Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Bedugult az Ágfalvi út - A buszok utasait leszállították

A Kutyahegy vízelvezető rendszerének építése során a kivitelezők az Ágfalvi úti vasúti felüljárónál alakítják ki a megfelelő méretű csatornát. Mindez félpályás útlezárással járt-jár. A buszközlekedésben fennakadás volt.
Sok telefonáló nehezményezte hétfőn, hogy az Ágfalva felé vezető utat közműmunkák miatt a vasúti átjárónál átvágták. Így volt olyan időszak, amikor a nagyméretű járművek és az autóbuszok nem tudtak áthaladni. Az utasokat – köztük kisdiákokat – leszállították a járművekről, akik gyalog indultak Ágfalvára. A telefonálók azon is felháborodtak, hogy előzetesen erről semmiféle értesítést nem kaptak.

– A Kutyahegy vízelvezető rendszerének befejező ütemét készítjük abban a térségben. Már a múlt hét elején megfelelő jelzésekkel kitábláztuk az útszakaszt. Megnyugtathatjuk a lakosságot, több ilyen kritikus napra már nem kell számítani, mint amilyen a hétfői volt – közölte érdeklődésünkre Németh Gy. Géza, a Kapuvári Vízitársulat ügyvezető igazgatója. – Az ötvenmillió forintos beruházás során a levezetőárok áteresztőképességét megnöveljük. Kétszáznegyven méter hosszan a korábbi 80 centiméteres U szelvényeket 2 méter 40 centiméteresre cseréljük, s az egészet befedjük. A csatorna a Liget-patakba vezeti a Kutyahegy csapadékát, ami onnan az Ikvába kerül. A munkák most értek az Ágfalvára vezető úttestet is érintő részhez, a vasúti híd közelébe. Ott félpályás útlezárások a továbbiakban is lesznek, lebetonozáskor, illetve aszfaltozáskor. Amennyiben az időjárás kegyes lesz az építőkhöz, akkor a tervezett határidő, június 10-e előtt végzünk a munkákkal. 

A Kutyahegy vízelvezető rendszerének építése hétfőn fennakadást okozott az Ágfalva irányába közlekedő méretesebb járművek számára. Fotó: Magasi Dávid
A Kutyahegy vízelvezető rendszerének építése hétfőn fennakadást okozott az Ágfalva irányába közlekedő méretesebb járművek számára. Fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

 • 6. barca10 2011. május 25. 19:24
  „Sajnos nálunk nem divat, mert nem érdekelt a kivitelező cég, főleg nem a dolgozói, de némi plusz juttatásért cserébe meg lehetett volna szervezni, hogy az adott munkát mondjuk este csinálják, hiszen fél 11-kor elmegy az utolsó busz, és hétköznap éjszaka a madár sem jár arra, vagy csak ritkán. Tőlünk nyugatabbra ez jól működik, nálunk szerintem sosem fog.”
 • 5. coolzsu 2011. május 25. 13:03
  „vagy kocsiba ül, akinek van, biciklire, mert úgy olvastam, hogy azok elfértek... ha más nem, otthon fogja a gyereket és kész.. ennyi... én biztosan bicajra ültem volna inkább a helyükben, feltéve, hogy tudnak róla előre! ugyanis van kész, jó minőségű bicikliút egész a faluig kiépítve... pl”
 • 4. hideme 2011. május 24. 13:56
  „coolzsu!

  Én nem akarok vitatkozni senkivel sem, de ha közlik előre, hogy le lesz az adott nap egy részében!!! zárva, akkor aznap meghal Ágfalva? Senki nem megy be dolgozni, iskolába stb..., a kenyeres autó nem mer elindulni, vagy mi?
  Ha tudod előre, akkor mitől más hazagyalogolni? Legfeljebb már reggel tudod, hogy gyalogolni fogsz.”
 • 3. coolzsu 2011. május 24. 11:56
  „ok, persze, meg kell csinálni, na de ez azért kissé magyar módi megint.... ((( csak laza 5 km Ágfalva, mondjuk egy kisdiáknak, suli után, a sokkilós táskával a hátán, negyven fokos tűző napon biztosan jólesik.... vagy a 12 órás műszakot lehúzott kórházi nővérnek, esetleg esőben, szélben, tökmindegy... nem vagyok érintett ugyan, kövezzen meg, aki szerint nincs igazam, de szerintem ezt nem így kellett volna megoldani! szervezés a tetőfokon... azt hiszem, ha az én gyerekemnek kellett volna az országúton hazagyalogolni iskola után, tutira kiverem a balhét...”
 • 2. hideme 2011. május 24. 11:18
  „Nagyon bírom a csak anyázni bírókat... Ha nincs megcsinálva, azon anyáznak, hogy víz ömlik az úton. Ha megpróbálják megcsinálni (nem egész fél napot tartott az egész), akkor meg az a baj, hogy van egy kis kényelmetlenség. Mert ugye nem dőlt össze a világ, ma is felkelt a nap ez a tegnapi szörnyű tragikus útfelbontás után... Na ne már! Tényleg igyekeztek megcsinálni minél előbb, láttam! Úgyhogy szerintem egy kicsit több toleranciát, ezeket a dolgokat értünk csinálják, nem ellenünk!”
 • 1. Lincsi 2011. május 23. 22:09
  „Sajnos az sehol nem volt kitáblázva, hogy a busszal közlekedők majd nem tudnak Ágfalvára eljutni, vagy onnét a városba. A kitáblázás alatt azt a néhány táblát értik, amin sebességkorlátozás van (30), és az útszűkületet? Szerintem ez a tömegközlekedőknek sem mondja azt, hogy hétfőn gyalog mehetsz haza a hidtól...(kb 2,5-3km)
  A munkálatok elvégzésére természetesen szükség van, csakúgy mint megfelelő tájékoztatásra!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marihuána egy soproni fiatalnál

Egy 21 éves soproni fiú öt alufóliába csomagolt zöld növényi maradványt tartott magánál. Tovább olvasom