Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Beindult a horgászszezon

Folyamatosan telepítik a halakat a Fertőbe és a soproni tavakba.

Az infláció mértékével emelkedtek az idei horgász-, illetve halászengedélyek árai Sopronban, illetve a Fertő tavon. A tavakban a telepítés folyamatos.

Lassan ugyan, de térségünkben is beindul a horgászszezon. Süllőre a hónap végégig nem lehet horgászni, míg a pontyra május elejétől június közepéig lesz tilalom. A többi hal viszont szabadon fogható. Az úgynevezett intenzív halgazdálkodású tavakon a ponty egész évben horgászható. Hargitai László, a Sopron és Vidéke Horgászegyesület elnöke lapunknak elmondta, a korábbi évekkel ellentétben idén a tél közepén is tudtak pontyot fogni, tavasszal viszont alig volt kapás. A horgászok bíznak abban, hogy a friss telepítés hatására ismét jó lesz a fogás.

A Fertő tavon az egyéves felnőtt horgász területi engedély 4600, míg az ifjúsági 2900 forintba kerül. Lehetőség van napijegy megvásárlására is, ez a felnőttek esetében 600, míg az ifjúságnak 350 forintba kerül. Reisch Gábor, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóhelyettese lapunknak elmondta, a tóba eddig már öt tonna nyurgapontyot telepítettek. – Az üzemterv szerint csukából, illetve süllőből az év folyamán 25 és 35 ezer darabot telepítenek majd – tette hozzá az igazgatóhelyettes. – A nemzeti park is jelentkezett a fölművelési minisztérium pályázatára. Sikeres elbírálás esetén további nyurgaponty, valamint őshonos fajták kerülhetnek a tóba.

P. Horváth László

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenezer palántát ültetnek ki

Nagy Zsolt, a Sopron Holding főkertésze szerint a családi házak, lakások erkélyeire, ablakaiba már kihelyezhetők az egynyári növények. Az elmúlt napok jó időjárása azonban csalóka lehet, ugyanis reggelente még előfordulhatnak talaj menti fagyok. Tovább olvasom