Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Bebesi: Nem kudarc, hanem siker a népszavazási kezdeményezés

Az LMP szembesült a hatalmi arroganciától való félelemmel is.

- Az LMP-nek országos szinten 160 ezer, Sopronban pedig több, mint ezerötszáz aláírást sikerült összegyűjtenie a népszavazást kezdeményező kérdésekhez - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Bebesi József, önkormányzati képviselő. - Ennek értékét növeli, hogy gyakorlatilag három hetünk volt kampányolni. Sikerült igazolnunk, hogy az LMP kiáll a munkavállalók jogaiért. Megismertük az emberek véleményét, panaszait, javaslatait.

- Szembesültünk a hatalmi arroganciával való félelemmel is. Voltak olyanok, akik, bár egyetértettek a párt törekvéseivel, nem merték aláírni az ívet. Mindet összevetve megállapíthatjuk, hogy a kezdeményezés nem kudarc, hanem siker volt. Javában dolgozunk a folytatáson, több kérdésünk vár hitelesítésre. A most szerzett tapasztalatok értékesek lesznek a folytatásnál - emelte ki a politikus.

Bebesi József kifejtette: a jó cél érdekében sikeresen mozgósították az aktivistáikat, sőt, újak is jelentkeztek a munkára. A szimpatizánsaik egész sorát tudták maguk mellé állítani.

Olvasóink írták

 • 20. ruig 2012. április 10. 10:10
  „Tisztelt Bebesi úr! Kérem figyelmesen elolvasni a 14.hozzászólás utolsó bekezdését,majd a 15.hozzászólásban leírt választ.Az alapos olvasás és azt követő helyes értelmezésből kiderül,mondani valóm lényege.Tisztelettel a választó polgár részére nem az a lényeg,hogy egy párt mit állít tevékenységéről,sokkal inkább az ami le csapódik,eljut az emberek tudatába.A további félreértések és a tisztánlátás érdekében,szabadna a kedves figyelmében ajánlanom két írást,nem azonos politikai oldal jeles tollforgatóitól.Szalay Tamás Lajos:Lehet Még Próbálkozni ,Népszabadság 2012.04.06.-i szám. Kumin Ferenc:Hogyan tovább LMP. Hir24 2012.04.05.-én jegyzett száma.Szerényen ajánlóm még:17.Csetneky 2012.04.09. 13:27-kór rövid, de nagyon tárgyilagos gondolatait.”
 • 19. jbebesi 2012. április 09. 21:52
  „Tisztelt Ruig!
  Nem tudom, hogy Ön milyen politikai sárfröcskölésről beszél? Én egyetlen rossz szót nem mondtam senkire, az enyémmel ellentétes véleményre sem. Állásápontokat, gondolatokat cseréltünk. részemről minden indulat nélkül.
  A nyugdíjas kérdsét nem akarom kikerülni. Az előterjesztés nagyjából erről szólt:
  A szociálpolitikai kedvezményekkel továbbra is biztosítani akarjuk a rászorulóknak az ingyenes utazást.
  Az előterjesztésben az állt, hogy a 65 év feletti nyugdíjasok esetében a jelenlegi 100%-ról 90%-ra (!) mérsékeljék a kedvezmény mértékét, a vagyoni viszonyok és a rászorultság figyelembe vételével (!) Igazságtalannak tartjuk a magas - 200.000Ft feletti - nyugdíjjal rendelkezők ingyenes utaztatását, a kis nyugdíjasokkal azonos támogatását.
  Tisztelettel: Bebesi József

  Tisztelt Figyelő2012!
  Köszönöm a gondolatait. A cselekedetek erkölcsi értékét minidg a Szándék határozza meg. Ön is azon "Figyelők" egyike, akik megértettet azt. Többek közt ezért is folytatnunk kell amit elkezdtünk.
  Mindenki mással pedig szívesen cserélek gondolatot a köveztkező lakossági fórumunkon személyesen.
  Tisztelettel: Bebesi József”
 • 18. Figyelő2012 2012. április 09. 17:59
  „Csetneky milyen elsősök támogatása?”
 • 17. Csetneky 2012. április 09. 13:27
  „Egyetértek, valóban siker. Mégpedig azért, mert nem kell kiírni a teljesen felesleges népszavazást több milliárdért. Azt máris megspóroltuk. Épeszű ember hogyan gondolhatja, ha még 200 ezer sem jön össze, akkor több millió összejön? Egyébként meg a 18 éves elsősök támogatása kifejezetten ostobaság.”
 • 16. Figyelő2012 2012. április 09. 01:26
  „T. Ruig

  Eszme futtatásokban vannak hasznos elemek, amiket érdemes figyelemre venni.
  Ezért nem írtam, hogy ez mind hazugság.
  Valóban sokan lesznek majd sárosak, és azt mondom, meg is érdemlik.
  Várjuk ki a következő pár hónapot.
  Áderba pedig nem lennék olyan biztos, már azért sem, mert Orbánnal össze rúgta a port.
  Orbánnak olyan ember kell, amilyen Pali bácsi volt, aki mindenbe segíti az ő politikáját.
  Orbán pedig ez miatt megbukik, majd megbukik az egész politikai rendszere, és talán jöhet majd a tisztulás.

  Remélem olvashatóak lesznek több témában is észrevételi.”
 • 15. ruig 2012. április 08. 22:44
  „Tisztelt Figyelő2012!
  Történetesen Bebesi úr nyilatkozatában elismeri" sajnos/ valami miatt/ nem sikerült a 200 000 aláírást össze gyűjteni,de legközelebb törekedünk a jobb szervezésre.stb." Bebesi úr saját maga generált politikai fröcsögő koszos sár sodrában került. A tanulságot le kell vonni és hasznosítani.A meg szólalásom, aljasnak nyilvánítani,olyan támadó fordulat, ami engem igazol! A Schmitt ügyben,nem volt nehéz Paja bácsiban bele rúgni,ha ez eredmény lelkük rajta.Megjegyezném helyette jön Áder János igazi doktorival,szerintem az LMP számára kényelmetlenebbé válik.Azok viszont kik hasonló kis doktorival,vagy plagizált szakdolgozattal rendelkeznek, a lő domb elé kerültek.Vége lesz ennek?Nem égetik a magyar oktatási rendszert?A szarnak van egy tulajdonsága, ha fröcsög sokan kapnak a matériából.Hatásvadászat volt tavaly bűnözőket védve megjelentek egy faluban és a többségben levő törvény tisztelők ellen nyilatkoztak!!!Tegnap 2fő lett gyilkosság áldozata az említett községben.Másokkal ellentétben engem nem a harag,vagy gyűlölet dominál,de ilyen szembeötlő kijelentésre reagálnom kellet.Érv anyagom még rengeteg,de részemről a témán át lépve befejeztem.Tisztelettel:ruig”
 • 14. Figyelő2012 2012. április 08. 20:53
  „Kedves Ruig!

  Érdekes meglátások ezek.
  Nem védem az LMP-t, hiszen talán nem is szavazok majd rájuk, de, hogy egy kicsi párt, és egyre jobban ér el sikereket az biztos.
  Ezért szerintem, ezt a sikert is, el kell ismerni nekik!
  Soha nem vettek részt ilyen akcióban, és nem rendelkeznek olyan széles támogatói bázissal sem, sem pedig anyagi forrással.
  Mégis lett nekik 160ezer aláírás.

  Mellé álltak a Schmitt ügy mellé, ezáltal a médiát folyamatosan tűzben tartották, tüntettek stb.
  Ha ők nem teszik ezt, és a politikának nem adnak kellő erőt, a többi párt pedig ez végett nem repül rá erre az ügyre, akkor ma Schmitt szerintem még elnök.
  Ez a kis párt nagyon sokat tett a megbuktatása érdekében is.

  Szerintem érdemes figyelni rájuk, hiszen látni, hogy léteznek.
  Biztosra veszem, hogy sok figyelem felhívó dolgot fognak még csinálni.

  Bebesi Urat pedig gyengíteni, és politikai koszos sárral össze fröcskölni nem érdemes.
  Sőt aljas dolognak tartom, azért, mert tudjuk milyen emberek vannak olyanok akik irányítanak, akik károkat okoznak, akik károkat okoztak.
  Ha pedig szélső jobb oldali ember lennék, akkor azt mondanám, hogy az elmúlt évek politikai vezetőit, felelőseit mind börtönbe kell zárni.
  Aztán foglalkozhatunk a többi ügyekkel...”
 • 13. ruig 2012. április 08. 17:11
  „Tisztelt Bebesi Úr! A Népszabadság tudomásom szerint nem kormány párti lap, több írott és elektronikus sajtóval egyetemben közölte:Scheiring Gábor LMP Országgyűlési Képviselője az LMP Gazdasági Kabinetjének vezetőjének 2012.03.12.-i közleményét a "nyugdíjasok szerzett" jogának megvonásáról.//utazási kedvezmények/ Majd másnap egy tömörülés felhívására hangosan helyeselnek és támogatják" szerzett jogok" megtartását.Rádöbbenve a tényre a kijelentésük káros voltára a reagálás egyszerű" nem úgy gondolták."Uram ön csúsztat,vagy nem ismeri a pártjuk prominens személyeinek nyilatkozatait.Az nagyszerű és dicséretes dolog a szegények és munka nélküliek melletti ki állás,de nem csak kiállni kell segíteni is és nem hangos szóval az nem elég!!! Az önök pártjának jó a kapcsolata a globalista világgal,rá beszélni őket a kölcsönök kamatos kamatainak a kamatját ne kelljen már vissza fizetni.Nézzék meg ezt a nyomorult országot a benne levő sokszor éhező emberekkel.Uram tudomásom szerint ön is állami alkalmazott és bízom benne,hogy igazgatói tevékenységét nem hatja át a félelem.Miért nem emelik fel szavukat az országot adósság csapdában ejtők ellen?...Mert az nem szimpatikus a világ bizonyos részén...
  A hatás vadászatból sokunknak már nagyon elege van. Megelőzve a gondolatot , nem tartozom politikai párthoz !!!
  Elmondom még egyszer az aláírás gyűjtés nem érte el a kitűzött célt,mást állítani hatás vadászat.Javaslom a félelmére a nyugtató és feszültség oldó teákat nagyon jó a hatásmechanizmusuk. Üdvözlettel és tisztelettel :ruig.”
 • 12. Figyelő2012 2012. április 08. 13:21
  „Az én véleményem a következő:

  Ma aki nem veszi észre, hogy hibás gazdaság politika folyik, az vagy vak, vagy nem ebben az országban él.
  A munkás, és szegény réteg szinte már nélkülözik.
  Munka nélküliség az egekben, hiszen Sopron szinten is, csak dolgozókat küldtek el, a felső vezetésbe nem volt leépítés, tehát mindig az alsó kiszolgáltatott osztály kerül veszélybe.
  Őszintén a város vezetés hol takarékoskodott Önmagán?
  Ma is milliós fizetések, és Luxus körülmények között dolgoznak.
  Viszont a tanárokat, okmányirodában dolgozókat, akik amúgy se kerestek jól, ott állásokat szüntettek meg.
  A közép réteg szinte már nem létezik, hiszen ez a kormány őket is eltüntette.
  Lehet itt vádaskodni az elmúlt 8 évért, de vegyék észre, hogy mennyi nem normális, rossz törvény született, amiért csak is kormány pártot terheli a felelősség.

  Oktatásra nincs pénz, nem is baj, hiszen azt mondják majd betanított munkásnak jó lesz mindenki, és ez olcsó az államnak.
  Ezzel már csak az a baj, hogy senki nem hoz ide egy gyárat sem, mert a külföldi befektetők már nem bíznak ebben az országban.
  Pedig a kormány mindent megtett, hiszen minden jogot elvettek az emberektől, hogy rabszolga munkások legyenek.
  Azt pedig már nem is említem, hogy ilyen fejlett világban, egyre kevesebb betanított munkás kell, hiszen mindent átvesznek a gépek, és nem kell emberi erő hozzá.
  Az LMP felébresztette az embereket, hogy vegyék már észre, hogy tenni kell valamit, ha nem akarnak egy elnyomott félelemben teli országban élni!
  Sikeres párt lesz, mert a politikai szemét dombon, nem nagyon van már megbízható alternatíva.
  Ezért sok sikert nekik!”
 • 11. jbebesi 2012. április 08. 11:54
  „Tisztelt Ruig!
  Még soha senki nem vádolt csúsztatéssal. Soha nem állítottam valótlant, monst sem. Sajnos van félelem és szorongás az emberekben. Örülök, hogy az Ön egzisztenciája sziklaszilárd! Még saját jó ismerősöm is azt mondta, igazunk van, álljunk ki a szegények mellett, a munkavállalói jogokért, de Ő nem teheti meg, hogy aláír, pedig "csak " egyszerű közalakamazott. Járkókelő pedig nagyon sok volt ilyen. Félnek attól, hogy a következő létszáleépítésnél Ők lesznek az eslők, vagy más módon ének vissza az adataikkal....

  Gyermeteg kérdések...15 előterjesztésből ezeket engedélyzte a cenzura. Voltak és vannak húsba vágóbb kérdések is, jelenleg is, engedélyeztetés alatt. Remélem, ez több, mint szereplésvágy?! Egyébként pedig azokat kellene meghallgatni, akik munkanélküliek lettek, és 3 hónap alatt nem csak munkát nem találtak, de a benyújtott 30-40 jelentkezésükre még választ sem kaptak...egyébként köszönik, ma még van mit enniük.
  A nyugdíjasok utazási kedvezményét NEM akarta elvenni az LMP, ezt korábban elmondtam ugyanitt. A kormánypárti média terjesztette ezt, ami igen sikeres lejárató kapmpány volt...Sajnos megéreztük. Lám, Önt is megtévesztették. Ha érdekli, kérem, olvassa el az erről szóló sajtónyilatkozatomat.
  Az aláírásgyújtéssel az LMP nem magára akarta felhívni a figyelmet (remélem, az állampolgárok tudják kik vagyunk, és mit akarunk) hanem arra, hogy a hatalom nem tehet meg BÁRMIT az állampoklgásokkal szemben. Az, hogy a 200.000 aláírás nem lett meg bő 3 hét alatt, az nem csak rajtunk múlt. Legközelebb meglesz!! Az pedig, hogy lesz-e népszavazás, ezekről a kérdésekről, arről ismét a kormányzó párt fog dönteni (100.000 aláírás után erre mód van). Nekem viszont nincsenek illózióim.
  Köszönöm, hogy "meghallgatott".
  Tisztelettel: Bebesi József”
 • 10. igazember 2012. április 08. 08:46
  „"Szembesültünk a hatalmi arroganciával(tól ,arroganciától,ezt én inkább igy irnám) való félelemmel is" Azért ezt az egyet ,én is tanúsithatom.”
 • 9. Wotan01 2012. április 08. 04:06
  „Pihenni kellene Bebesi Úr!”
 • 8. ruig 2012. április 07. 11:06
  „Figyelő2012.Plettyka!!! Vagy az udvarias ember jó kifogása.Még egyszer a népszavazás az LMP hatás vadász technikája volt. Az említett kőzférában dolgozóval ellentétben,nagyon sokan úgy vélik a megjelölt szempontok gyermeteg gondolatok. Számadatok világosan megmutatták a választok véleményét.Felesleges mellé beszélni!!!!!”
 • 7. Figyelő2012 2012. április 07. 08:58
  „Hát pedig igenis egy városházán lévő dolgozó, vagy tanár, vagy kórházi dolgozó nem írja alá, mert fél attól, hogy kiderül, hogy alá írta, és többet nem kell, dolgoznia menni.
  Sok ilyen híreket lehetett hallani.
  Én erre a félelemre gondoltam.”
 • 6. BLA 2012. április 07. 04:32
  „En nem lattam felni otthon senkit sem. Csak annak kell felni, akinek vaj van a fule mogott. Az meg feljen, sot!! RETTEGJEN!!”
 • 5. ruig 2012. április 06. 22:16
  „Akkor ketten vannak!Óriási csúsztatás,hogy az emberek félnek. A kudarcot így könnyebb magyarázni.A felvetések voltak csacsiságok,én például azért nem támogattam. Továbbá a bakik sorozata,nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása,majd kiálltak a szerzet jogokért. Figyelő2012. Az én korosztályom 50 éve járt az úttörőházban szakkörbe. A politikai szerep vágyat 7m. mélyről megérezzük.”
 • 4. Figyelő2012 2012. április 06. 20:57
  „Én sikernek érzem az LMP kezdeményezését.
  Hiszen az emberek félnek, mégis 160 ezer aláírás lett.
  A párt a semmiből jött, és tapasztalatok nélkül indultak ennek az akciónak.
  Úgy gondolom, ha ügyesek maradnak, akkor egy 6-8%-os párt lehet a következő választáson is belőlük.

  Bebesi tanár Úr pedig nem az a személy aki szereplésre vágyik, sem az, aki nem becsületes.
  Ha ilyen emberek lennének a vezetők, akkor nem lenne ilyen fertőzött az ország.
  A korrupció szót pedig nem ismernék én így gondolom!”
 • 3. lueser 2012. április 06. 19:50
  „Lehetne más,de mára bebizonyosodott,hogy ez az alternatíva nem az LMP lesz.”
 • 2. ruig 2012. április 06. 19:44
  „Nem kudarc!Égés!!! A kitűzött cél el nem érése "KUDARC".A nyilatkozat meg szereplési vágy. Mindegy,hogy mi csak a sajtó foglalkozzon a témával./Celeb gondolat./”
 • 1. mindigsoproni 2012. április 06. 18:09
  „Bolhapiacon vasárnapi aláírásgyűjtés,korrekt helyszín.Tanár úr nem ezt tanítja.Ja hogy az lmp az nem politika.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a fertődi konyhából indult a szalmonellafertőzés

Megállapítható, hogy a laboratóriumi eredmények és a fertődi óvodások szalmonellamegbetegedései… Tovább olvasom