Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Beletörődött a kivitelező a Petőfi tér `elvesztésébe`

Sopron - Úgy tűnik, a kivitelező SPT Mélygarázs Kft. is beletörődött abba, hogy a város hozzájárulása nélkül vette birtokba s kapcsolta közúti forgalomba a Petőfi teret. Hivatalosan legalábbis nem tiltakoztak a lépés ellen.

Csütörtök délután óta zavartalan a forgalom a Petőfi téren. Az
autósok gyorsan megszokták, hogy ismét lehet közlekedni ezen a szakaszon. A helyi védelmi bizottság döntése ellen ugyan nem lehet fellebbezni, de kérdés volt, miképp reagál erre a lépésre a kivitelező. Nos, azóta elmúlt négy nap, és – információink szerint – semmi sem történt. Úgy tűnik, az SPT Mélygarázs Kft. beletörődött a helyzetbe. Szerettük volna az ügyvezető igazgató álláspontját is megismerni, de Slosár Gábort többször is hiába kerestük. Ígéretet ugyan kaptunk, hogy visszahívja a szerkesztőséget, de erre lapzártánkig nem került sor.

Szerettük volna az ügyvezető igazgató álláspontját is megismerni, de őt többször is hiába kerestük.  Így csak arra a nyilatkozatára hagyatkozhatunk, amely az egyik  internetes portálon jelent meg.

Így csak arra a nyilatkozatára hagyatkozhatunk, amely az egyik  internetes portálon jelent meg, miszerint partizánakciónak és törvénysértőnek tartja a megoldást, de jogi lépéseket nem terveznek.
Ismert, hogy a védelmi bizottság a múlt csütörtökön döntött úgy, hogy azonnali hatállyal visszaadják a Petőfi téri útszakaszt a közúti forgalomnak. A szakemberek eltávolították az akadályokat, így az autósok már délután birtokba vehették a közutat. Ugyancsak többször írtunk arról is, hogy a soproni önkormányzat és az építtető cég között jogvita zajlik. Közben a mélygarázs ugyan elkészült, de nincs használatbavételi engedélye, mert a kivitelezők eltértek a tervektől és számos minőségi kifogást is emeltek a szakhatóságok. Ezért egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy mikor adják át a város első mélygarázsát.

Olvasóink írták

 • 4. Agyfelmetsző 2008. január 25. 13:51
  „és mi alapján? a kivitelezés nem zárult le az építési szerződésben foglaltak szerint, az önkormányzat önhatalmúlag járt el, ezáltal akár akciójuk szerződésszegésnek is minősület, ami felmenti a céget a garanciális javítások és egyéb tevékenységek elvégzése alól.

  ha ez a tökkelütött polgármester ennyire izgága, akkor célszerűbb lett volna más módon megoldani a kérdést és bírósági úton először követelni és bíróság által kérvényezni a visszacsatolást, nem pedig úgy, hogy majd ő megoldja. Ez nem így működik.”
 • 3. kendermagos 2008. január 24. 10:47
  „az lesz”
 • 2. joco 2008. január 23. 06:47
  „Nem akarok kötekedni, de itt nem lehetne peres uton "rákényszeriteni" a kivitelezöt a hibák kijavitására?kb. olyan modon is ahogy "kendermagos" javasolta”
 • 1. kendermagos 2008. január 22. 08:48
  „rendben. akkor ideje lenne a garanciális munkákat elvégeztetni a kivitelezővel, újrarakatni a kockaköveket, ha erre nem hajlandó, meg kell csináltatni a költségére.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak elvben szabad a határ - Aláírásgyűjtés Fertőrákoson

Fertőrákos - Aláírásgyűjtésbe kezdtek Fertőrákoson annak érdekében, hogy az osztrák oldalon… Tovább olvasom