Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Befejeződött a lőtéri kettős gyilkosság nyomozása

Minden kétséget kizáróan bizonyítani tudják, hogy a soproni gyilkosságot előre megtervezte a három gyanúsított.

- Minden kétséget kizáróan bizonyítani tudják, hogy a soproni gyilkosságot előre megtervezte a három gyanúsított  - mondta el Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető és Móricz Péter alezredes, életvédelmi alosztályvezető a megyei rendőr-főkapitányságon tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Balról jobbra: Károlyi Zoltán alezredes kezében T. Attila fegyvere, Móricz Péter alezredes kezében V. Roland fegyvere.
Balról jobbra: Károlyi Zoltán alezredes kezében T. Attila fegyvere, Móricz Péter alezredes kezében V. Roland fegyvere.

Az Anger réti sporttelepen hidegvérrel végrehatott kettős gyilkosság ötletadója V. Roland volt, a végrehajtó T. Attila, a bűnsegéd M. Tamás, aki megfigyelőként vett részt.

Korábban:

Az ügyet vádemelési javaslattal adják át az ügyészségnek. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak előre kitervelten, kivégzésszerűen hajtották végre a gyilkosságot.

A soproni lőtéren tavaly áprilisban végrehajtott - két ember halálával végződött - gyilkosságban "előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt" folytatott nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság lezárta.

Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldik meg a megyei főügyészségnek. Az iratok ismertetése a múlt héten, pénteken megtörtént.

Mint arról a Kisalföld a bűncselekményt követően beszámolt, a nyomozók már az elején bizonyítottnak látták, hogy előre megtervezte a Sopronban, az Anger réti sporttelepen hidegvérrel végrehatott kettős gyilkosságot a
hidegségi V. Roland, a vámosszabadi T. Attilla és a csornai M. Tamás, akiket bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A gyanúsított középiskolások először részleges, majd teljes feltáró vallomást tettek. Elmondták, hogy hetekkel korábban megbeszélték, hogy fegyvereket és pénzt kell szerezni.

"Körülbelül két héttel ezelőtt jött a Rolandnak az ötlete, hogy a lőtérről el kellene hozni a pénzt meg fegyvereket, amiket el lehet adni. Azt mondta, hogy nem tudja hogyan, de valószínűleg úgy lehet megoldani, hogy meg kell ölni azt, aki ott van" - idéztük akkor egyik gyanúsított vallomásából.

A gyanúsítottak gyalogosan távoztak a bűncselekmény helyszínéről. Egyikük lakásán elosztották a zsákmányolt pénzt, a fegyvereket elrejtették, majd elmentek kaszinózni.

A három tanuló a rendőrség szerint 2010-től a gyilkosság elkövetéséig 25 bűncselekménnyel gyanúsítható még, például fegyveres rablással, rablási kísérlettel.

Úgy tudjuk, a szakértői vizsgálatok eredményei már a rendőrség rendelkezésére állnak.

Ezek eredményeiről, a bűncselekmény körülményeiről és a gyanúsítottak elkövetésben betöltött szerepéről a hétfő délelőtti, rendőrségi sajtótájékoztatót követően beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern technika védi ma már a soproni lőteret

Csendes a téli hónapokban a Soproni EFE Lövész Egyesület Anger-réti lőtere. Tovább olvasom