Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Befejeződik a Sofa felszámolása

Az egykori Sofa felszámolása várhatóan a jövő évben fejeződik be – tudtuk meg Ecsédi András felszámolóbiztostól.
Amint az várható volt, elhúzódik az egykori Sofa felszámolása. Ecsédi András felszámolóbiztos érdeklődésünkre elmondta, véleménye szerint 2007-ben zárulhat le a folyamat.

– A cég Terv utcai ingatlanja gyakorlatilag elkelt, már csak gépek, eszközök, bútorok és egy bizonyos raktárkészlet vár gazdára. Ezekre hamarosan újabb pályázat jelenik meg – mondotta a felszámolóbiztos. – A dolgozók már korábban hozzájutottak követeléseikhez.
Az egykori gyár irodaépületének homlokzatán még mindig ott a Sofa tábla, pedig már más a tulajdonos, ugyanis az épületet egy soproni cég vásárolta meg, amelyik bérbe adja, éppúgy, mint a birtokukba került üzemcsarnokokat és a raktárakat.

– Szeretnénk ismét életet lehelni az épületbe – mondotta Sarnek Zsolt, a pályázaton nyertes soproni részvénytársaság igazgatója. – Ahhoz, hogy irodaépületként tudjuk kiadni, át kell minősíteni társasházzá. A folyamat már elindult. Az üzemi épületeket is bérleményként szeretnénk hasznosítani.

A volt Sofa területéből egy korábbi pályázaton jelentős területet a Roto Elzett vásárolt meg, üzemcsarnokkal együtt, jobb ajánlatot adva, mint a sörgyár, és több cég is vásárolt itt kisebb ingatlant.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális térkép: szegényedik a belváros

Lezárult a Sopronról készülő szociális térkép elkészítéséhez szükséges adatgyűjtés, jelenleg azok kiértékelése zajlik, és előzetes adatokkal rendelkezünk – tudtuk meg Kónyi-Kiss Gábornétól, a szociális iroda vezetőjétől. A felmérésben 75 főiskolai hallgató és a szociális szféra 50 alkalmazottja, illetve a szociális iroda munkatársai kerestek fel 1735 családot. Tovább olvasom