Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Bélyeg Sopron tiszteletére

A háromnapos Alpok–Adria Bélyegkiállítás kísérőprogramjaként a Magyar Posta pénteken mutatta be Sopront ábrázoló bélyegnapi sorát és blokkját.


A Liszt Ferenc Konferencia- és Művelődési Központ ad otthont a háromnapos Alpok–Adria Bélyegkiállításnak. A rendezvény kísérőprogramjaként a Magyar Posta pénteken mutatta be Sopront ábrázoló bélyegnapi sorát és blokkját.

A bélyeggyűjtés korábban közkedvelt hobbi volt, mára azonban jócskán veszített népszerűségéből. Az okokról Czirók Dénest, az Alpok–Adria Bélyegkiállítás szervezőbizottságának vezetőjét kérdeztük.

˝Egy társadalmi szervezet annyit veszít a népszerűségéből, amennyivel a tagok aktivitása csökken. Korábban ráadásul csak az juthatott hozzá új magyar bélyegekhez, aki tagja volt a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének, napjainkban pedig nincs ilyen kényszer. A korábbi kétszázezres létszámnál így jóval kevesebben vagyunk. Megváltozott a világ és ehhez nekünk is alkalmazkodnunk kell. A fiatalokat jobban érdekli az internet és a számítógépes játékok, mint a bélyegek, amin igyekszünk változtatni. Ezzel a rendezvénnyel is szeretnénk népszerűsíteni a bélyeggyűjtést.˝

A nívós nemzetközi kiállítás a gyűjtőknek és a laikusoknak is tartogat érdekességeket. Fotó: Lakner Gábor
A nívós nemzetközi kiállítás a gyűjtőknek és a laikusoknak is tartogat érdekességeket. Fotó: Lakner Gábor

A hét országot tömörítő Alpok–Adria Filatéliai Munkaközösség idei kiállításának Magyarország ad otthont, a főszervező Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége pedig Sopront választotta helyszínül.

A kiállítás alkalmából kiadott emlékérem és emlékív szintén soproni vonatkozású.
˝Az egész Alpok–Adria kiállítással párhuzamosan megrendezzük a Hunfila 2010 néven futó »Magyar Mesterek Kupája« versenykiállítást. Ezen azok a magyar gyűjtemények vehetnek részt, amelyek az elmúlt években a legrangosabb világversenyeken a legjobb helyezéseket érték el. Ezek a gyűjtemények, melyek világritkaságokat is tartalmaznak, általában csak külföldön láthatók. Köztük vannak több tíz- vagy százmilliós értékű különlegességek is.˝

A rendezvényhez kapcsolódóan a Magyar Posta pénteken kiadta bélyegnapi sorát és blokkját, melyek Sopront mutatják be. A kiállítás alkalmából kiadott emlékérem és emlékív szintén soproni vonatkozású. A kiállítás – amelyet bélyegbörze és emlékbélyegzés is színesít – szombaton 9-től 18 óráig, míg vasárnap 9-től 14 óráig tart nyitva és belépődíj nélkül látogatható.

Olvasóink írták

 • 3. naplopo 2010. március 29. 09:27
  „Szívesen megnéztem volna 1 fényképet a bélyegről h kicsit tájékozottabb legyek.
  ......”
 • 2. RábaViktor 2010. március 28. 11:12
  „Orfeusz!!
  Ezzel arra akarsz célozni, hogy a doktor úr megint bevitte a családját potyázni? Miért baj ez? Legalább nem kell ilyenkor otthon főzni az asszonynak! MIndíg így szokták. Most tűnt fel? Mindent "szarozni" fog utólag, de közben jól érzi magát. A kiállítás ettől függetlenül tényleg jó? Szerdán én is megnézném ha érdemes.”
 • 1. Orfeusz 2010. március 27. 19:00
  „Végre a Lisztben egy értékes bélyegkiállítást láthattunk, eddig soha nem látott érdekességű és értékű bélyegekkel, ritkaságokkal. Sopron gyakrabban is megérdemelne nemzetközi bélyegkiállításokat. Jól
  szervezett rendezvény résztvevői lehettek a látogatók, rangos megnyitóval és ízléses fogadással. Erre tanú lehet a soproni közéleti rendezvények bennfentese, igaz magát általában meghívó nélkül megmutató Máté doktor is. Ha ő ott van, színvonalas az esemény, jó a fogadás.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gondolkodást is tanítani kell

Nem tanítják meg gondolkodni a gyerekeket, ez a magyar oktatási rendszer egyik nagy hibája –… Tovább olvasom