Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Belterületi utakat alakítanak ki, felújítják a Vándor Sándor utcát Sopronban

Két gyűjtőút fejlesztés is megvalósul a városban, egy több mint 313 millió forintos összköltségű beruházással.

Sopron önkormányzata több mint 235 millió forintos uniós támogatást nyert el a ˝Belterületi utak fejlesztése˝ című pályázati kiírásban a város gyűjtőútjainak kialakítására és felújítására. Az uniós támogatás lehetővé teszi, hogy két gyűjtőút fejlesztés is megvalósuljon a több mint 313 millió forintos összköltségű beruházással.

A belváros tehermentesítése érdekében megépítik a nyugati forgalmi gyűrűt, melynek egyik legfontosabb eleme a Vándor Sándor utcai szakasz gyűjtőúttá történő fejlesztése.

Így a Baross és Somfalvi utak között létrejövő kapcsolattal egy jó minőségű, a kamionforgalom lebonyolítására is alkalmas útszakasz kapcsolódik be a város közlekedésébe. Az út mentén gyalogos- és kerékpárút megépítésével a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is biztonságosabbá válik.

A projekten belül két gyűjtőút fejlesztés (Vándor Sándor u. és Tarló sor), valamint egy gyűjtőút (Mikoviny u.) és egy települési főút (Lackner Kristóf u.) felújítás is megvalósul, mely a Mikoviny utca az Alsólővérek forgalmát gyűjti össze és kapcsolja be a Bajcsy-Zsilinszky utcán és a Lövér körúton keresztül a városközpont irányába. Mivel az út egyik szakasza nagyon rossz állapotban van, ezért itt a burkolat egyenletes felületet kap, mellyel a kátyúk baleset-veszélyessége megszűnik.

A Lackner Kristóf utca pedig 568 méter hosszan kerül felújításra.

A Pesti Barnabás út - Tarló sor csomópontban is létrejön egy új biztonságos útcsatlakozás, felváltva ezzel a mostani rossz állapotú torkolatot. A Tarló sorhoz tartozó Tómalom településrészen a szilárd burkolat kiépítése javítja a lakók életminőségét, a lakóterülethez közeli, helyi és helyközi autóbuszmegálló biztonságos megközelítését.

Sajtótájékoztatón jelentette be Abdai Géza alpolgármester a Vándor Sándor utcában, hogy elkezdődött az utca felújítása. Eddig a jelentős költségek – amelyek elsősorban a közműkiváltások miatt adódtak – nem tették lehetővé, hogy a mindenkori városvezetés saját erőből valósítsa meg az utca rendbetételét. Pályázati lehetőségre vártak, s most most elkezdhették a munkálatokat. A beruházás közel 136 millió forintba kerül, az átadás jövő év június végén lesz.

A fejlesztésnek során 254 méter hosszú és 7 méter széles új út készül, emellett csapadékvíz-elvezető csatorna is létesül. A házak szegélyezte oldalon járdát és kerékpárutat építenek, 1500 négyzetméteren pedig füvesített területet hoznak létre.  A sörgyár előtti részen 66 méter hosszan újítják fel az úttestet. A beruházás közvetlen célja a Baross és a Somfalvi utak közötti kapcsolat megteremtése egy jó minőségű, kamionforgalom lebonyolítására is alkalmas út kialakításával.

Olvasóink írták

 • 15. pete05 2011. július 13. 09:51
  „Tényleg elkezdtek valamit csinálni az úton ha jól láttam akkor a csatornákat viszik mélyebbre.
  Tényleg volt itt az úttat megnézni a alpolgármester úr és brigágya és adtak is valami riportot a Sopron TV-nek meg szerintem a M1 regionális TV-nek is - és ahogy hallottam volt a lakok felé egy jó meg egy rossz híre is. A jó az hogy megcsinálják az úttat rendesen ( ha megcsinálják ) a rossz pedig az hogy a kamion forgalom maradt mert gyűjtő út lesz szóval a házak és a kerítések tovább repednek és továbbra is arra kell figyelni hogy mikor ne üssön el a kamion ha kilépsz otthonról.
  Szóval örülök is hogy megcsinálják az úttat meg nem is!!!! :-(((

  EGY AZ UTCÁBAN LAKÓ”
 • 14. Spani 2011. július 12. 22:56
  „Kedves Herbs! Nem akarom védeni a Heinekent, igaz amikor a parkolóba vezető utat felújították még Brau Union volt, de tudomásom szerint a Sörgyár a területe előtti utat megcsináltatta, ami, miután kész lett átment az Önkormányzat tulajdonába. Bocsi, de ott van egy pár kereskedő. Nekik miért nem jutott eszükbe, hogy hozzájuk is valahogy bejussanak??? Egy ilyen út rendbetétele nem kis pénz. Miért adjanak utat szinte ingyen a városnak?? Hülyék lesznek. Azon kívül pedig nézz utána, hogy csak a Sörgyár helyi adóiból mennyi pénzt vett be a város, az vajon hová lett??? Egy pár útszakasz már kijött volna belőle. Nem hiszem, hogy a Sörgyárat kellene ezért okolni.”
 • 13. naplopo 2011. július 11. 15:03
  „Rendbe lehetne tenni a Barátság (7-pecsét) parknál is az Udvarnoki utcát, kb 50 méterről van, szó, mert ugyanolyan, mint a Vándor Sándor utca, csak nem homok, hanem szétrepedezett aszfalt. Minden évben jönnek oda a japánok, és bécsiek a Páneurópai piknik miatt megnézi a japán-kertet, és azon az úton mennek. Égő.”
 • 12. mindigatutit 2011. július 11. 09:47
  „a terv utcában áldatlan állapotok vannak.mikor sörkiadás van a kamionok között sokszor lehetlen elmenni.(a múlt héten éppen egymás mellett álltak).valamit tegyen a sörgyár mert az az út nem az ÖVÉK!!!”
 • 11. gmentes 2011. július 10. 20:47
  „Nahát. A temetőnél feltalálták azt a parkolási rendszert, amit pl. Bécsben már bő 20 évvel ezelőtt alkalmaztak: a rövid idejű parkolási zónát. Vagyis mondjuk fél óráig ingyen lehet parkolni, utána lehet menni. Azóta egy zseni felfedezte a ma már mindenhol alkalmazott fizetős parkolást. Ami azért furcsa szolgáltatás, mert nem kapunk érte semmit. Ja, és az adókból épült parkolókba kegyesen beállhatunk. Remélem a következő fázis ez lesz a temetőnél is! :)”
 • 10. Kuvasz 2011. július 10. 11:13
  „Még egy közlekedéssel kapcsolato hozzászólás és utána együttesen lehet c... bocs. moderálni.
  Aki kitalálta a temetőnél a parkolóórás várakozást, annak kívánom, hogy az ő temetésére érkező gyászolók fizessék a büntetéseket.
  Hogy képzelik, valaki jön temetésre vidékről, fogalma sincs a soproni áldatlan közlekedési helyzetről, nincs parkolóórája (ja! egyébként hol lehet ilyet beszerezni?) siet a temetésre és a vége a büntetés.

  Ez a módszer a harmadik fajta parkolási rendszer a városban. A közlekedési gondokat nem tiltással, hanem szervezéssel kellene megoldani.”
 • 9. Kuvasz 2011. július 10. 11:07
  „A Mikoviny úton is elkezdték, de a tempó nem valami erős. Gondolom, megint el kell terelni a buszforgalmat, de megéri, csak időben kapjanak tájékoztatást az utasok.”
 • 8. herbs 2011. július 10. 08:04
  „A Vándor S. utcában állítólag el is kezdték már.De -véleményem szerint-ahogy az audi is meg tudta csinálni a gyárához vezető utakat,úgy a Heineken se szakadt volna bele,ha rendbe teteti azt az utat,amin az ő kamionjai is járnak-és volt közük hozzá,hogy így néz ki az út-vagyis ami még maradt belőle.”
 • 7. orion1 2011. július 09. 22:06
  „Multkor láttam kint volt a tv, meg valami képviselő, vagy polgármester a vándor s. utcában, felvétel előtt odaszóltak a melósoknak, hogy akkor dolgozzanak :)”
 • 6. kingbogesz 2011. július 09. 09:40
  „A Tómalmon a Tarló sori kereszteződésben kint van a fejlesztést hirdető tábla, aszerint a projekt 2011. július 1. - 2012. május 31.-ig tart. Hiszem ha látom...”
 • 5. orkodo 2011. július 09. 00:46
  „Jéé! Rájöttek, hogy járhatatlan? Hány évükbe is telt? 7-10? Borzasztó... Egyébként szép tervek, csak legyen is belőle valami... És lehetőleg ne télen, amikor amúgy káosz közlekedni, ráadásul felrepedezik a fagyban az aszfalt. Talán idén nyáron ha belehúznak... de most mit lehet jósolni az eddig látottak után? Talán 2013-ban?”
 • 4. józanparaszt 2011. július 08. 20:49
  „hát én sem hiszem, hogy ebben az évtizedben lesz ebböl valami..”
 • 3. polgmester 2011. július 08. 18:10
  „Már akkor sem hiszem el ha elkészül!10 év <moderálva> út-10 év míg elkészül!
  Ha 254 méternél hosszabb,az út akkor kimarad az a rész,mert nincs belekalkulálva?
  <moderálva> lesz!”
 • 2. brie 2011. július 08. 17:44
  „Ha már a Vándor S. elkészül, legalább terv szintjén jó lenne, ha megcsinálnák a kulturált átjárást a Besenyő útig a gyalogosoknak, esetleg a bicikliseknek.”
 • 1. Karcsika 2011. július 08. 17:31
  „Az útfelújításoknak már tényleg eljött az ideje.
  Főleg a sörgyár előtt.


  A várkerületet mikor kezdik el felújítani?
  Meddig áll még napi 3 milláért a toronydaru?
  Ki fizeti ezt meg? (naiv kérdés?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TRANSBORDER – öt határ menti település együttműködése

Lépésfalván rendezték a TRANSBORDER nevet viselő, határon átnyúló projekt negyedik és egyben utolsó… Tovább olvasom