy jó kapcsolatunk anyám férjével, szinte csak akkor beszéltünk egymással, ha nagyon szükséges volt. A házat egyébként biztosítottuk – tette hozzá B. I.

Mint szerdán kiderült, a 83 éves B. J. valóban távozott kora délután otthonról, azonban csak a boltba ment, onnan pedig vissza a Fő utcai házba. Még nem tisztázott, hogy halálát a füst vagy a robbanás okozta. A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó a Bank Burgenland

Az Equilor magyar pénzintézet is tett vásárlási ajánlatot a Bank Burgenlandra – erősítette meg… Tovább olvasom