Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Bebesi: Az adósságcsapda árnyai

Bebesi József, LMP-s képviselő, az önkormányzat gazdálkodásáról elmondta, hogy az eladósodott városban máris két paradox jelenség szenvedői az állampolgárok.

Miközben a tömegközlekedés viteldíjai emelkedni fognak, a szolgáltatás színvonala csökken. Május 1-től csökkentik a helyi járatok kilométer teljesítményét, ezzel a járatszám csökken, sőt július 1-től járatok szűnnek meg, míg a tarifák nőnek - mondta el sajtótájékoztatóján Bebesi József (LMP), önkormányzati képviselő.

Miközben a bérelvonás miatt csökkentek a közalkalmazotti fizetések, nőttek és nőni fognak az elvárások és a terhek. A város lélekszámának növekedése miatt a bölcsődékben, és főképp az óvodákban alakult ki drámai helyzet. A 25 főben maximált óvodai csoportlétszámokkal szemben már induláskor 28-30 fővel, extrém esetben 30 fölötti létszámmal indulnak csoportok, és tucatjával utasítják el vagy irányítják máshova a gyermekeket. Ez abszurd - tette hozzá Bebesi József.

A túltelített csoportban nevelkedő gyermekeket diszkomfortnak, az óvodavezetőket igaztalan vádaskodásnak teszi ki a város, az intézményvezetőket pedig a törvényesség és a törvénytelenség mezsgyéjére kényszeríti. Politikai válaszok helyett gyakorlati megoldásokat várnak az állampolgárok és az LMP is - zárta a politikus.

Olvasóink írták

 • 8. jbebesi 2012. május 07. 17:48
  „Tisztelt Véleményalkotók!
  Köszönöm, hogy leírták a témával kapcsolatos álláspontjukat, minden észrevétel fontos számomra. Sok igazság van abban, amiket Önök itt megosztottak az olvasókkal, egymással, és személy szerint velem.Sajnos mindenkinek külön, képtelenség válaszolnom. Korábban reagáltam néhány megszólalásra, de kiderült, hogy értelmes párbeszédet itt nem lehet folytatni. Több félreértés is származott a dialógusokból.Hamarosan hirdetni fogok egy fórum jellegű beszélgetést, örülnék, ha ott személyesen tudnánk gondolatokat cserélni.
  Tisztelettel: Bebesi József, LMP képviselő”
 • 7. Figyelő2012 2012. május 03. 16:28
  „Szociális katasztrófa bomba lassan robban.
  Az eredmények pedig rémisztőek lesznek!

  A rengeteg gyilkosság, öngyilkosság, emberölés, súlyos bűncselekmények, már ennek az elő jelei!
  Ideje felkészíteni a társadalmat, egy nehéz világra!”
 • 6. falcobiarmicus 2012. május 03. 15:11
  „TISZTELT BEBESI ÚR !
  A probléma már ÉVEK ÓTA LÉTEZIK, mégsem tesznek ellene semmit !
  1.Valóban 30-32-es fős magas csoportok,osztályok vannak, alulfizetett pedagógusokkal,kis termekben.
  2.A belső migrációt nem akadályozták meg, de még feltételhez sem kötötték, aki bejelentkezik Sopronba, azonnal fel van véve óvodába/iskolába, jöhet akárhonnan, nem számít hogy ő már a 31.vagy elveszi a "gyökeres" soproni családoktól a helyet- vegyék tudomásul hogy nem jár automatikusan óvodai/iskolai ellátás a városban!!! Itt már az óvodában/iskolában az a csoda ha valaki nem betelepült !
  3. A GYES/GYED-en lévő vigye haza ebéd után a gyerekeket, máris csökken a létszám - nem indítványozták városi szinten az intézményeknek nem adtak erre zöld jelzést- miért nem? Más városban lehet?
  3. Támogatást kapnak azok is - rendsz.gyerm.véd. tám. és egyebek - akik amúgy Ausztriában dolgoznak.Tegyék lehetővé hogy munkáltatói igazolás nélkül - ha kell havonta el lehessen kérni - ne járhasson egész nap a gyerek az óvodába 32. -ként, vizsgálják meg ki jogosult támogatásra - csak azon családok akiknél a gyermekjóléti szolgálaton keresztül jelen van a családgondozó- hiszen minden szülő, pedagógus tudja hogy a szülők mivel foglalkoznak, csak papíron váltak el a segélyek miatt stb.... ne nézzük egymást hülyének ! Az egyik rászorulna a másik meg kapja pedig nem járna neki?
  4. Hol vannak a korábban bezárt óvodák/iskolák? Kik is záratták, adták el ezeket az épületeket? Most meg építik újból a bölcsit?
  LEHET HOZNI JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL KIGONDOLT HELYI RENDELETEKET, A JOGI KERETEKEN BELÜL !!!!”
 • 5. LAZA 2012. május 03. 12:52
  „Kedves Józsi!
  Személyesen ismerjük egymást ezért kifejezetten mint LDMP-s politikusnak szánom mondandómat.
  Szóval nem szeretem ha a bolha tüsszög!
  A műfelháborodásokat pedig a legkevésbé.Ennyi lenne a probléma?
  Hurrá! Hurrá!
  Talán egy kicsit határozottabban és keményebben ha lehetne!
  Igen ám csak hát viktor főnökötök mindössze ennyit enged.
  Mégis mit gondolsz miért vittek be benneteket a Parlamentbe?
  Mi volt ez a bohóckodásba(végső soron az ellenzék lejáratására)fulladt népszavazási kezdeményezésetek?
  Vagy hatvan szavazat miatt miért indítotok jelőlteket ott ahol lehetőség mutatkozna a fidesz legyőzésére?
  Megmondom:
  Azért mert ez a feladatotok és ez lesz 2014-ben is.(Persze elképzelhető,hogy erről Te nem is tudsz)
  Fideszesek átszavazására viszont akkor már nem nagyon számíthattok mert ők is szűkiben lesznek a szavazókban.
  Személyesen viszont üdv!”
 • 4. egon1 2012. május 02. 23:31
  „Bebesi ur ! Nagyon meglepődnék hogy ön ,még csak most szembesült ,a szociális helyzet romlásával,az elmult két év,katasztrófális-a jelenlegi hatalom által generált, hihetetlenül seggnyaló politikája kövezkezményeivel !
  Sajnos a hűség városa elnevezés degraládódott,egy egypárti diktatúra által támasztott követelmények,(hűséges?) végrehajtásához,de fordítsuk Magyarra,a jelenlegi többségi városvezetést,nem lehet másként definiálni,
  mint megbizható lakájok !!”
 • 3. himbi 2012. május 02. 16:37
  „2.Cloeon_dipterum!
  Kerékpárral közlekedem mindenhova (télen, nyáron és esőben hóban is) és nagyon ritkaságszámba megy ha 1x 1x buszra kell szállnom. Viszont a családban van olyan nyugdíjas személy aki nem tud kerékpározni vagy ha tud is akkor sem tudna felszállni rá.”
 • 2. Cloeon_dipterum 2012. május 02. 14:24
  „1. himbi 2012.05.02. 13:02
  Olcsóbb a kerékpár. Használd azt, környezetkímélőbb.”
 • 1. himbi 2012. május 02. 13:02
  „"Miközben a tömegközlekedés viteldíjai emelkedni fognak, a szolgáltatás színvonala csökken. Május 1-től csökkentik a helyi járatok kilométer teljesítményét, ezzel a járatszám csökken, sőt július 1-től járatok szűnnek meg, míg a tarifák nőnek - mondta el sajtótájékoztatóján Bebesi József (LMP), önkormányzati képviselő. "

  Ráadásul új bérletigazolványt is vetetnek a bérletesekkel!!! Erről miért nem írnak??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább bővült a logisztikai klaszter

A napokban tartotta közgyűlését a Sopron Régió Logisztikai Klaszter. Tovább olvasom