Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Bemutatkozik a kophaza.kisalfold.hu

Kópháza - Mogyorósi Péter és segítője, Schwarcz Roland szerint a www.kophaza.kisalfold.hu online klub a helyi közösségi élet egyik új, sokszínű fórumává válhat.
A közösségi színtér egyik új fóruma lesz

A Kisalföld által útjára indított online klubhálózat kópházi felelőse, Mogyorósi Péter, a 25 éves közgazdász a Kópházi Fiatalok Kulturális Szervezetének is alapító tagja és a helyi Koljnofsko Kolo horvát nemzetiségű táncegyüttes vezetője.

– A Kisalföld települési online klubjának kópházi indításánál a legfontosabb szempont, hogy a község horvát nemzetiségi, ugyanakkor németül is ért a többség – fogalmazott Mogyorósi Péter, aki maga is horvát édesanya és magyar édesapa leszármazottja. – A faluban magyarok, horvátok és kisebb számban németek élnek.

Mogyorósi Péter (jobbra) és Schwarcz Roland nagy lelkesedéssel indítja a www.kophaza.kisalfold.hu weboldalt és az online-klubot.
Mogyorósi Péter (jobbra) és Schwarcz Roland nagy lelkesedéssel indítja a www.kophaza.kisalfold.hu weboldalt és az online-klubot.


– Az itteniek jó kapcsolatát egy gondolattal lehetne jellemezni: három nyelv, egy szív – mondta Mogyorósi Péter. – Mindez annyit jelent számunkra, hogy a kisalföldes online oldalunkon a magyar mellett a horvát nyelvet feltétlenül, és a németet is alkalmazni fogjuk. Így szeretnénk szolgálni a három nép barátságát.

Elsősorban a fiatalokat célozzuk meg, akik Kópházán eleve kitűnnek a horvát hagyományok őrzésével és gyakorlásával. Sokszínű programajánlóval, illetve a rendezvényekről képes-videós beszámolókkal töltjük meg a weboldalt. A soproni horvát napokon lép fel legközelebb a táncegyüttes, majd a horvátországi bibinjei turnénkról is készítünk összefoglalót. Arra is törekszünk, hogy a nagyobb érdeklődést kiváltó helyi közéleti események is felkerüljenek a www.kophaza.kisalfold.hu-ra.

– A hírek, események és programok mellett szólásokkal, animációkkal, aforizmákkal, vidám történetekkel szeretnénk szórakoztatóvá varázsolni a weboldalt – vette át a szót a 17 éves Schwarcz Roland, aki nagy szakértője a számítógépek világának. – Blogban és amennyiben lehetséges, chatben is gondolkodunk, hogy honlapunk egyfajta fórumszerepet is betöltsön. Tervezzük, hogy egy-egy program apropóján összejövetelt is szervezünk a klubtagoknak, hogy a virtuális klubhálózat a gyakorlatban is élő lehessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybírósághoz fordul az ipartestület

Régió - Alkotmánybírósághoz fordul az ipartestület. Károlyi Gyula országos alelnök szerint… Tovább olvasom