Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Behajtják a parkolási tartozásokat Sopronban

Nem dobhatják a kukába a külföldi rendszámú autó vezetői a parkolási büntetőcédulát – a Sopron Holding eredményes kapcsolatot tart fenn egy Londonban bejegyzett társasággal, amely segítséget nyújt a kintlévőségek rendezésében.

Egészen megdöbbentő számot kaptunk a Sopron Holdingtól, amikor arra voltunk kíváncsiak: Sopronban idén hány külföldi rendszámú autó vezetője fütyült a parkolási rendre.

– Az év első tíz hónapjában 6851 büntetőcédulát, a köznyelv szerint „Mikulás-csomagot" helyeztünk el külföldi rendszámú járműveken, amiért nem rendelkeztek érvényes parkolójeggyel. Túlnyomórészt osztrák autókról van szó, de akadt román, svájci, belga, szlovák, amerikai, bolgár, cseh, német, angol, spanyol, francia, olasz, lengyel, svéd és szlovén rendszámú is. A parkolással foglalkozó kilenc alkalmazottunk németül vagy angolul beszél – közölte dr. Komornoki László, a holding vezérigazgatója.

– Ugyanakkor árnyalnunk kell a képet: mint kiderült, a 6061 osztrák rendszámú autóra kitett büntetőcédula mintegy nyolcvan százalékban magyar ajkú tulajdonost érintett – tudatta dr. Komornoki László, a holding vezérigazgatója. Mindez annyit jelent, hogy az osztrákok zöme felismeri a parkolózónát és becsülettel fizeti a díjat; viszont sok honfitársunk hiszi azt, hogy külföldi rendszámú kocsijával megspórolhatja a parkolási költséget s ezzel a büntetést. Pedig a külföldi rendszámú járművekre is vásárolható tíznapos, havi, éves vagy épp előre megváltható napi parkolóbérlet.

Az igazság az, hogy rosszul gondolják azok, akik abban reménykednek, külföldi rendszámmal megúszhatják a büntetést. Működik egy Londonban bejegyzett cég, amelynek egyik fő szolgáltatása a különböző országok parkolási rendszereit üzemeltető társaságok részére felkutatni a vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyó járművek tulajdonosait, üzembentartóit a szigorúan dokumentált – többször lefényképezett – rendszámok alapján.

A Sopron Holding is szoros és eddig eredményes kapcsolatot tart fenn e vállalkozással, amely megbízás szerint vállalja az elmaradt parkolási díj és a bírság összegének behajtását is. Ennek köszönhetően idén a külföldi rendszámú kocsik tulajdonosaitól a kintlévőség mintegy ötven százalékát sikerült már beszedni. A többszörösen tartozó külföldiek esetében kerékbilincset is alkalmaznak az elmaradások befizetési kötelezettségének érvényesítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önmagában nem baj, ha a fiatalok külföldre mennek

A fiatalok menjenek külföldre, de jöjjenek is haza és próbáljanak meg itthon egzisztenciát… Tovább olvasom