Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Belehalt sérüléseibe a gyalogos

A kórházba szállítást követően halt bele sérüléseibe az a 68 éves férfi, akit hétfő délután 6 órakor ütött el egy soproni járművezető.
A 38 éves sofőr Sopronkőhida irányából tartott Sopron felé Nissan tehergépkocsijával. A közvilágítás nélküli útszakaszon későn észlelte az útkereszteződésben láthatósági mellényt nem viselő soproni gyalogost. Annak ellenére, hogy járművét azonnal blokkolta, autója elejével az áthaladó férfit elütve a vízelvezető árokba sodorta.

A súlyos balesetet szenvedett gyalogost a mentők a Soproni Erzsébet Kórházba szállították, ahol sérüléseibe belehalt - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. egybuszos 2009. november 19. 18:18
  „Ismét meghalt egy ember ártatlanul, és mások nem törődése miatt. Gondolok itt az illetékesekre, akiket egy ilyen forgalmas hely közlekedése nem érdekel. Az lényeges hogy a Tómalom egyik kis hátsó utcája aszfaltos legyen, de a több száz ember élete már lényegtelen, akik naponta kijárnak a buszmegállóba és haza érve megkönnyebűlnek hogy megúszták ezt a napot baleset nélkül. Pedig csak egy lámpa nem sok, de egy ember élete felbecsülhetetlen. A sebességkorlátozást pedig csak azok tartsák be, akik János telep vagy Tómalom felé kanyarodnak, mert nekik lassítani kell, de az áthaladók csak átszáguldanak ezen a helyen
  Az ,,öreg", mert csak így hívtuk. Egy nagyon jó barátom édesapja volt, kb. 25 éve ismertem. Ritka jó és vidám ember volt. Most is mind nagyon sokszor a fiának segített az építkezésen. 68 éves korát meghazudtolóan dolgozott. Mindig mondtuk neki, hogy ne siessen, annyira ráérünk csak nyugodtan, de ő hajtott, és nem hallgatott ránk. Valahova sietett...
  Megint egy ember értelmetlen, és számomra felfoghatatlan halála!!!
  A barátok és az ismerősök nevében búcsúzunk tőled Öreg, nyugodj békében.”
 • 27. Judieee 2009. november 19. 16:07
  „Ha Tómalmi leágazással szembeni kijáratra gondol, az a terv szerinti kijárat. Oda fog kivezetni majd az aszfaltos út is, ha egyszer elkészül végre. A másik, ami az eredeti kijárat volt (a buszmegállótól Sopron felé) már nincs használatban, mert árkot ástak elé, így oda "kis gyalogos hidat" (pontosabban egy vasrácsot) csináltunk, hogy ne kelljen mindent megkerülni a sárban azért, hogy kijussunk a buszra. Remélem mostmár megoldódnak végre a dolgok...”
 • 26. zeta62 2009. november 19. 13:00
  „Érdekesek ezek a "külterület/belterület" viták.
  Amikor a szántóföldekért jó pénzt lehetett akasztani, akkor gyors volt az önkormányzat. Most, mikor költeni kellene, nem is sokat, akkor megy az egymásra mutogatás. Tény: az út mindkét oldala belterület. Maga az út nem, és gondolom a padka és az árok sem. De az a néhány m-re felállítandó két-két oszlop nem kerülne sokba, bármelyik fél, akiben van felelősség érzet, (akár közösen is) simán megtehetné, csak akarni kellene.
  A másik komoly dolog pedig az, hogy engedik( ???) hogy a nagy kereszteződéseken kívűl fusi kijárókat létesítsenek a semmi közepén, s onnan fordulnak ki a járgányokkal a forgalom elé. Szerintem a következő "balhé" egy ilyennél lesz. NE LEGYEN IGAZAM!!!!”
 • 25. józanparaszt 2009. november 19. 07:47
  „tegnap este jártam arra, vazze ez tényleg kataszrófális! Nagy forgalom, kritikán aluli úton. De amíg Magyarországon 40 milléért 20 centis kilátót építünk, meg milliárdokért a síkságra alagutat és völgyhidat, akkor elszáll minden reményem....”
 • 24. 13.István 2009. november 18. 19:38
  „Elnézést kérek Én csak kérdeztem ! Részvétem a családnak!”
 • 23. egysoproni_ 2009. november 18. 19:09
  „9. hozzászólás Korrekt5!
  15. hozzászólás 13.István
  Miután elhagytad a Szt Mihály temetői körforgalmat... szerinted onnantól kezdve A kőhidai börtönig hol van zebrás gyalogos átkelőhely? Tómalomról meg valahogy át kell jutni az úton, hogy fel tudj szállni a buszra!”
 • 22. Judieee 2009. november 18. 17:29
  „Az előző halálos áldozat a párom nagyapja volt, akkor körbejártunk mindenhol, ahol csak lehetett, hogy tegyenek valamit, hogy ne történhessen meg ez újra. Az ő balesete 2006.11.08-án volt, azóta semmi.. Naponta átéljük újra, mikor leszállva a buszról próbálunk átbotorkálni az úton. Sajnos sok autós oda sem figyel (telefonál keresgél valamit) így nem mindíg segít a mellény, vagy a lámpa a kezünkben. Valaki tegyen már valamit! Rengeteg család lakik ezen a környéken, hánynak kell még elvesztenie egy szerettét ahhoz, hogy észbe kapjanak és csináljanak valamit???”
 • 21. czindi 2009. november 18. 14:33
  „LÁTHATÓSÁGI MELLÉNY!!!! KÖTELEZŐ VISELNI!!!!”
 • 20. Feri1 2009. november 18. 12:01
  „Kedves fifo!
  Jánostelepen a közvilágítás megoldott(lakossági erőből) kivéve a régi telepet,a buszmegállók fejlesztésére az önk. a volánnal együtt pályázott. Viszont külterületi úton csak a MKHT csinálhat bármit is, hiába is kérik a lakosok v. az önk. De mondom, még az út felfestésére sincs pénz (10 liter festék?). Lehet, hogy a löszfalba nem kellett volna alagútat építeni, hanem a pénzt jobban elosztani. (de ez most már magyarsajátosság, sajnos)
  Tómalomra az önk. felszereltette a lámpákat, de az áramszolgáltató packázása miatt még mindig nem világítanak. (ez is magyar sajátosság, sok kis állam az államban)
  A végén leírtat máshogy látjuk úgy állami, mint önk. szinten.”
 • 19. fifo 2009. november 18. 11:45
  „Kedves Feri1!

  Remélem, hogy a leírtak így vannak, akkor csak egy kérdésem lenne: miért ígérik meg minden egyes lakossági fórumon, hogy megoldják a helyzetet, s ha jól tudom a tavalyi évben már a pénz is meg volt rá, csak máshova költötték el , szintén közvilágításra, mivel itt túl sokba kerül a kiépítés és a másik helyen több lámpa került ebből az összegből ki?
  Az hogy nem belterület, az út valóban nem, de biztos megoldható egy -egy lámpa kihelyezése belterületre is!
  Úgy gondolom egyébként politikától függetlenül, minden megoldható csak akarni kellene!
  A hozzászólásában semmi újat nem találtam, mivel jópár éve itt élek, és részt veszek a környék életében!!!
  Ja , én folyamatosan városvezetést írtam, nem nevezve meg egyik oldalt sem, de ezek alapján ön szerint egy oldal van csak a város vezetésében! Érdekes én nem így tudom!”
 • 18. Feri1 2009. november 18. 11:29
  „Kedves fifo!
  Mivel az adott hely nem belterület, a város nem tehet ki oda lámpát, mert jogszabályokba ütközik. Az út fenntartója pedig látszik mit csinál: az út foltozása önmagáért beszél, az út fenntartójának (Magyar állam) nincs pénze még az út felfestésére sem. Tehát mielőtt egyértelmű politikai szándékból az önkormányzatot szidjuk, nézzünk a dolgok mélyére. Pl. az tudta, hogy a Pozsonyi út alján az út fenntartója csak akkor volt hajlandó megoldani a vízátfolyást (500 m-rel elodázni) , amikor az önk. a város pénzéből finanszírozta az állam helyett. Biztosan tudom, hogy az önk. már régóta próbálja megoldani ezt a helyzetet, de az állami és a privatizált cégtől (EON) csak gáncsoskodást kap. Ja, én voltam olyan szorgalmas, hogy útánanéztem a dolgoknak!
  A legfontosabb: részvétem a hozzátartozóknak!”
 • 17. fifo 2009. november 18. 10:50
  „Kedves 13.István
  Se gyalogátkelő, se gyalogosra figyelmeztető tábla, korom sötét van ott este!!!!
  Előzni tilos +60-as tábla van amit sok autós nem vesz figyelembe!!!
  Egyedüli megoldás a kereszteződés megvilágítása lenne!”
 • 16. fifo 2009. november 18. 10:45
  „A napokban kaptak kézhez a környék lakói egy "levelet" melyben a v. vezetés fényezi magát. Idézem a fontos dolgokat: -létrehoztuk a részönkormányzatot( minek ha nem változik semmi), -Évente!!!! lakossági fórumok tartása( na ezek után se történik semmi, csak az igéretek! minden fórumon elhangzik ennek a veszélyes kereszteződésnek a kivilágítási problémája, minden évben megígérik, csak nem bírják betartani az ígéreteket)
  -Virágos magyarország program első helyezés( ebből se futna két lámpára gondolo,)
  -Helyi Téma hetilap ingyenes( gondolom ez se kerül pénzbe a városlakóknak)
  -Páneurópai piknik emlékmű létrehozása( egy pár lámpa ára)
  -eltöröltük az üdülő adóját( gondolom ebből se futotta volna lámpára)-!!!közvilágítást megerősítettük!!!!( hol????)
  -fürdőt felújítottuk( talán nem ártana a forgalom növekedéshet a biztonságos közlekedés biztosítása is)
  -Buszvárók környékét rendbe tettük!!!!!hát ez a rendbetétel eredménye!!!!
  A kéretlen levél költségét is lehetett volna másra fordítani esetleg!!!
  Ezeket lenne érdemes átgondolni a tisztellt városvezetés illetékeseinek!
  Hány balesetre van még szükség, hogy ne csak ígéreteket kapjunk???”
 • 15. 13.István 2009. november 18. 10:33
  „Kérdezném,gyalogátkelő előtt van kitéve tábla ??Az megmond mindent.Szerintem azt illik meglátni .”
 • 14. peskaneo 2009. november 18. 10:16
  „beleptem-nek teljesen igaza van, az az útszakasz egy életveszély, semmiféle felfestés vagy prizma... a tegnapi ködben is csak megszokásból mentem hazafelé... a 60-as tábla is egy nagy baromság, de hát ez a magyar szokás - ha szar az út, tegyél ki egy sebességcsökkentő táblát, az utat még véletlenül se csináld meg...”
 • 13. józanparaszt 2009. november 18. 07:54
  „Sok eröt a soförnek és a családnak is. A baj ott (is) van, hogy megint fordítva kezdték a dolgot (pl. itt az önkorm): elöször adjuk el a szántóföldet (kvázi gyors bevétel a semmiböl), legyen lakópark, aztán majd hozzábiggyesztjük az infrastruktúrát. Nagyjából becsülhetö lett volna, hogy x telken y családban z ember fog ott élni, akik majd mozogni is fognak. Tehát: út kell, gyalogjárda kell, világítás kell, el kell választani a gépjármüforgalmat a gyalogosoktól. például...”
 • 12. humer 2009. november 18. 01:08
  „A felül-alujáró nem oldana meg semmit, egy zebra+ egy sáveltolás jellegű szabályozás kellene az iylen helyekre és természetesen közvilágítás. Ilyesmi: http://www.holmewood.org.uk/holmewood/hz_ts/traffic%20calm%203.gif”
 • 11. beleptem 2009. november 17. 21:45
  „Nincs semmiféle gyalogosátkelő és külterüket.
  Mibe kerülne végre egy gyalogos felül-aluljáró építése vagy egy rendőrlámpa?

  A Sopron-Fertőrákos útvonal eleve kritikán aluli, sötétben meg egyenesen maga rémálom. Nincsenek útfelfestések, sem záró, sem felezővonal. Nincsenek az út szélét jelző oszlopok, prizmák.
  Érdemes kimenni Ausztriába, mondjuk az 50-es főútra. Felfestés, oszlopok, prizmák mindenhol, amik az autó fényében úgy világítanak, hogy ott még 2 üveg bor után sem nagyon lehet eltéveszteni az utat.

  Valami előrelépés kellene, nagyon sokan járnak be onnan (Tómalom, Jánostelep, Sopronkőhida, Fertőrákos) dolgozni, tanulni.
  Nyaranta a Fertő-tó és a Tómalom végett is nagy a forgalom, a biciklisekről nem is beszélve.
  Nekik elvileg ott van a bicikliút, de ez még mindig nem kellőképpen kitáblázott. Mert a Pozsonyi úti körforgalomban a biciklis előbb veszi észre a night club feliratát, mint a kerékpáros útvonalat jelölő táblát.

  Egyszerűen nem értem, hogy ilyenekre miért nincs pénz.”
 • 10. Fannianyu 2009. november 17. 20:33
  „KORREKT5-nek!Mielött bármit is hozzászól egy cikkhez,legyen kedves tájékozódni,ugyanis nincs gyalogátkelő,de mivel majdnem külterületről van szó,nem is hiszem, hogy lennie kellene,viszont a buszra meg valahogy át kell kelni az út egyik oldaláról a másikra.
  Valamint egy teljesen kivilágítatlan útról beszélünk,ahol marha nehéz bármit is észre venni.(nem az autóst védem,mert én is hozzátartozója vagyok az elhunytnak.)
  Az hogy ki volt a hibás,legyen a rendőrség dolga,én személy szerint azt az illetékest tartom hibásnak aki erre a szakaszra,vagyis a buszmegállók közelébe még mindig nem építtetett ki lámpa sort.
  Részvétem a fiainak és családjaiknak!”
 • 9. Korrekt5 2009. november 17. 20:22
  „Már megint a felremagyarázásoknak a tömkelege!

  A szabály egyszerü és nem félremagyarázható;> az utkeresztetedésekben álltalában mindig lévö gyalogos áttjáró, mindenkori fokozott figyelmesség és a szükséges lassitás vagy megállás kötelezö. A fenti esetben az újságiró elfelejtette megirni, hogy van e kijelölt gyalogos áttjáró, ha ez igy van akkor egyértelmü, hogy a gyalogos volt a hibás és itt se nincs semmi magyarázni való.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor lesz múzeum a Rejpál-házból?

Holtponton áll a Liszt Ferenc Kulturális Egyesület és a Páneurópai Piknik alapítvány ötlete, hogy a… Tovább olvasom