Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Befektetőé a gázmotor

Eladta gázmotoros egységét a Soproni Erőmű Kft., az üzemeltetést ugyanakkor továbbra is az erőmű szakemberei végzik.

A Soproni Erőmű Kft. – amelynek tulajdonosa az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. – eladta hat megawatt villamos-, illetve hőteljesítményű gázmotoros egységét. Az anyavállalat a megújuló energiaforrások irányába terjeszkedik tovább, mivel a jelenlegi gazdasági környezetben ezen a területen lát magasabb megtérülési lehetőséget. A cégcsoport ugyanakkor nem tervezi a teljes kivonulást a hagyományos energiahordozókra épülő termelésből sem. A több százmillió forintos vételárat a banki hitelállomány csökkentésére fordítják.

– Az adásvétel nem igényel semmiféle átalakítást a soproni üzemben és a termelőegység működtetését is a Soproni Erőmű Kft. munkatársai végzik. Csupán a berendezés tulajdonosa változott – nyilatkozta a Kisalföldnek Vihar Zsuzsanna, az Alteo kommunikációs munkatársa, aki azt is elmondta, magánbefektetőnek értékesítették az egységet. Az erőmű egyébként 105 megawatt hőteljesítő képességgel és 15 megawatt villamosáram-kapacitással rendelkezik.

Azt is megtudtuk, hogy a gázmotor értékesítésében nem játszott szerepet az erőmű és a Sopron Holding közötti nézetkülönbség.

 Az Alteo elsődlegesen a megújuló energiaforrások kiaknázására összpontosító, tőzsdén jegyzett vállalat. A soproni erőművet 2009-ben vásárolta meg az E.ON-tól. A társaság 2012. évi konszolidált árbevétele 5,5 milliárd forint.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polcokon az idei első Irsai Olivér

Idén is Taschner Kurtnak sikerült elkészítenie az év első Irsai Olivér borát. Az irsai szüretével… Tovább olvasom