Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Bedrogozottan elkövetett garázdaság volt a vád

Megtörtént, hogy az 1989-es születésű fiatalember tudatmódosító szerek hatására azt hitte, egy öttagú társaságnak is eladott a drogokból, s követelte értük a pénzét.

Nem lehet büntetlenül folytatni a drogozó és alkoholizáló életmódot, ha az súlyos testi sértésekkel és garázdasággal jár együtt. A törvény ereje szigorúan lesújt az ilyen személyekre – derült ki dr. Szabó Magdolna, a Soproni Járásbíróság bírája kedden hozott ítéletéből.

A büntetőügy részletei egyértelművé tették – s a vádlott megbánó szavai is erre utaltak –, hogy az ilyenfajta önpusztító, de mások kárát is okozó magatartás elfogadhatatlan.

Megtörtént, hogy az 1989-es születésű fiatalember tudatmódosító szerek hatására azt hitte, egy öttagú társaságnak is eladott a drogokból, s követelte értük a pénzét. Kilátásba helyezte, eltöri a gimnazisták kezét-lábát, ha nem adják oda neki „jogos" jussát.

Bedrogozott állapotban kötekedés, verekedés, mások inzultálása miatt a mosonmagyaróvári fiatalember ellen már több alkalommal indult eljárás, s mindez most oda vezetett, hogy a felfüggesztett börtönbüntetései is életbe léptek.

Dr. Monostori Zoltán ügyész szerint a letöltendő börtönbüntetés lenne a helyes megoldás. Dr. Szabó Magdolna bíró a büntetőperben öt év szabadságvesztéssel sújtotta a vádlottat. Mivel a védő is és az ügyész is háromnapi gondolkodási időt kért, az ítélet egyelőre még nem jogerős.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vers mindenütt Sopronban

Egész napos versmondást tart a Soproni Petőfi Színház társulata a költészet napja tiszteletére… Tovább olvasom